Bakat bröd idag;
Degspad 37grader så klart...;
2dl vatten
2,5dl havremjölk
25g jäst
1/2dl rapsolja
Sedan;
2dl kruskakli
1/2dl kokt rågkross(Glöm inte att kyla av det..)
1/2dl kokt havrekross(samma här..)
1dl hela linfrön
1/2dl vetemjöl
2dl grovt rågmjöl
Resten Dinkelmjöl fullkorn tills det blivit en lite kladdig deg, den ska alltå inte vara lika fast som en vetedeg..
Låt jäsa i 40 min, gör sedan 12 st bullar, strö phsyllumfrön på och grädda i 225 grader i 20 min.
2 kommentarer:
Det lät som ett väldigt gott bröd! Jag knycker receptet:)
Blir inte idag för idag ska jag ta det lugnt då tröttheten anfallit mig.
Ha en bra dag!
Kram
Nu är min gjord för ett år framåt:)
Kram
Skicka en kommentar