Hittade ett intressant recept hos Kjersti som jag utvecklade smått efter vad jag hade hemma, och det blev supergott!
- 100 g smör (mjölkfritt hade jag)
- 2 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- Liten burk med creme fraiche (laktosfri eller soya baserad)
- 3 ägg – delade i gulor och vitor
- 1 dl polenta
- 2 – 3 äpplen
- 1 tsk kanel
- 1 tsk vaniljsocker
----------
Rör smör, socker och vaniljsocker riktigt luftigt med elvispen. Tillsätt fraichen, lite i taget.
Tillsätt gulorna, en i taget.
Rör ner polentan.
Vispa vitorna till fast skum, och vänd försiktigt ner det i smeten med tex slickepotten. Blanda väl med försiktigt! Bre ut smeten i smord, rund form med löstagbar botten. Skala och skär äpplena i klyftor och lägg ned i smeten ( i ett fint mönster om man vill, jag bara la de lite huller om buller ;-) )
Blanda kanel och vaniljsocker och sikta över.
Grädda i 175 grader ca 40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar