måndag 28 februari 2011

Brands..

När jag endå är inne på kläder, så vill jag lägga in min åsikt igen ;-)

Detta med märkeskläder för barn. Blä säger jag bara. Varför ska man klä upp sina barn i dyra kläder som de endå bara kan ha i ett par månader? Tycker jag ser så många blogga med mammor som har typ “dagens outfit” med dyra märkeskläder och annat trams.

Jag tycker detta med märkeskläder är det töntigaste som finns, även för vuxna. Det är sällan de håller bättre, ,snarare sämre och de sys på samma dåliga förhållanden i samma fattiga länder som nåt annat billigt märke. Kollar man på tex polarn o pyrets kläder är ju de sydda i samma u-länder som nåt annat. Så nej. Jag köper det som är snyggt, bekvämt och praktiskt, oavsätt om det kostar 10kr eller lite mer.

Visst är det nåt man tycker är assnyggt så ja visst, då kan man väl satsa lite extra slantar och köpa det då, men att alltid göra det och tycka att det är mer värt än nåt annat..

Samma kan jag tycka att det gäller “rockabillykläder”. I vissa kretsar verkar det vara lite mode-hets kring kläderna och att de som inte har rätt märke inte är “rätt”. Ja men då är man ju inne på nån stureplansmentalitet och då hör de väl hemma där ist, inte på nån rockabillyspelning med motorvarv i bakgrunden.

Som ett bra exempel är ju converseskor till bebisar och småbarn. Varför ska man köpa dem för 400kr när det finns kopior för 59kr? De hinner ju knappast slita ut dem och de ser ju likadana ut för sjutton. *suck* Mitt senaste köp;

59kr. Taget.

IMG_1740

Grey

Grått grått grått. men det är nollgradigt, ett stort plus! Verkar bli runt nollan nu hela veckan, det gillas!!!

Idag skulle jag väl ha åkt ner på vårdcentralen och lämnat ett blodprov på labbet, men jag tar det imorgon. Det blir lite stressigt imorrn, men det  får gå. Sagostund kl10, fika med mammor kl11, och sen försöka klämma in provet innan kl1315 då jag ska på BVC ;-) Men det är ju vägg i vägg så det borde man ju hinna, det går ju fort.

Jag har spritt omkring mig och lagt vissa saker i tvätten osv, så det blir inte så mycket bilder på mina loppisfynd ;-) men på de 2 klänningarna har jag. Eller det är 1 klänning och 1 byxdress eller vad man ska kalla det..

IMG_1770Sött värre :-)

--------------------------

Dag 6; Typ av killar jag faller för.

Oj. Hm. Ja jag faller inte sådär jättelätt ska sägas. Jag är kräsen på att det ska finnas det där lilla extra nånstans. Men en stor sak är humor. Stor dos humor, värme och nåt annorlunda. Ja det är väl det jag kan säga. Jag faller sällan för killar som de flesta gillar, utan de mer lite udda typerna ;-) Nu säger jag inte att min man är nån udda kuf, haha, men han har det där lilla extra inom sig jag gillar. Plus djupa ögon, mörk kalufs och fina händer ;-)

söndag 27 februari 2011

Busy Day

Igår blev det en hektisk dag! Dagen började med lite frukost lyssnandes till melodikrysset lite i bakgrunden och sen bar det iväg till barnloppis, där jag gjorde lite fina fynd till lilla tussan, bilder kommer imorgon.

Sen sålde jag mina trummor, fick väl inte riktigt de pengarna jag hade hoppats på, men ska vara glad endå.

Sen åkte vi och köpte nu bilstol till tussan och sen vidare till vänner på middag och allmänt trevligt umgänge.

Idag sov lilltjejen länge, hehe. Så idag var vi iväg till andra vänner på lite lunchbjudning.

Nu sitter jag i morgonrock och fryser. Ont i magen och skakig. Hoppas verkligen inte jag ska bli sjuk, har en riktigt fullspäckad vecka framför mig..

------

Dag 5; Nånting jag vill ha mer än nåt annat just nu;

VÅR.

fredag 25 februari 2011

Have A Nice Evening

 

Housewife

 

Pictures

Glömde ju att visa bilder från min tripp.

 DSC09311 DSC09419 DSC09422 DSC09434 DSC09443

1. Snön var magisk. Enorma vackra snöflingor. 2. Utsikt 3. Promenad i kylan. 4. Cooling. 5. Tågresan

Dreams

Dag 4; Mina mål/drömmar/önskningar

Mål i livet är att vara ödmjuk och ta lärdom av det som händer.

Drömmar är att orka starta ett eget företag och få jobba med det jag vill.

Önskningarna är bara en – att bli frisk.

torsdag 24 februari 2011

Birthday

Svärfars födelsedag idag så vi var där och fikade idag. Fick mumsig smörgåstårta och uppiggande kaffe..

Idag har vart en bedrövlig dag för min kropp. Började morgonen med illamående och muskelkramp. Så maken fick stanna hemma idag och jag har fått lite avlastning, ,för idag har jag inte orkat med lillan som vanligt.

Illamåendet har gett sig men det susar i skallen och jag är så vansinnigt tung i kroppen. Jag skulle tippa på att jag har vätskebrist, eftersom jag är snustorr i huden, håret är sprött och jag har sår runt munnen och haft över en vecka. Men bara jag dricker ett glas vatten kissar jag typ 7ggr, så njurarna är nog inte de bästa tror jag, ska be dem ta fler prover på mig när jag ska till sjukan nästa vecka.

---

Dag 3; Min favoritårstid och varför.

Svårt det där, gillar nåt med alla årstider, men jag får nog säga sensommaren.

Då är det fortfarande varmt på dagen, men det är friskare luft än mitt i sommaren. Man får dra på sig en mysig tröja mot kvällningen och kan ta härliga promenader.

Solen blir vackrare i skymningen och myggorna har  gett sig ;-)

onsdag 23 februari 2011

Visitors

Nyss gick tösens farmor & farfar hem :-) De har varit här och druckit lite kaffe och umgåtts med tjejen. Hon var på strålande humör idag och hon busade så mycket att i det sista så höll hon på att slå pannan i matstolen ;-) Så nu sussar hon gott.

Jag glömde att berätta om tågresan med henne, från min mamma. Jag ringde och bokade biljett för att se till så jag fick en plats så att det blev bra med vagnen. Så när jag bokade sa jag att jag hade en  bebis och vagn och den smått otrevlige telefonisten sa att det fanns platser att ställa vagn på. Bra tänkte jag,

När jag skulle kliva på tåget ser jag först att det inte alls finns nånstans att ställa vagnen på. Jo i en vagn 3nr bort. Så min mamma fick stressa med att klämma in och fällaihop vagnen i gången med några andra stressade mammor som  heller inte fick plats, med en skrikande och svärande kvinnlig konduktör som vrålade att de minsann fick pressa ihop sig. Sen såg jag att jag hade plats på ÖVERVÅNINGEN. Tack för den. När jag skulle visa smsbiljetten frågade jag vart toaletten var och den var i nästa vagn. Skötbord då frågade jag, jaja, den var i en vagn 3nr bort den.

JÄVLA SJ. En jävla känga ska de ha. Otrevlig personal på telefon, i tåget och inte en enda anpassning för en som har barn. Det var inte skoj att springa i trappor hela tiden för att gå på toaletten, och jag var så less att jag bytte fan blöja på sätet. Man har ju inte lust att åka fler gånger om man säger så, iaf inte själv.

------

Dag 2 på listan; En person jag vill träffa just nu;

Min vän Johanna. Hon mår dåligt just nu och jag skulle vilja åka till henne och laga en god middag, bjuda på smarrig efterrätt och sen sitta och prata med henne hela kvällen lång och ge henne en kram. Sen skulle jag bistå med näsdukar om det skulle behövas ;-)

Blir galen på att ha henne så långt bort.

Girly vs Boyish

Jag kan bli galen på allt genustjat. Klänningar dit, bilar dit. Rosa är fel där, blått på ett annat.

Det som är allra viktigast är väl att ungen blir en bra människa. Med respekt för alla människor, empati och ömsinthet.

Man kan visa sitt barn att alla är lika mycket värda utan att behöva klä ungen både köns och färgneutralt.

Det värsta jag hört är om såna som inte ger sitt barn ett kön alls, utan kallar det för “hen” och blir kortklippt i satt nåt superneutralt och överöses med pedagogiska leksaker och om ungen väljer nåt könstypiskt piskar föräldrarna sig själva för att de “misslyckats”. Spelar ingen roll, könen är olika, hur vi än vrider och vänder på det. Både fysiskt, och mentalt.

Huvudsaken är ju att man erbjuder alla sorters leksaker, och om nu tjejen vill ha en docka med lockigt långt hår så är ju inte det nåt konstigt, eller om nu killen vill ha en bil. Hur det än är så tror jag inte på att barns intressen BARA är miljö.

Vi får inte mer jämställdhet bara för att vi blir nåt könlöst förvirrat nervvrak, för det är precis det jag tror att man blir utav sån behandling.

tisdag 22 februari 2011

Let´s Start

Sådär då börjar jag på listan!

1. En bild på mig och 10 fakta.

IMG_1568

 

  • Är kroniskt orolig
  • Ogillar stora spindlar. Små går bra, men tror på att de stora jäklarna har mer intelligens och kan attackera ;-)
  • Vill ha en Plymouth Coupé –41
  • Ville bli arkeolog som liten
  • Är en perfektionist som ger upp. Det är därför det är så stökigt ;-)
  • Är hellre hemma en fredagkväll än går ut på nåt.
  • Har musik som drog.
  • Vill gärna vara hemmafru på heltid om det gick.
  • Vill ha ekonomiskt oberoende.
  • Tror på att alternativmedicin är till 90% det bästa.

------------------------

Another list

Listor är skoj. Matlista, shoppinglista, städlista, kom-ihåglista och så dessa faktalistor i bloggarna :-) Hittade en trevlig lista hos min vän Angelica, så den snor jag!

Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig.
Dag 2 – En person jag vill träffa just nu.
Dag 3 – Min favorit årstid och varför.
Dag 4 – Mina mål/drömmar/önskningar.
Dag 5 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.
Dag 6 – Typ av killar jag faller för.
Dag 7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
Dag 8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
Dag 9 – Bild på mig och min bästa vän.
Dag 10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
Dag 11 – Någonting jag oroar mig för.
Dag 12 – En bild på ett ställe jag vart på.
Dag 13 – Mitt drömbröllop.
Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 15 – Någonting jag ångrar.
Dag 16 – Innehållet i min väska.
Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 18 – Vad jag åt idag.
Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.
Dag 20 – Min favorit film.
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid.

Och som sagt, bilder och punkt nr 1 kommer lite senare!

Home Again

Sådär ja. Nu är man hemma igen i vardagen! Nästan, för nu har vi fått ett tillskott i familjen! Diskmaskinen!! Äääntligen blev den lagad och vi kan börja få undan disken när den dyker upp ;-)

Jag diskar ogärna då min syn är lite jobbig när jag ska koncentrera mig på kort avstånd, tappar fokus. Så det gör gubben när han får tid, och det blir ju inte alltid när jag vill ;-)

Veckan hos min mor har vart jättetrevlig, skönt med lite friskluft och dagliga promenader!

Bilder kommer senare idag, just nu så njuter jag av lite egentid innan tösen vaknar. Det blev ingen sagostund idag :-( Sagoledaren var sjuk. Lite trist med 3 veckors uppehåll då för vår del som missade förra veckan, men det är ju inget att göra nåt åt.

Jag gillade faktiskt Playtones bidrag i melodifestivalen, men det kanske var för att mina förväntningar var rätt låga..men jag gillar det iaf! Synd att det inte går att varken se eller lyssna på  nu innan finalen..jaja man får väl vänta då.

På återseende!

måndag 14 februari 2011

Freezing

Just sitter jag hos min mor och har -22 utanför. Kallt var ordet!
Igår kom det snö också, som de inte lovade.
Men lillan fick sig en kort promenad med mormor endå, var bara -3 på dagen.

Åker hem i helgen troligtvis, med  tåg! Ska bli intressant att se hur det går!

Hoppas ni haft/har en mysig alla hjärtans dag , sjävla, med katten eller familjen!

Nu ska jag roa min dotter som är arg,jag har ju inte tittat på henne som jag borde, haha

Ha det!

fredag 11 februari 2011

Soon..

Snart kommer min mor insläntrandes efter att ha kört 50mil i snöstorm. Det har vart ruskigt väder för henne hela vägen och det har inte gått speciellt fort med andra ord. Hon är nog helt slut när hon kommer.

Vill bara önska er en trevlig helg och jag  får se när jag har tid att återkomma! See Ya!

 

torsdag 10 februari 2011

Party Party!

Jag är partysugeeeen. Snoffsa upp sig, drick en god öl, stampa takten till ett bra band och träffa trevligt folk. Ska eventuellt försöka med att åka till Stala Bygdegård den 26:2 feb här, men det beror lite på tussans “stadie”. För i så fall blir det hennes första bortasovning hos sin farmor och farfar. Men hon är fortfarande gnällig när vi är där och kan plötsligt bli rädd för dem, så jag vet inte om vi vågar lämna henne..Vi får se..

Imorgon kommer min mamma ner, hon ska vara barnvakt när vi åker till Ullared. Det kommer nog gå kanon, av nån anledning är hon inte så rädd för henne, eller hennes sambo heller för den delen. Hon tycker t.o.m att han är kanonrolig. Lustig tjej.

Eventuellt, eller ganska så till 99% så åker jag med upp igen och stannar en vecka och tar tösen med mig, så får vi lite semester och se lite annat :-) Ska eventuellt rida mammas häst också. Så himla länge sen jag red, och med min balans så får mamma nog leda mig som på nån marknads-ponnyridning ;-)

Hittade en gammal partybild :-)

DSC00784 Så den bjuder jag på ;-)

 

onsdag 9 februari 2011

Test

Gjorde ett test på nätet, fick detta

Violet;

You surround yourself with art and music and are constantly driven to express yourself. You often daydream. You prefer honesty in your relationships and believe strongly in your personal morals.

Stämmer nog bra!

Like A Lot

Musik för mig är som balsam för själen. Jag gillar väldigt många olika stilar och kan hitta nåt  intressant med det mesta. Undantag finnes, tex R n´B/rap/hiphop eller dödsmetall ;-) där har jag det väldigt svårt..

Jag kan hitta ett beat, en gitarr eller en röst som tilltalar mig. Ibland vet jag inte ens själv vad det som är bra, jag bara gillar det :-)

Hörde på nyhetsmorgon igår nåt jag gillade! Tyckte jag kände igen honom och innan låten var slut kom  jag ju på att han var med i idol för ett par år sedan. Kula tt han verkar ha fått göra en skiva nu, jag gillade honom, lite sådär lagom kufisk :-)

Tyvärr går det inte att få in deras klipp på Live Writer men här är en länk..

Hittade dock videon på youtube!

tisdag 8 februari 2011

Feel Good Music

Vissa låtar blir jag tok-glad utav. Det ryser i kroppen och det bara spritter i benen och pulsen går upp, man mår gött.

 

Sunny Day

Idag har det varit ett härligt väder! Lite blåsigt, men sol! VAr på sagostunden idag igen med tösen, trevligt. Fikade med lite mammor efteråt också mycket trevligt!

I helgen bär det ju av till Ullared! Hoppas på lite folk, men sportlovet börjar ju på måndag så man får väl se..

Har inte så mycket att tillägga just nu! På återseende!

måndag 7 februari 2011

Tysabri

Tänkte jag skulle uppdatera om hur det går med behandlingen. Fick ju nya dosen förra veckan och värdena var bra och allt det där. Jag är mycket klarare i skallen och lättare i benen. Men jag har nog även fått tillbaka lite känsel i fötterna och i händerna!

Får dock knepig huvudvärk ibland och fortfarande konstiga rysningar ut i armar och ben, men jag tror att jag ev har lite problem med ryggen också, måste verkligen få kollat upp den.  Jag tror det inte bara är sjukdomen som spökar med alla symptom, tror att det sitter nåt i ryggen också.

Men annars mår jag jättebra. Lite svårt att mäta hur pigg man blivit och så där när man är småbarnsförälder ;-) Dålig sömn gör ju en både trött och att kroppen jobbar sig lite. Så jag känner ju av gamla skov lite extra ibland.

Dock har jag problem med musklerna just nu, de är hårda och ömmar, ungefär som träningsvärk. Det har jag haft i perioder och just nu är det lite drygt. Får väldiga kramper på nätterna så det är jobbigt att vända och vrida sig bra.

Så nu har jag gnällt färdigt ;-)

Men jag är så tacksam att jag fått denna medicinen och tycker att alla som är i behov av den borde få den. Synd att det inte ser ut så bara.

Rest In Peace

Ja ännu en artist har gått vidare. Många storheter som går vidare tycker jag. Nu senast gick ju Lena Nyman också..

Så nu Gary Moore. Jag är inget jättefan, men ett par låtar gillar jag och speciellt denna;

Den lyssnade jag mycket på en en period av mitt liv, så den ger mig goda vibbar.

---------------

Idag är en gråmulen disig dag. Känns som våren är på g, men jag såg på prognosen och det skulle bli typ –8 och snö i slutet på veckan. Typiskt.

Men i helgen ska jag till Ullared :-) Shoooppa järnet! Har en lång lista jag ska gå efter och vet att det blir massa extra, hehe. Tussans behov ligger överst iaf, ska köpa på mig kläder inför sommaren. Det är så billigt där, då slipper man köpa på andra ställen sen. Självklart kommer det bli mer på nåt annat ställe om man hittar nåt snyggt, men basgarderoben är skönt att få till, både till mig och tjejen. Och gubben ska köpa jeans om han hittar några hehe. Han har nästan bangat, men jag fick inte med mig nån annan så han får allt pina sig ;-) Hoppas på att det blir lugnt med folk bara, det är ju dock lågsäsong och mitten på månaden. Dock lördag….

söndag 6 februari 2011

Dinner

Vi bjöd större delen av T´s familj på middag igår som tack för hjälpen med ved i våras ;-) Det har inte blivit av så det blev nu. T´s bror och hans fru har skaffat hund precis, en jack russel, så gudomligt söt!

Så det blev vitlökskotletter med potatisklyftor till middag och en kladdkaka med kokosbotten till efterrätt, gott blev det.

Tittade även på melodifestivalen lite och det var lika kasst som varje år, och lika töntiga mellansketcher som alltid. Suck.

Idag blir det en lugn dag. Lite gråväder, men plusgrader dock. Tösen sover lunch och gubben ska borra i husgrunden lite.

Intressant dag ;-)

Ha det!

fredag 4 februari 2011

Seasons

Ja man funderar vilken årstid det är just nu, men hoppas på att våren är på gång iaf. Idag har det blåst, snöat, regnat, haglat och farit is i luften. Men det är plus så det mesta av snön i skogen och så har smält undan.

IMG_1654Utsikt från köksfönstret

---------

Igår hann jag göra sockerkaka också. med hasselnötter, morot och apelsin, gött!

IMG_1645

-----

Fredag idag då, så himla skönt! Ska nog hitta nån efterrätt att ha ikväll få se vad det blir! En skön låt och så får ni ha en trevlig helg!

 

 

torsdag 3 februari 2011

Style

Det är svårt med stilar tycker jag. Om man vill ha en vill säga. Jag gillar många stilar när det kommer till inredning, samma med musik, det finns liksom en charm med det mesta.

Men efter lite funderingar så blir det svart/vitt i badrummet. Rutigt golv, svart toasits och en svart bänkskiva med lite mönster i. Kommer nog bli bra. Hoppas jag!

                            

spegel & lampa från Ikea, sits från Biltema..

onsdag 2 februari 2011

On the Road Again

Ingen allergi och fina levervärden igen!! TJOHOO!

Tog antikroppsprov dock, så det får jag väl reda på sen…

Annars så har jag kommit på att jag aldrig kommer att spela nåt mer på mina trummor, eftersom mina ben inte klarar att hålla takten längre. Och hur lätt är det att spela trummor då? Så de är till salu, 2000kr om nån som bor på västkusten känner sig intresserad!

Annars så mår jag toppen, dock fortfarande ONT i min svanskota efter att ha halkat på ändan, först på ett cykelställ och sen vidare ner på backen. Skööönt serru.

Imorgon är det föräldragrupp igen, hoppas det blir trevligt.

Ha en skön kväll!

tisdag 1 februari 2011

Cozy

Jättemys med sagostunden! En gäng mammor som satt i ring och lät som kossor och humlor ;-) Kändes heelt normalt ;-)

IMG_1584

Tussan blev så himla trött att hon somnade redan på väg till bilen ;-) Sen fick jag lägga henne när vi kom hem och nu har hon sovit i 2 timmar! WOW säger jag eftersom hon inte velat sova ordentligt på dagen på ett par veckor!  Men hon var jätteduktig där också, glad och intresserad!

Hade hoppats på diskmaskinsreparatör i dag med iiiicke sa nicke. Vi får nog ringa dom igen..

Imorgon ska jag få min månatliga dos Tysabri på sjukan! Hoppas det går bra, visade svaga tecken på allergi sist, men hoppas att det var tillfälligheter och nu ska det bli bra!