fredag 10 juni 2011

Party

Inte mycket party här inte ;-) I helgen händer det ju en hel del kul, Joker’s träff i Tidaholm samt Nostalgifestivalen i Vårgårda, med rock på kvällen. Vårgårda kaaanske blir av, beror lite på hur vi känner det, isåfall får vi lämna tösen hon hennes farmor med övernattning och allt..Känns skrämmande..mest för mamma då ;-)

MEN jag skulle verkligen behöva komma ut och träffa folk och ha lite skoj. Gubben har ju vart iväg på några tillställningar, samt varit fru och barnledig ett par veckor när jag vart hos min mamma. Jag har som längst lämnat tösen i 6 timmar.

Pappan har spenderat som längst 4 timmar med tösen helt ensam.

Så egentligen borde vi byta roller lite nån dag, dels så jag får lite ledigt, men också för att han ska få känna fullt ansvar ett längre tag. Tror det är nyttigt, både för tösen, pappan och vår relation. Inte för att den är dålig, men så att man verkligen förstår varandra.

För det är fortfarande så att folk ser på män/pappor och kvinnor/mödrar på olika sätt.

Som nån sa;  -Om en man kommer in i en butik med två ungar och de stökar lite så tänker alla “vad duktig han är som tar hand om barnen och har med dem i affären”. Om en mamma kommer in med samma ungar som beter sig på samma sätt tänker folk “ kan hon inte hålla ordning bättre på dem?”

Samma med att “ta ledigt” från sina barn, om en pappa går på kalas anses det ju helt ok, varför inte liksom. Men om mamman går ut får hon lite sneda blickar och åsikter om att hon kanske “borde vara hemma med sina barn istället..”

Det gäller ju allt i samhället egentligen. Samma regler gäller inte kvinnor och män. Inte alltid, på alla platser, men det är mycket vanligt.

1 kommentar:

E.M sa...

Bra inlägg! Håller med dig om allt!