onsdag 28 september 2011

Apple Cake

Hittade ett intressant recept hos Kjersti som jag utvecklade smått efter vad jag hade hemma, och det blev supergott!

IMG_6749

  • 100 g smör (mjölkfritt hade jag)
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Liten burk med creme fraiche (laktosfri eller soya baserad)
  • 3 ägg – delade i gulor och vitor
  • 1 dl polenta
  • 2 – 3 äpplen
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker

----------

Rör smör, socker och vaniljsocker riktigt luftigt med elvispen. Tillsätt fraichen, lite i taget.

Tillsätt gulorna, en i taget.

Rör ner polentan.

Vispa vitorna till fast skum, och vänd försiktigt ner det i smeten med tex slickepotten. Blanda väl med försiktigt! Bre ut smeten i smord, rund form med löstagbar botten. Skala och skär äpplena i klyftor och lägg ned i smeten ( i ett fint mönster om man vill, jag bara la de lite huller om buller ;-) )

Blanda kanel och vaniljsocker och sikta över.

Grädda i 175 grader ca 40 minuter.

Inga kommentarer: