onsdag 23 januari 2013

The New Me

Ja hallå hallå, bara jag som råkat ramla in igen ;-) Har klippt mig idag :-)

 

IMG_3590

5 kommentarer:

Daniel sa...

Snyggt!!!

Anonym sa...

Hej! Jag googlade MS och hittade din blogg. Är just nu under utredning för MS eftersom jag hade en synnervsinflammation i december. Har gjort en LP som visade förändringar så min neurolog är säker på att det är MS trots att jag inte har en officiell diagnos. MR får vänta tills i juli eftersom jag är gravid med mitt första barn. Har accepterat att det är såhär, men pendlar mellan hopp och förtvivlan. Min största ångest är att detta blir en aggressiv MS och att jag hamnar ensam på hem, oförmögen att ta hand om mitt barn. Har förstått att det inte är särskilt sannolikt idag, med den medicin som finns, men ångesten bryr sig inte om att vara rationell.

Hur började din MS?
Har du fått funktionsnedsättningar som blivit permanenta?

Mvh
Elin

Lilly Lee sa...

hej Elin!

Vad kul att du ska ha barn, grattis! tråkigt dock att du ska behöva ha en diagnos hängande över dig i detta nu, kanske inte det man direkt önskar sig...

Även om du nu får diagnosen ska du inte oroa dig tycker jag. Den här sjukdomen är väldigt inviduell och man vet aldrig hur just du påverkas. Vissa fpår som dig, nån enstaka synnervsinfl. och sen inget mer. Ta var dag som den kommer och sen för du göra en överblick över hur du mår idag, om du i huvudtaget känner att det är nåt som påverkar dig, och isåfall får du anpassa det efter förmåga <3

Min MS började nog för många år sedan kanske troligt redan i 12årsåldern. men mitt första konkreta skov var vintern -06/07 då en tå domnade bort och blev kall.

Jag hade ett jätteskov -08 som min läkare inte brydde sig om så ja, idag har jag lite problem med de sakerna som uppstog då, det hade jag inte haft med korrekt behandling.

Har du fler frågor är det bara att ställa dem!
Ta hand om dig!

//J

Anonym sa...

TACK för ditt svar! Ledsen över att du inte träffade en läkare som tog dig och din sjukdom på allvar. Det verkar vara tur i oturen att åka på en synnervsinflammation. Man hamnar under luppen utan att behöva strida sig genom en massa läkare med "diffusa" symtom som de inte vet hur de ska tyda.

Just nu tror jag att minsta ilning, stickning och domning är min MS. Kan ju lika väl bero på att jag är gravid eller bara människa... ;)

Försöker precis som du säger ta varje dag som den kommer. Fick en nyförälskelse i livet och alla mina kära ganska omgående efter beskedet. Aldrig älskar man så mycket som när allting inte längre är lika självklart som tidigare. Jag ska göra mitt yttersta för att hålla fast vid den känslan !

Tack igen för ditt svar! Det känns så otroligt skönt att byta ord med någon som vet. :)

Ha det gott!
Elin

Lilly Lee sa...

Elin, har du fler frågor,kontakta mig gärna på fiftybuick(at)hotmail.com <3