torsdag 11 december 2008

Candy


Recepten på julgodiset!

Vit Chokladtryffel;

200g Vit choklad
1/2 dl grädde
2msk smör
Riven färsk ingefära(ca 1/2 tsk)
Kanel
Riven kokos

Koka upp grädden och dra ifrån den från plattan. Lägg i choklad, smör och kyddorna och låt det smälta. Häll det sedan i en form eller i en djuptallrik, låt sedan stå kallt i minst 4 tim. Ta sedan med sked i lagoma bitar och rulla dem i handen till bollar och rulla dem i kokos.

--------------

Mörk chokladcrisp

200g Mörk blockchoklad eller annan valfri mörk choklad.
1/2 dl quinoapuffar (risenta)
1/2 dl bovetepuffar (risenta)
rivet apelsinskal
Smält chokladen över vattenbad. Blanda i apelsinskalet och puffarna. Lägg ut i valfri form på en plåt (tex tunna kakor, eller rulla dem när smeten svalnat och kan hanteras)och låt stå kallt nån timme.

Inga kommentarer: