torsdag 20 november 2008

The 80's

Ja när vågen av rockabilly startade på sin revivaltour slutet på 70talet och in på 80talet, då var det stort! Jag tror inte att vi som inte var med då fattade hur stor rockabillyn var då. Stray Cats var ju megastora ett tag! Lite svårt att tänka sig med tanke på den attityd som är mot den i media idag.

Sen var det ju lite annan sorts rockabilly på 80talet och idag, för nuförtiden finns en ny strävan efter ett autentiskt ljud, och en mer tidstypiskt ljud.

Rockabilly i media idag är liksom lite på "låtsas", det småhånas lite grand, de som anser sig vara "rockabillys" eller vara inbitna rockabyllymusik-fantaster tas inte riktigt på allvar. De flesta musikstilar har sina egna program i riksradio, men nåt speciellt program med rockabilly och rocknroll och annan root-musik är inte riktigt accepterad tydligen.
På lokala radiostationer och program finns det lite här och var personer som har nån timme som de får spela vad de vill, och då har valt att spela lite rocknroll.

Tråkigt tycker jag, rockabilly är ju en stor genre i Sverige! Men men, kanske skönt på ett sätt att det hålls undan, då slipper man kanske folk som hänger på träffarna som inte har där att göra. Tycker det är alldeles för mycket löst folk ute som inte hör till. Folk med tuppkam och supersminkade och skriker och slåss, det känns som att de har hamnat fel...

Några fina 80tals klassiker får det bli idag!


Stray Cats - Gene And Eddie


Shakin Stevens - You Drive Me Crazy


The Blasters - Barefoot Rock

---------------------------------------------------------------

Idag ska det städas lite granna, sen i eftermiddag ska jag hänga med sambon på klippning. Så det blir nog en körig dag.. om inte jag fastnar här då.. ;)

Imorgon ska det sista städas, och det ska bakas! För imorgon kommer tjejerna!

Ha en bra dag!



Inga kommentarer: