tisdag 30 november 2010

Christmas song

Ja nu får man ju ha jultema på musiken också, gillas mycket =P

Baking & Cooking

Jag älskar ju att baka och laga mat. Det är ett intresse som bara ökar och ökar. Tyvärr finns inte tiden på samma sätt längre då man fått barn, men jag får se till att baka när gubben är hemma, då kan jag ge maten eller bullarna min odelade uppmärksamhet ;-)

Nu i jul så vill jag bara frossbaka i julgodis, men jag vet ju att  det ska ätas upp också, och vem får göra det om inte undertecknad? Jag vill inte frossa, jag har ganska stor självkontroll när det gäller mat men när det finns 4 burkar med kakor och 3 påsar med bullar samt hela fat med julgodis framme, ja då går det inte, jag smaskar och äter på allt jag kommer över.

MEN, i år ska jag baka lite fikabröd som vanligt att ta med upp till min mor i jul och har börjat att fundera på vad jag ska hitta på. Lite vit chokladtryffel blir det nog, den har jag ju haft här på bloggen, men sen blir det nog också en vetefläta med rivet äpple och vaniljkräm, det blir nog tipp topp det. Samt lite kakor, kolasnitt kanske?

 

Heat

Ja lite hetta saknar man ;-) I somras klagade man på den oliidliga värmen och nu klagar man över den biitande kylan ;-)

Eldar för glatta livet, kallt som attan här just nu. –14 ute och ett vackert soligt vinterlandskap omger oss.

Lilla tussan sover i sitt babygym. Hon låg i det i 5min och gnydde lite medan jag åt frukost och jag tänkte att hon kunde iaf försöka att roa sig i 5 min. men så blev det tyst, och då sov hon ;-) Hon brukar sova ett tag på förmiddagen men inte i gymmet, det ska vara sittern, det är det bästa i vanliga fall ;-) Hon har börjat att rucka lite på våra rutiner, de få som fanns.

Har en period vid 03 på natten då hon stökar men det räcker att stoppa i nappen, iallafall har det fungerat hittills. Sen går vi upp vid 06-07 och äter och byter blöja men sen myser vi i sängen och då sover vi till 09-10 tiden. Sen mat och blöjor igen och lite bus, men sen sover hon igen ett par timmar. Hon är en trött tjej hon.

Oroar mig lite för det här levervärdet men de har ju inte ringt ä så de kan ju inte ha hittat felet än iaf. I värsta scenariot får jag sluta med medicinen, det vill jag INTE. Mår så jäkla bra av den!

--------------

En om dagen; Självporträtt

Ok, hur ska man tolka denna, ett kort? Ja, jag kan bjuda på ett kort, men det blir ingen supersminkad redo-för-fest variant, för redo för fest är det sista jag är ;-) Jag är sunkoman men bebisspy på tröjan och otvättat hår. men här är en bild på hur det brukar se ut när lillan sover, en kopp kaffe och en stunds reflektion.                  I pyjamasbyxor.

DSC09168

måndag 29 november 2010

Again

Så åter igen har jag gått på en nit. En sån krydd-nit. Jag skrev för ganska länge sen om att icas vitlökssalt innehöll smakförstärkare, vilket är helt galet, hur svårt ska det vara och få ihop vitlöken och saltet? Jaja strunt samma, jag använder mycket citronpeppar när jag lagar mat, gillar den blandningen och har tittat på förpackningen nån gång och det är vad det står att vara.. men så köpte jag Santa Maria´s stora burk med citronpeppar och tro på fan att det ör både socker och smakförstärkare i den när jag läser på den i efterhand?? BLÄÄÄ jag slängde den direkt.

Denna gången verkar ica ha en bättre produkt, deras innehåller iaf inget sånt skit. Iallafall inte sist jag tittade..

  Varning alltså för denna….

Good Morning!

Go morron go morron. Usch vad kallt det är. 17 grader har jag här inne nu, men har precis börjat att elda upp värmen lite. När det är så här kallt blir jag så himla ryckig, som en jäkla robot. armarna ruskar när jag ska göra nåt och benen spattar, drygt är det.

Jag har inte hunnit med den där listan men punkten som jag  var på är “den här veckan” och den passa väl såhär på en måndag endå.. men samtidigt inte, för just denna veckan ska jag inte göra nånting alls! Inget inplanerat eller bokat! Jo köpa ett minneskort till den nya systemkameran så jag får börja att använda den nån gång!!!!

Ska verkligen också titta på vad jag ska ha på mig på den där jäkla julfesten..det har blivit en fix idé det där.

Lämnar er med en riktigt god låt! Ha det!

söndag 28 november 2010

Chocolate

Igår firade ju vår dotter med att vända sig, och sen ville hon nog att dagen skulle vara för evigt, för hon ville inte sova alls ;-) hon skulle busa och prata och hålla igång.

Så  kom det, sakta men säkert under mina pruttningar och fåniga ljud, ett riktigt bubblande och kluckande bebisskratt! Helt underbart!

Annars hade vi och en trevlig dag! Hade lite middag med familjen och kvällen avslutades med lite soffmys.

------------

Jag gjorde en god vit chokladkaka igår också! Här är receptet;

  • 200g vit choklad
  • 100g smör
  • 1dl strösocker
  • 2,5dl creme fraiche
  • 2,5dl vetemjöl
  • 1msk riven färsk ingefära
  • 1tsk kardemumma
  • 1tsk bakpulver
  • 1tsk vanillinsocker

Sätt ugnen på 200grader. hacka eller riv chokladen fint, smält smöret,ställ av från plattan och blanda i chokladen och ingefäran.

Vispa ihop socker och creme fraiche. Blanda sen ihop mjöl, kardemumma,vanillinsocker och bakpulver och häll det i fraicheröran.

Vänd sedan ner chokladen och häll i en smord form ca 20-25cm i diameter, jag tog en pajform.

Grädda i 20-25min.

Servera med grädde.

DSC09090

lördag 27 november 2010

My little girl

..har blivit hela 4 månader idag! Det firade hon med att äntligen vända sig från mage till rygg! Jag och T applåderade och gav ut glädjerop, lilla M såg mest förvånad och förskräckt ut ;-)

Idag har vi lite middagsbjudning för familjen här, firar lite min födelsedag, och lite bebis också =P

Blir enkel mat, kassler med broccoligratäng och ris, till efterätt en vit chokladkaka med ingefära och kardemumma, recept kommer senare, om den blev go ;-)

Lite musik ska ni få av mig, ha en trevlig helg!

fredag 26 november 2010

My Liver

Tog prover idag, men idag lät det inte riktigt lika allvarligt mer än att det var förhöjda värden de ville ha koll på.

Så nu ska jag testa mig varje vecka för att se vad som är på G.

Annars så är det väl en bra dag, har plockat fram julpyntet och inventerat det, ska storstäda mer ikväll när T kan passa Tussan, vill inte dammsuga och fara när hon ligger och är arg, just nu sover hon men det får hon gärna göra lite till ;-) Måste få i mig lunch.

--------------

Dagens listpunkt; Vardagslyx.

Vardagslyx för mig är att ta en skiva ljust bröd och doppa i varmt te på kvällen framför nåt bra program/film. Eller en bit choklad till kaffet och en bra tidning.

Men vardagslyx har ju ändrat form sen man fick barn, nu är även en varm dusch utan stress, att få åka på affären själv och att slappa i sängen  en stor lyx.

----------------

Jo gårdagens listpunkt jag hade ändrat är egentligen inte helt sann. Jag har 2 halvbröder men vi har väl egentligen ingen relation, vi känner inte varandra, så det är svårt att skriva så många rader om dem ;-)

torsdag 25 november 2010

When..

ska man få slappna av och mår bra?? Idag ringde de från sjukan och ville att jag ska komma in halvakut på fler tester då mitt levervärde skjutit i höjden..suck.

Så nu ska jag in imorgon bitti för omfattande provtagning.

Värdet hade fördubblats sen sist och sköterskan sa att min lever nog inte mår så bra..

 

*en rad fula ord*

4 month check

Idag har vi varit på 4månaderskontroll med tösen! Allt gick bara bra, men bvc-sköterskan sa att hon var lite tidig med att bli så rädd för främlingar ;-) Vet inte om man ska ta det positivt eller negativt hehe. Hon blev nämligen ledsen när hon skulle lyfta på Tussan lite, det var läskigt, men med mammas röst och en rolig mobil så gick det över.

Hon är nu 5825g tung och 63,5cm lång!

----------------

The List

 

Dessa är nu kvar på listan;

  • Mina syskon (är ensambarn) Vad jag ville bli när jag var liten

  • I min handväska Vardagslyx

  • Den här veckan

  • Vad hade jag på mig idag? Självporträtt

  • Mina drömmar

  • Min första kyss

  • Mitt favoritminne

  • Min favoritfödelsedag  Mina dåliga sidor

  • Det här ångrar jag

  • Den här månaden Mina bra sidor

  • Ett annat ögonblick Mina förebilder

  • Det här upprör mig

  • Det här får mig att må bättre bra

  • Det här får mig att gråta

  • En första Det här ska jag bli när jag blir stor

  • Mina rädslor

  • Min favoritplats

  • Det här saknar jag

  • Mina ambitioner

  • Ett sista ögonblick Mitt bästa råd

  • Men nu såg jag att Anouk anammat Lady Dahmers egna variant, och den hade ju också massa intressanta poster..

    Så jag gör nog som så att jag byter ut ett par jag också! För det är ju ett par riktigt tråkiga poster, och upprepning dessutom…

    -----------------

    Vad jag ville bli när jag var liten..

    Jag ville bli mycket. Inredningsarkitekt var nåt jag drömde om. Få dekorera och inreda folks hem.

    Jag ville bli arkeolog och få gräva fram dinosarieskelett..

    Och jag ville bli författare. Få fantisera fram en värld, en historia och att folk skulle få läsa den och dela min värld.

    onsdag 24 november 2010

    so..

    En om dagen nr10; Detta hade jag på mig idag;'

    Leggings, pennkjol, rosa topp och en brun kofta. Mockastövlar på det.

    Men det var när jag var utanför dörren, när jag kom hem åkte grå mysbrallor och svart tjocktröja på och de tjocka fina knä-sockorna jag fått med posten av govännen :-)

    My Birthday!

    Hurra hurra för mig ;-)

    Dagen började fint, jag fick paket i sängen av min käre man :-)

    EN DIGITAL SYSTEMKAMERA!!! Tjoooohooo!

    Canon EOS 500D

    -------------

    Har haft en toppendag idag! Har vart på sjukan och fått mitt Tysabri-dropp, ätit smarrig bakelse och druckit kaffe och nu ska vi till att äta middag, blir kycklingfilé med  ugnsbakad sötpotatis & palsternacka.

    Sen fick jag jättefina stickade presenter av min käraste långt-borta-vän! Såå många kramar till henne!

    Återkommer med dagens “En om dagen”.

    tisdag 23 november 2010

    Great New

    kan tipsa om en ny bra kanonskiva! Finns på spotify också!

    Lite musik, det var längesen nu..

     

    Soon soon

    ååh vad jag längtar till jul! Nu äntligen får man pynta till helgen också ;-) Har köpt mig lite nya juldukar också, så det ska bli fint att få fram dem!

    Imorgon fyller man år :-) Ska fira det med att sitta på sjukan och få mitt Tysabri-dropp ;-) Känns rätt bra, jag har faktiskt mått himla gott av den! Jag har mer energi, känner att jag kommit ur “dimman” lite, den där bubblan man ofta hamnar i som MS-sjuk. Idag skottade jag av hela altanen! Den ni! Det hade jag inte orkat förut, då hade benen vikit sig när jag kom in, men de gjorde de inte nu! Jag blev väldigt trött i ryggen, men det är en annan femma, det är nog mer en fråga om att jag är grymt otränad, plus ett par sneda kotor, som  jag hoppas jag ska få tid att fixa nån dag.

    Sen på kvällen får de bli god middag och kanske nåt sött till kaffet, får gå ifrån min diet lite ;-) Men bara lite , vill hinna gå ner nåt kg till julfesten vi ska på den 11:e dec.

    Har fortfarande ingen aning om vad jag ska ha på mig…*ångest*

    ----------

    En om dagen Nr9;  Min tro

    Tro. Vad jag tror på. Jaa, vad ska man säga. Jag tror på evigt liv, att man återföds när ens nuvarande kropp inte längre orkar, då går själen vidare.

    Jag tror på naturkrafter och naturlagar och det har människan alltid varit förundrad över och det har funnits människor som utnyttjat folks starka behov av tro och mening och skapat Religion.

    Jag tror massor, jag tror bl.a på andar, övernaturligt och att djuren är smartare än oss.

    Jag tror på att vissa människor kan kommunicera med djuren, men att största delen av de som säger sig kunna bara är bluff, de är av samma skrot och korn som de religiösa ledarna, de vill utnyttja folks svaga stunder. Samma med medium.

    Men jag tror dock att möjligheten finns för alla, men att människan “glömt bort” hur man har kontakt med Moder Jord.

    Flummo?  ja det är jag det!

    måndag 22 november 2010

    Parents

    Idag börjar föräldragruppen! Få se vad det är för människor där, jag brukar oftast känna mig som en udda fågel men man får väl se!

    Har försökt att klä mig anständigt men jag har så vårt att klä mig när jag ska vara sådär bara proper när man ska ut på nåt, jag har inga såna kläder. Jag har hemma-sunk och festkläder, inget däremellan. *suck* Och håret ska vi inte snacka om, platt, slitet och otvättat. Då vi inte har dusch inne i kåken kan jag inte duscha när jag vill, utan får göra det när gubben är hemma och jag hann inte i går kväll. Så jag får gott gå i mitt sliskhår, med urtvättad tröja och med slitna kängor. Men men, det är ju jag det, är det nån som bryr sig så är det deras problem.

    Har försökt att sminka mig men har så dålig belysning just nu att man ser inte. Förren man sitter i bilen och ser i backspegeln att det är bruna ränder under ögonen ;-)

    Ja jag är sådär galet positiv idag, underbar känsla ;-) hehe, nej men ibland är jag lite trött bara, på mig själv och ja gud vet vad.

    ----

    En om dagen, nu dags för nr8; Ett ögonblick.

    Hur man ska tolka denna punkt i listan verkar vara individuellt, har sett olika svar, Jag väljer att prata om ett ögonblick, det just nu!

    Jag sitter vid laptopen, med Malou´s “efter tio” på tvn i bakgrunden. Tösen snusar i sittern bredvid mig i sin pyjamas och med gosekaninen i handen. Jag eldar i kaminen och fläkten surrar. Jag har just druckit tranbärsjuice för min urinvägsinfektion och har fortfarande en äcklig syntet-päron.smak i halsen efter att jag  precis börjat med naturdiet-shake. Jag ser ett vräkigt snöoväder utanför fönstret och har ångest över att behöva köra bil i detta vädret, de plogar ju inte ens utanför oss..

    söndag 21 november 2010

    My Best Friend

    Nr7, min bästa vän.

    Min man.  Ja han är min bästa och närmsta vän. Jag har aldrig haft nån bästis när jag var liten , heller inte nån jättenära vän under uppväxten som man kunnat ringa i vått och torrt eller kunnat lita 500% på.

    Sen har jag såklart har vänner jag hållt väldigt kära, och jag har idag ett par som jag verkligen gillar, som jag delar mycket med, men de bor långt borta och är inga jag bara kan ringa “sådär”.

    SÅ, min man är min bäste vän, han ställer alltid upp, han lyssnar på alla mina problem och han stöttar mig i svåra val. han respekterar mig och älskar mig och vi delar nästan alla våra intressen ihop.

    ----------

    Tösen har börjat att få sitta i matstolen nu i korta stunder! Hon älskar det! Hon vill ju ha saker att göra HELA TIDEN och kräver uppmärksamhet 24/7 så att få sitta i stolen och titta på när vi äter är ett sant nöje!

    DSC09025

    lördag 20 november 2010

    My Day

    Dags för nr 6, Min dag!

    Kl06 började tussan stöka och T stoppade in nappen. jag sov. Detta skedde tydligen flera ggr och jag sov. Jag vaknade kl07 och stoppade in nappen och tänkte somna om, precis som tussan, men då kom T in och säger att hon stökat så länge att han ledsnat och gjort mat och nu skulle hon minsann upp ;-)

    Jag somnade om.

    Kl10 vaknade ja igen och då klev jag upp, tussan låg i sin vagga och snusade. jag satte mig vid tvn och kollade nyhetsmorgon i en 30 min när T diskade, tills tussen vaknade och då fick hon ligga i min famn och hon somnade och sov till 1145, då jag var tvungen att äta frukost, men hon sov vidare i sittern tills jag fick matat henne och bytt lite blöja.

    Sen vid 14tiden så åkte jag ner på torget och shoppade ursöta kläder till tussan..som vanligt. jag kan inte gå förbi den där jäklarns affären utan att köpa nåt. Fy på mig.

    Vid 16åt vi middag, fläskfile med potatis och sås. T skulle iväg på kalas och vi spelade lite musik och laddade inför hans avfärd ;-) Vid 17 kom D och drack lite kaffe och skjutsade T till kalaset.

    Nu sover tussan i sittern igen och jag bloggar, sen ska jag titta lite på tv, gosa med henne och äta godis :-) Hoppas på en bra film på tv sen.

    Sen vid 22-23 tröttnar jag och lägger tussan i vaggan och jag löser korsord i sängen och inväntar gubben!

    DSC09044Mina fina fynd ;-)

    fredag 19 november 2010

    Sorry..

    Jag hann aldrig blogga nåt igår kväll, blev bortbjudna på lite kaffe på kvällskvisten.

    Men här kommer nr 5, Vad är kärlek?;

    Kärlek. Man får smaka på ordet lite. Kärlek handlar om nån sorts ömsesidig respekt. När man innerligt älskar nån, gör man det först när denne känner samma innerlighet tillbaka.

    Sen har ju kärleken många ansikten, kärleken till sig själv framför allt, som är den viktigaste. Jo faktiskt. För om man inte älskar sig själv kan man inte riktigt uppskatta de andra kärlekarna, som tex till ett barn eller en man/kvinna. För om man inte älskar sig själv först kommer det en massa andra tråkiga känslor med i kärleken till andra. Skuld, ångest, otillräcklighet o.s.v.

    Det är svårt att säga vad kärlek är egentligen, det är nåt man vet.

    Kärlek är ett fullkomligt tillstånd.

    torsdag 18 november 2010

    Not everyday..

    Jag hann inte med min lista igår men här kommer nr 4, som gäller för igår, så tar jag den andre ikväll..

    4. Vad jag åt idag (igår)

    Frukost; En tallrik hälsofil. Lunch; rester från gårdagen. kyckling och rotfrukter. Sen blev det en stekt hamburgare med en avocado till middag och en banan på kvällen.

    -----

    Igår kväll var vi på Ikea en snabbis och idag har jag haft kaffebesök, det var väldigt trevligt! Nu ska jag roa min rastlösa dotter =P

    onsdag 17 november 2010

    I want this!!

    Jag lyckas sällan komma på vad jag vill ha i julklapp eller födelsedagspresenter. Grunden ligger i att jag inte vill begära nåt, inte verka girig på nåt vis. Jätteknepigt är det. Ännu konstigare är att när jag väl kommer på nåt är det jättedyra saker..*suck*

    Nu vill jag ha detta;

    1. En digital systemkamera
    2. Fotografering och styling hos retrodeluxe
    3. Ny klänning från Vivien
    4. Byxor från Dansskor (ett par hängselbyxor)
    5. En fotoskrivare

    Ja så jag får nog inget utav det. Men jag vill ha och trånar!

    tisdag 16 november 2010

    Books

    Gubben fick en trevlig bok i present när han fyllde år! Det är en trevlig liten bok och innehåller mycket fina länktips och reportage från mysiga fik o.s.v. Finns hos retromega!

     

    På deras webshop finns fina julklappstips!

    Christmas

    Åh vad jag längtar till jul! Dofterna, färgerna, pysslet, baket och pyntet! Att få samla nära och kära över god mat, att få ge presenter till dem man älskar och dricka glögg vid brasan..aaah..

    Kan tipsa om lite gott julbak här och här och här.

    Vet att det finns många stackars barn som inte har så trevliga jular pga vuxna som dricker för mycket, det är så tragiskt! Ja det är tråkigt för dem som lever i såna familjer året runt, men just kring jul verkar många tappa fattningen kring detta med alkohol.

    I min familj har det alltid druckits i juletider och det har aldrig vart nåt problem, De vuxna var bara roliga när de diskuterade konstiga ämnen kring bordet på denna aftonen eller när de var lite röda om näsan när de skulle leka med oss ;-) Och det sjöngs nån liten visa med snapsen till julmaten.

    Men man hör och ser om skräckexemplen med bråk och olyckor och det är sorgligt.

    ----

    Det är lite tidigt med julmusik så det får vänta, men nåt annat bra blir det!'

    Home again

    Ja nu är vi hemma igen, kom hem igår eftermiddag!

    Vi har vart hos tösens mormor och där har det var kalas igen för henne, för min släkt som ville komma och se henne! Det var himla trevligt och hon fick massa fina presenter igen! Alla är så gulliga! Det var allt från kläder till nallar!

    Hon var lite stingslig och blev otröstlig några gånger under helgen men jag förstår henne! Både miljön och alla människor var ju helt nya för henne! Men hon sov lugnt på nätterna och tog sina vanliga vilopauser så det kändes bra att hon kunde koppla av iallafall.

    Men som vanligt så sista dagen så hade hon ju vant sig och tyckte att mormor var jättekul och hon var nära till skratt flera ggr, hoppas jag får höra det snart! Än så länge så gapar hon bara och skriker till eller hostar så skrattet är inte långt borta!

    ----

    En om dagen;

    3. Mina föräldrar

    Mina föräldrar separerade när jag var några år gammal och jag växte upp med min mamma utan kontakt med min far. Mamma är en mycket stark kvinna med starka åsikter och en järnvilja! Hon är utbildad grävmaskinist men jobbar just nu som avbytare på bondgård.

    Min far fick jag kontakt med när jag var ca 20 år gammal och idag har vi en rätt ok relation, vi pratar ibland och håller varandra uppdaterade!

    --------

    torsdag 11 november 2010

    Gosh

    Jösses. Packningen alltså. Jag vet allvarligt inte hur mycket kläder jag behöver ta med tilltussan. Min mamma har ju ingen torktumlare så man kan ju inte göra nån jättesnabb tvätt ifall det tryter heller.. och så mycket som den här damen kräks så kan det ju gå åt 4 pyjamasar på en kväll.

    Ska iaf bli helt underbart att få åka upp, få se hur de byggt om huset (de var inte klar när vi var där i midsommar sist), och bara få lite miljöombyte! Trots att jag inte bott där nån gång, eftersom min mor med sambo flyttade dit när jag var vuxen, så känns det hemma. Huset har en väldigt skön känsla och man känner sig trygg där. Mysigt!

    Nej jag får ta tag i packning och andra förberedelser, vi ska åka i ottan imorgon, har många timmar i bil framför oss!

    ------

    En om Dagen;

    2.Min första kärlek.

    Hm, undrar vilken det var egentligen, men jag tror det kan ha varit grannen till mormor och morfar när jag var typ 4-5 år ;-) Vi umgicks massor, finns kort där vi pussas också, hihi så sött.

    --------

    Lite musik blir det innan jag lämnar er över helgen! Ha en underbar helg alla ni som läser! See Ya!

    onsdag 10 november 2010

    Once a Day

    Ja denna lista cirkulerar som en löpeld och verkar faktiskt riktigt rolig! Så även jag ska köra på! Dock blir det en liten paus över helgen…

    1. Presentera dig själv
    2. Min första kärlek
    3. Mina föräldrar
    4. Det här åt jag idag
    5. Vad är kärlek?
    6. Min dag
    7. Min bästa vän
    8. Ett ögonblick
    9. Min tro
    10. Det här hade jag på mig idag
    11. Mina syskon
    12. I min handväska
    13. Den här veckan
    14. Vad hade jag på mig idag?
    15. Mina drömmar
    16. Min första kyss
    17. Mitt favoritminne
    18. Min favoritfödelsedag
    19. Det här ångrar jag
    20. Den här månaden
    21. Ett annat ögonblick
    22. Det här upprör mig
    23. Det här får mig att må bättre
    24. Det här får mig att gråta
    25. En första
    26. Mina rädslor
    27. Min favoritplats
    28. Det här saknar jag
    29. Mina ambitioner
    30. Ett sista ögonblick

    -------------

    1. Jag är en rätt så glad tjej med mycket optimism, trots att jag är en orolig själ som oroar mig för det mesta. Jag har pluggat friskvård samt homeopati. Jag älskar musik i alla former, dock mest rockabilly, swing och blues. Jag har spelat gitarr och trummor. Lever med man, vår 3,5mån dotter och 3 katter i liten villa lite avsides utanför en mindre tätort. Älskar foto och kan ligga och kräla i lera för att få den bilden jag vill ha… Älskar att doppa kakor i hett kaffe och är helt förälskad i julen.

    tisdag 9 november 2010

    Things I want..

    Har tittat runt lite och det finns så himla mycket jag vill ha! Skulle vilja bli miljonär och bara kunna shoppa loss på allt jag vill ha! Och så skulle jag klippa mig, haha.

    En jacka i denna modellen vill jag ha, har ingen tyvärr. Tycker att det är snygga vardagsjackor som fungerar nästan året runt ;-)Denna från Nitrohead.

    Eller denna söta klänning, suck så fin…

    Skulle behöva en sån här kjol också, eller behöva och behöva, jag VILL HA helt enkelt ;-)

    Mina pennkjolar har blivit lite för..små ;-) Jag har utökat höftmåttet en del så nu går de icke på, så jag måste ha en ny… Denna var från Sivletto.

    Packing

    Nu måste jag börja att göra listor och se över vad man ska packa! Det känns som ett helt företag att packa till lilla damen, vad ska man ha med?? Listan jag fått ihop är liksom ALLT med på, allt från babysittern till nappflaskor. *puh*

    Igår var hon såå nära att komma runt från mage till rygg, men inte riktigt, hon började nästan skratta och helt plötsligt hävde hon upp sig på armarna när hon låg på mage. Helt galet, vad hände?? haha.

    Ska försöka att bränna en ny skiva till bilresan också, bl.a får denna komma med ;

     

    -----------------

    måndag 8 november 2010

    Sooon…

    På fredag åker vi norrut till tösens mormor :-) Första långresan, hoppas på att det går bra! Hon gillar att åka bil och vi ska åka tidigt på morgonen då hon är som tröttast, så hoppas på en lugn färd ;-)

    Jo apropå henne ja, vad utvecklingen går fort! Hon har hittat sina händer och fötter nu förra veckan och hon kan stirra på dem hur länge som helst ;-) Hon försöker att greppa fötterna men det kan hon inte än.

    Nåt som hon verkar vara lite sen med är vändingen men det kommer väl. Hon  har inga intressen alls av att vända sig, åt nåt håll förutom lite åt sidan som jag skrev om förut, just när hon drar upp benen.  Men hon är väldigt snacksalig och fingerfärdig ist ;-)

    God musik får det ju bli såklart..

    Monday

    Ännu en måndag alltså. Vart tar tiden vägen? Ibland känns livet som ett rusande tåg som man aldrig hinner med, man väntar hela tiden på nästa, som också rusar förbi där på perrongen utan att stanna. Tiden går och man står ständigt och väntar på att få hinna med.

    Idag ska jag iväg till mvc igen för att göra det sista, prata preventivmedel ;-) Jag vill inte bli gravid igen just nu. Troligen kommer vi bara ha ett barn, eftersom jag hade en sån jobbig graviditet och eftersom sjukdomen varit lite hetsig så känns det nu skönt att få ha medicin igen. Jag  var ensambarn och trivdes med det! Jag är nog lite utav en ensamvarg i själen, jag trivs i lugn och ro med eget space. Det finns de som tycker att det skadar barnen att vara ensamma men det tror inte jag. Bara man stimulerar dem och ser till att de får utlopp för deras personliga sociala behov så går det nog alldeles super.

    Denna veckan får jag säkert mitt flor, spännande! Då ska jag testa det, lägger ut en bild om jag får till det, hehe.

    Tösen är i nån fas nu, eller så växer hon väldans ;-) Hon sover väldigt mycket och kan få plötsliga gråtattacker. Sen är hon fruktansvärt mammig. Pappa fungerar ofta men inte alltid. Och främmande människor är det läskigaste som finns, då skriker hon i högan sky om de vill hålla henne, ibland räcker de med att de tittar på henne. Fast barn går bra, de är intressanta ist!

    love

    lördag 6 november 2010

    The Eyes

    Fredagen spenderades framför tvn och en påse naturgodis, mycket trevligt ;-)

    Idag har vi vart och fyndat lampor, hälsat på tösens farmor & farfar och umgåtts med vänner nu på kvällskvisten, en hektisk dag!

    Jag tror jag har märkt av medicinen lite nu! Jag kom på att jag inte har lika svårt att läsa texten på tvn på kvällarna som varit lite drygt i det sista! Så synen verkar ha ändrats till det bättre! Redan liksom!

    Men kroppen har vart lite anings trött, men det beror på att jag sovit illa. Men jag känner mig pigg i knoppen, har orkat med lite städning och sådär, himla skönt! Går det såhär bar efter en vecka, ja då hoppas jag på underverk om några månader ;-)

    Ang dieten som jag skulle testa så kom jag på att det nog är bäst att vänta lite med den, så jag får känna efter vad medicinen gör med mig, så jag kan känna vad maten gör, så att man inte funderar.

    Ha en fortsatt trevlig kväll!

    fredag 5 november 2010

    Tea

    Jag är lite utav en teoman ;-) jag vill alltid att det ska finnas lite olika sorter i skåpet, för jag dricker ganska ofta. Och jag vill ha lite ombyte! Sen är jag inget stort fan av svart te, tycker det smakar lite bittert, så jag dricker mest rött och örtte.

    Friggs ekologiska teer är helt underbara, och jag köpte de 2 senaste smakerna, blåbär och äpple. Smakade på äpple igår och den var ljuvlig! Bara namnet på teerna gör ju att man blir sugen!

    Creamy Blueberry och Sweet Apple Pie

    torsdag 4 november 2010

    Ok, I did it Anyway..

    Jag köpte nåt som jag inte kommer använda i de närmaste, men det såg intressant ut! Ett hårflor från HM!

    Hoppas det är så som jag hoppas och att det sitter snyggt! När jag ska ha det, kanske julfesten kanske?

    It Hurts

    GAAH vad ont jag börjar att få i nacke och axlar, fy. Nackspärren är inte långt borta och jag har fått svårt att lyfta armarna speciellt högt. Att bära runt på bebis tar på krafterna! Väntar på en bärsjal med posten men den har hittills lyst med sin frånvaro, få se om den vill dyka upp…

    En låt jag spelar mycket nu ;

    ----------------

    Händer inte så mycket just nu, har fått frågan av mina nära och kära vad jag vill ha när jag fyller år, men jag vet inte! Tycker inte jag är i behov av nåt eller nåt annat jag vill ha.. nån skiva kanske..? Det finns ju massa fina kläder,  men när ska man ha dem liksom? Jag går här i mina mjukisar och bebisnerkräkta t-shirt och går sällan nånstans, speciellt inte nånstans där jag skulle behöva en ny fräck klänning.. Så vad ska man önska sig? Finns bara en sak jag skulle vilja ha just nu, men det är så dyrt så det vill jag inte att nån ska behöva köpa, en digital systemkamera! Jag har ju bara en vanlig digital och en gammal systemkamera, och det är lite drygt med de där rullarna och att man inte ser resultatet förren man fått hem korten och de kan ju ha blitt skit allesammans, men man får ju betala för det endå.. *suck* (bortskämd med tekniken ;-) )

