söndag 9 december 2012

Sick & Crazy

Jag brukar inte skriva om samhället som sådant, men idag gör jag ett undantag.

Få har väl idag missat nyheten om Kanalskolans beslut att ta bort pepparkakor, pepparkakssången samt pepparkaksgubbarna ur luciatåget. Varför? Ja för att dte kan anses stötande. FÖR VEM??? Det är en positiv trevlig tradition som barnen uppskattar. Ingen kopplar väl ihop barnens lek med rasism? Och för vem är det rasistiskt? Jag förstår inte?

Då kommer ju nästa steg att ingen får äta tex surdegsbröd heller då, för det är ju också brunt. vem är det som får dessa galna ideer? och hur kan det finnas tillräckligt många som backar upp såna här galenskaper att det blir ett faktum för tex en hel skola???

Det är skrattretande!

har hört om skolor som förbjudit blåa och gula kläder osv. Nationalsången får inte sjungas. Man blir bara ledsen och arg. Vi har traditioner, vi är(var) stolta över vårt land.

Inget annat land i världen gör såhär, varför vi? Vi vill ha mångfald, mångkulturellt, men vi vill ha alla kulturer utom vår egen? Ingår inte vår kultur och våra traditioner i mångfalden? Varför får inte alla plats i detta landet?

Kan vi inte vara öppna för alla och tillåta alla färger med öppenhet? '

Genom att lägga fokus och ta bort tex pepparkaksgubbarna SKAPAS ju en ide om rasism, som inte fanns innan. Kvar är ett gäng vita figurer i nattlinne, det är ok. Vitt är ok. De bruna får inte vara med. Låter ju jättebra eller hur?

Inga kommentarer: