tisdag 30 augusti 2011

Tasty Cake

Idag testade jag att göra en kaka utan mjölk och gluten, har gjort det förr i olika konstellationer men just denna var jättegod! Lite lös, men den funkade bra att ha på en tallrik och äta med sked till kaffet!

Vispade 2stora msk honung med 2 stora ägg. Sen hade jag i 1dl polenta, 1dl bovetemjöl, 1/2dl rismjöl,1/2dl kokos, 1tsk bakpulver(hade inte mer..) 25g smält mjölkfritt smör samt 1/2 dl havremjölk.

Smörjde en avlång form med olja och kokos. Hällde i smeten och strösslade sen ner färska björnbär och lingon.

In i ugnen i 175 grader i 45 min! Jag fick ha folie på sista tiden för den fick mycket färg ;-)

%¤#¤

Röris skulle ha kommit igår men de ringde, så typiskt,  under de 10 min jag var ute med tösen, så de åkte på annat och skulle komma idag istället. Än har jag inte sett dem iaf..grr. Hoppas de kommer efter lunch då! Jag vill ha min dusch och min tvättmaskin inne, sååå attans retsamt när det bara hänger på dessa gubbar, en dags arbete liksom.

Men den som väntar på nåt gott säger de ju…

Slänger in lite bilder på lite snyggt så länge!

Inredning.nu                                 Miss Juniversum

måndag 29 augusti 2011

Autumn

Ja nog är det redigt höstrusk utanför dörren idag, Och har väl varit hela augusti. Nästan iaf.

Det blåser sådär isigt och friskt och regnet känns som det vore nära fryspunkt.

Löven har börjat att släppa taget på vissa träd, blåbärssäsongen är över och innan man hinner blinka så står tomtarna på rad i närmaste Ikeabutik.

Men jag gillar hösten, jag älskar den här höga klara luften, min astma mår som allra bäst också.

När man får ta på sig en mysig tröja och ta en promenad och insupa luften i hela lungan och lyssna på en hackspett som hamrar febrilt.

När man kommer in är man lite kall om kinderna och lite ruggig, man tänder en brasa och några värmeljus.

Man suckar och planerar vart man ska vara i jul, kanske ser en långfilm och får inte ångest över att man inte är utomhus för att det är så fint väder.

Välkommen stormar, strömavbrott och regnrusk, I love You ;-)

I Want Shoes!

Jag vill ha nya skor! Min man skrattar bara när han hör det då han räknat mina skor till runt 40 st. Men nu är det så att de flesta av dem är gamla trasiga skor som jag aldrig får tummen ur och kasta. Och jag har en del fina skor, men som jag inte kan ha pga av klacken, eller så har de ett udda mönster som inte går ihop med nån klänning jag har. Så jag vill ha ett par nya svarta , vita och ett par röda. Hittade dessa svarta fina som jag tror jag skulle kunna gå i! Från Sivletto.

 

Typical

Är det inte typiskt att så fort man ska följa en diet så haglar festerna och godsakerna med dem?? I helgen  var det ju bröllop och det gick bra med maten, det  var buffé så jag tog av dte jag kunde äta, men sen kom ju tårtan..så jag tog en liiiten bit, men fick faktiskt ont i magen som sjutton.. tror man vänjer av kroppen rätt fort med sånt där, tänkte på laktosen i första hand då…

Jag är så kluven just nu, för det är apsvårt att följa nått när man har en familj att tänka på också, inte alltid det fungerar och man kan inte bli bortbjuden utan att behöva säga “nej tyvärr det äter jag inte. Nej inte det heller. Nej precis inte det heller, och inte det”. *suck*

Jaja jag hade iaf väldigt trevligt! Vi vann ju dessutom poängpromenaden ;-)IMG_6023

lördag 27 augusti 2011

fredag 26 augusti 2011

Sweet Friday

Idag har vi vart på sjukan, gubben har ju fortfarande semester så de gjorde mig sällskap under behandlingen denna gång.

Sen har det blivit go-middag, stuvad lever och ris, helt underbart! Jag är ju under min MS_-kost nu så det blev stuvat i havregrädde och redd med rismjöl, riktigt gott blev det!

När tösen har lagt sig ska jag och gubben ta ett glas vin och äta kräftor :-)

Jag bjuder på en  skön låt så får ni ha en skön helg! Imorgon ska vi på gubbens brors bröllop! Urkul ska det bli!

onsdag 24 augusti 2011

Me & my Girl

 

 

IMG_5652Vi på kalas i helgen :-)

IMG_5733

IMG_5704

Home Sweet Home

Sådär ja. Nu är man hemma igen och ska försöka att återfå lite vardag igen. Ännu är gubben semesterledig så riktig vardag blir det väl inte för än till veckan.

Har haft en mysig helg hos min mor som dessutom fyllde 50, så vi hade ordnat liten överraskningsfest, och den var uppskattad!

Är trött och sliten så det tar väl några dagar innan man “repar på” sig, men får se till att ta det lugnt.

I helgen ska min mans bror gifta sig med sin kvinna och det ska bli himla trevligt!  Enda problemet är väl vad man ska ha på sig ;-)

Återkommer senare…

onsdag 17 augusti 2011

Development

Tösen är ju ett år drygt nu och allt går så vansinnigt fort! Hon kan säga, hej, hej då, tack, anka, där, den, mamma, pappa och wow ;-) med lite egna uttal då förstås men hon gör sig förstådd ;)

Hon är en vilding som är i ständig rörelse och har ju gått sina första steg som jag sa tidigare, men ännu vågar hon inte släppa och gå själv. Men hon kan när hon vågar för när man släpper henne och hon står själv så står hon väldigt stadigt.

Hon förstår massor och älskar att kasta och få en boll och hämta saker till mamma.

Hon gör “busögat” när hon vill något, hon lutar sig framåt och tittar lite uppåt, som över ett par glasögon, haha. Ser smått galet ut, men jag var likadan som liten tydligen, ständigt med spex och roliga miner.

Vi håller på med altantak just nu och imorogn drar vi till min mmma och stannar över helgen, kommer hem på tisdag.

Nu blir nog bloggen stilla IGEN..lite trist men  jag kanske får till nåt inlägg…

HA det så gott!

IMG_5533 IMG_5592

måndag 15 augusti 2011

Kitchen Stuff

Nu när badrummet börjar bli färdigt så blickar jag framåt redan till nästan stora projekt ; Köket.

Men vi vet väl på ett cirkus vad vi vill ha, men lite såna där fina detaljer sneglar jag på ibland och drömmer mig bort till mitt fina blivande kök.. Alla saker från Broarne.

söndag 14 augusti 2011

She Did It!

Idag gick tösen sina första steg! Tre små steg mellan farmor och pappa :-) och det kom med på film dessutom ;-)

Stoltare kan man knappast vara ;-)

Idag har även svärföräldrarna vart här och hjälpt till med altantaket! Så skönt att det är på g nu det med!

Är lite trött och allmänt lite låg, så jag återkommer imorgon tror jag! Ha det!

fredag 12 augusti 2011

Visitors

Idag har vi haft besök nästan hela dagen av vänner med familj, himla mysigt var det. De har en tös också på 3 mån så det var trevligt med bebis, det tyckte min lilla tjej också!

Annars är det väl lugna gatan, ska till andra vänner imorgon och äta middag, så lite action blir det iaf denna helg ;-)

Vart lite dålig på uppdateringen igen, men jag har inte riktigt haft ork/tid, håller på och pysslar med badrummet och lite utflykter nu när gubben har semester.

Kan ju iaf bjuda på en låt!

 

 

Ha det så gott, trevlig helg!

tisdag 9 augusti 2011

Just Too Little!

Slänger in en låt som gick varm i helgen, för jag har bjudit på tok för lite musik i det sista! Lyssna och njuut!

Progress

Badrummet går framåt, lite pyssel varje dag nu, för gubben har semester! Så skönt att det händer nåt, det har känts så jobbigt när vi har fått vänta på alla möjliga grejer, har ju hållit på med detta sen i maj!

Började även med MS-dieten nu, mer om det på den andra bloggen.. Ska förresten ta alla ms-ämnen på den bloggen nu, har blivit lite blandat och hoppigt om det där, men jag tror jag tar de tråkiga sakerna på den sidan ;-)

Idag köpte vi en  ny spis, som ska hämtas på fredag. Äntligen så får man 4st plattor att laga mat på och en ugn som håller värmen! I det sista så har första plåten muffins blivit fina, men plåt nr 3 har blivit typ svart…

Ingen vidare snygg spis, men den har grytplatta, vilket är ett absolut måste för min del som lagar gryta flera ggr/v.

lördag 6 augusti 2011

I Forgot To Say..

Badrummet är ännu ett steg närmare klart efter som elektrikern var här. Nu har iaf taklampa och duschkabin hamnat där de ska. Kabinen har lite fix kvar men så här det det ut..

IMG_5475 IMG_5472

Freedom

Jag dansar helt vilt och galet, folk skulle nog ta mig för totalt knäpp, dessutom eftersom min balans och okoordination gör att jag stapplar värre än en alkis mellan varven, emn det skiter jag i, jag har familjefritt ;-) Jag tar en öl, äter godis, diskar och gör allt jag kan samtidigt rent teknist.

Känns galet skönt, har inte vart ensam på detta viset sen tösen kom och det behövs verkligen känner jag.

Jag njöt av sista kvällssolen  och njuuuter. Ta mig inte fel, jag saknar min tös hela tiden, ja mannen med ;-) men just nu behöver jag spacet för att bara kasta ur mig lite energi och lyssna högt på musik jag älskar.

Ha en skön kväll!

IMG_5464

fredag 5 augusti 2011

Hopefully soon

Snart ska väl det här jäklarns badrummet vara klart. Just i detta nu så håller elektrikern på med sitt och så ska förhoppningsvis en rörläggare komma och fixa det sista inom ett par veckor.

Idag får man iaf lite belysning så man får ihop kabinen och handfat och sånt ;-)

Har tittat på väderprognosen och jag är bara glad att dte inte blir OSW. Så nu hoppas jag att det öser ner HELA helgen ;-)

Idag blir det nog en lugn kväll och tidigt sängläge. Ska upp imorgon och skjutsa maken på roligheter och sen lämna tösen hos farmor. Sen ska jag åka och handla nåt gott att äta till middag, få se vad dte blir, lite gott till kvällen och slappna av lite.

Blir nog en städrunda hemma med HÖG musik och sen tvtittande. Räcker så himla gott.

På söndag ska jag ha en lååång sovmorgon och äta en frukost i lugn och ro, sen ska jag hämta upp make och barn igen ;-)

Bjuder på en låt som jag kommer att spela om och om igen om jag känner mig rätt!

torsdag 4 augusti 2011

Dreaming

Nej jag har gett upp det. Tror jag. Jag lyssnar på bl.a sånt här godis och så är jag fast i tvivlarträsket igen…

onsdag 3 augusti 2011

A-Bombers 2011

Jag hade längtat. Trånat. Planerat. Funderat på outfit. Så kommer bomben. Gubben får annat att göra. Som han måste göra. Jag förstår honom, men va fan (ursäkta språket). Jag vill inte åka själv såklart, så då blir det hemmavistelse,  har frågat runt men det är lite osäkert hur och om folk ska åka så jag kommer troligtvis inte iväg. I år heller. SUCK. Men så blir jag sån att jag tänker “ja men jag är så trött, bättre att vara hemma ist och vila upp sig”.  Förnekelse och förträngning i det yttersta.

Skulle så gärna vilja svinga kameran över axeln, på med stassen och iväg och njuta av lite motormuller, skön musik och snygga människor. Meen….

Hua. Hur gör man. Stänger det ute, tänker realistiskt och stannar hemma, eller försöker komma ut endå på nåt vis och tar ut sig den enda barnlediga kvällen på länge? I-landsproblem 3000.

Happy

Jag blir faktiskt riktigt glad av Evas nya!

måndag 1 augusti 2011

My Girl Got A Hot Rod

IMG_5431

One Year

Det är alltså ett helt år sedan jag låg där på operationsbordet och fick hålla min älskade dotter i mina armar för första gången. Ett år sedan vi försökte fatta att vi blivit föräldrar (fast man har nog inte smält den ÄN)

Ett helt år har alltså gått. Ett år av lycka, kärlek, oro och stolthet. Ett år av förvåning, förundran och beundran.

Tjejen blev ett år förra veckan och vi hade kalas i helgen. Det kändes både overkligt och helt otroligt roligt.

Att få vara med om denna resa, att få se en liten människa växa och lära sig saker för första gången, det är helt magiskt.

Men man får lite panik också, tiden går ju så fort! snart är det väl en dryg tonåring som smäller i dörrarna här hemma och man kommer inte alls ihåg att man var sådär otrevlig själv ;-)

Hon har fått massor av fina presenter, och hon verkar att älska dem alla! Man är så tacksam till alla vänner och familj som gett henne så vackra och roliga saker,, man blir varm i hjärtat av att tänka på det.

Jag bjuder på ett minicollage på året som gått..

DSC07427IMG_0680  

IMG_5255