    Snart jul också! Jag älskar julen, så underbart! Speciellt nu när man fått barn, det ska bli så härligt med alla julbak, pysslande och mys med tända ljus och julmusik i stereon :-)

    tisdag 2 november 2010

    Crap

    De som känner mig eller har läst min blogg länge, vet att jag är en riktig tillsats-motståndare. Häromdagen så var ämnet uppe på “efter tio” på tv4 och de bekräftade vad jag hela tiden sagt.

    Största boven i tillsatsdjungeln är GLUTAMAT. Men de som vill undvika den måste lära sig en hel del om det. Ofta så döljs det i innehållslistan av E-koder eller i form av “jästextrakt”, vilket med annat namn är glutamat..

    Sen kan den heta natriumglutamat eller rent och slätt glutaminsyra. De som kryddar sin mat med “Aromat” ska ju veta att de strör rent glutamatskit över sin middag. URK.

    Men många rynkar på näsan och tycker det är omständigt och onödig hysteri kring dessa tillsatser, ja inte bara glutamaten, utan alla andra skittillsatser, men man ska veta det, att det finns egentligen ingen modern riktig forskning, förren nu, på hur det påverkar oss. Det var en studie på 70talet (om glutamaten)om hur de mängderna vi fick i oss då, påverkade oss. Och det var ingen fara. Och det lever vi på än idag. Sen att vi ökat mängden halv och helfabrikat flera ggr om, nej det verkar inte oroa nån.

    Studier i Kina tror jag det var, visade på att höga halter av glutamat ger hjärnskador. Det kan vara orsaken till ADHD, fetma, alzeimers, svår migrän o.s.v.. De hade sett att människor som åt stora mängder hade högre riskbeteende, var impulsiva och slöa i tankeverksamheten.

    Visst blir man suger på en pulversås med en färdig hamburgare med färdigkryddad frys-potatis?

    Sen så används glutamat flitigt på kinarestauranger o.s.v, för tydligen är det mycket vanligt inom asiatisk matlagning..

    Glutamaten förhöjer och stärker smaken på råvaran, men det tyder ju bara på att tillverkaren har dålig kvalitet eller väldigt lite utav råvaran och måste förstärka, eller hur?

    Smörgåsskinka består mestadels utav vatten, är blekt och omfärgad för att få rätt färg, låter mumsisch eller hur?

    För det är ju så det ser ut i dag, folk verkar inte orka laga mat, jag blir helt förbluffad när jag ser vissa saker i affären. Som färdigförpackade hotdogs, bröd och allt, eller tacoskal med fyllning? Hallåå??? Värsta latmaten ska bli om möjligt ännu snabbare?

    Om folk inte börjar opponera sig mot denna skit, hur ska vi då bli av med det?

    måndag 1 november 2010

    14 weeks

    Imorgon blir lilla tösa 14 veckor gammal :-) Hon blev 3 mån   förra veckan och det händer så vansinnigt mycket just nu!

    Hon har kommit på att den egna rösten är VÄLDIGT rolig, så nu jollrar hon inte bara längre, utan nåt slags skrik som gör henne till en strålande glad liten bebis när hon märker de nya resurserna ;-)

    Hon har även börjat att greppa sina nallar och stoppar allt i munnen och tar gärna våra fingrar och vill smaka på dem också när de finns i närheten.

    DSC08742DSC08774

    Hon har börjat att dra ihop sig till en liten räka och rulla över på sidan och rullar sedan tillbaka igen. jag har puttat henne lite extra så att hon nästan hamnar på mage och då tar hon sig tillbaka igen till rygg. Det är liite svårt att träna sånt här, hon HATAR nämligen att ligga på mage, det är nog det värsta hon vet.

    Hon har även börjat att sova läänge på natten. Vi har ju vart välsignade med att hon sovit gott mellan 23-06 men nu har hon plötsligt gjort ett jättekliv, hon har sovit de senaste nätterna mellan 21-09!

    Sen får hon plötsliga gråtattacker och det enda som hjälper är en napp och mammas famn, inget annat. Pappa duger inte ett rött öre, mamma ska det vara.

    Nåt läskigt hände idag och det var att jag hittade en sån fästingnymf som bitit sig fast i hennes armveck!! Nu ska jag stressa över det också, det räcker inte att jag har hjärtat i halsgropen för allt annat som man kan möjligen tänkas oroa sig för…*suck*