onsdag 31 mars 2010

Easter

Ja så står påsken för dörren! Trevligt! Jag tycker påsk är en trevlig högtid, äta gott, träffa släkt och njuta (oftast) av den tidiga våren.
Här har våren kommit iaf! Knoppar på syrenen och fjärilar ser man ibland fladdra förbi fönstret. Jag har sett blomskott ur rabatten och fågelkvittret ska jag inte tala om, så himla härligt. Att vaka på mornarna och höra dem, ja det är lycka det :-)
Imorgon bär det av norrut, hem till mor. De har fortfarande vinter, det är lite synd, men vi får ta med oss solskenet i sinnet ist ;-) Men tror det skulle bli rätt fint väder där uppe i påsk, hoppas det blir så!
Lite vårbilder!
DSC06577 DSC06562 DSC06564
DSC06569 DSC06571 DSC06572

lördag 27 mars 2010

Saturday Music

Nåt jag har börjat att gilla.. finns nåt här som funkar…

 

 

Lite mer fart i denna..

fredag 26 mars 2010

I’m boring

Ja  jag känner mig så tråkig, har inget roligt att blogga om alls! Är inte på några roliga spelningar, letar inga nya fräcka kläder heller då jag vet att inget kommer att passa ;-)

Men jag har bakat en jättegod morotskaka, som jag kan rekommendera STARKT!

3ägg, 2dl socker, 250g rivna morötter, 1dl malda/finhackade hasselnötter, 2dl vetemjöl, 2tsk vanillinsocker, 1tsk bakpulver, 1tsk bikarbonat, 3msk olja, kokosflingor

Glasyr; 75g smör, 100g philadelphiaost, 1,5 dl florsocker, några stänk citron och 3 tsk vanillinsocker.

175 grader nedre delen i 45 min

Vispa först ägg och socker pösigt, blanda sen i de torra ingredienserna och sist oljan och morötterna.

Smörj och bröa en springform (eller annan liknande, men gärna en med löstagbar kant.)med kokos och häll sedan i smeten.

Grädda.

Låt den svalna och gör sen glasyren;

Smält smöret och låt det svalna, vispa sedan alltihop till en fluffig jämn smet. Bred sedan på den på kakan.

DSC06547---------

Så var der fredag och det är så skönt, nu får jag ha min älskling hemma hela dagarna ;-) Få se vad vi hittar på, får ev lite middagsgäster och snickerihjälp i helgen, vi får se!

Ha en bra helg!

onsdag 24 mars 2010

Candy

Ja det pratas ju mycket i media nu om svenskarnas godisvanor. Den genomsnittligen svensken äter ca 16-17kg godis/per år och person!! Är inte det läskigt!? Mest i hela världen dessutom!

Det är helt galet, och då ska man tänka på de som aldrig/sällan äter godis, som jag själv, är ju med och delar på medeltalet så jösses vad en del måste äta!

Det är ruskigt med tanke på dels allt socker, och dessutom alla kemiska tillsatser som godis innehåller! Det är ruskigt mycket i smågodishyllorna som är både allergiframkallande och väldigt onaturligt.

Barns godisransoner har  ju ökat i ruskig takt och tandläkarna är bekymrade över det höga antalet småbarn med hål i tänderna.

När jag var liten var det minsann  godis och läsk på lördag och kalas, ALDRIG annars! Det borde många tänka på idag också!

Hur mycket godis och läsk dricker du?

måndag 22 mars 2010

Night Owl

 

Ja i helgen var man en riktig nattuggla ;-) Vi satt hos vänner på lördagkväll, och T fick sa sig nån öl och nån grogg med sin vän J, så satt jag och L pratade, till 03:20, sen kände jag att det var dags att åka hem ;-) Vi var lite trötta igår, men vi la oss tidigt så det var ju skönt!

Idag vaknade jag tidigt, rastlös och ont i kroppen, men ska nog ta mig en  lutare lite senare efter lunch!

Var på loppis i helgen och fyndade bara saker till lilla pyret, mer om det i gravidbloggen

Nej nu ska jag nog stoppa nåt mer i munnen, hungrig HELA tiden nu..

 

fredag 19 mars 2010

A Record Tip

Senaste skivköpet var helt ok! Det var Flattrakkers senaste album; “Speedcar Demon”. Vi  har även första albumet “High Octane”. Båda finns på Ginza! Bra band detta faktiskt!  Det är ett australiskt band som för mig påminner väldigt mycket om Crocats, vars album “rebels without applause” jag letat med ljus och lykta med de går inte att få tag på, knappt man får nån träff via Google ens på bandnamnet. Har nån det albumet, LET ME KNOW. Sångaren låter läskigt lik han i Crocats tycker jag…

Slänger in det enda klippet med Crocats jag hittade..

Happy :-)

Jo jag känner mig väldigt glad nuförtiden. Lite jobbigt är det ju med kroppen och allt det där, men jag känner sån förväntan inför det nya livet och vad som finns där i magen, så att det tar överhanden :-)

Ikväll blir det fredagsmys ;-) Ska se Så ska det låta, Cookies n’ Beans ska vara med, jag älskar dem!

Annars blir det en lugn helg inga speciella planer alls! Skönt. Kanske man tar sig till nån loppis eller liknande, såg att det var ett gäng på g i tidningen.

Blir en låt med Cookies n’ Beans..

 

Ha en trevlig helg!

onsdag 17 mars 2010

Just The Same

Precis som i dagens musikindustri så kopieras det rakt av, låtar och sångstil. Jag kan tycka att allt låter lika idag, och blir så irriterad när nån kommer med en lite annorlunda stil, men sen ploppar det upp 4 band till som låter likadant, allt för att rida på det första bandets våg..

Men så var det ju förr med. Kom att tänka på Elvis, och hur alla skulle låta som honom sen.. Här är ett fint exempel;

Springtime?

Ja nu verkar våren vara på gång! Jag satt ute en timme och solade i kortärmat härom dagen! Helt underbart! Jag såg t.o.m en fjäril, eller nåt som fladdrade förbi var det iaf! och sen gick jag och tittade på syrénhäcken och den har stora fina knoppar! Känns helt galet med den snömängden att våren skulle vara på gång! men vi har ju haft plusgrader i ett par veckor nu så det kanske är helt normalt..

Katterna är helt galna ute, de studsar och far och Pelle, han har redan lyckats ta tre små möss vad jag sett. Han har placerat dem fint utanför dörren :-)

Nu börjar man verkligen längta efter att få ta ut bilen och åka lite! Känna lite sol i ansiktet och vind i håret. Skön musik  på radion och inget speciellt mål i tanken. Bara känna frihetskänslan och bensinlukten i näsan :-)

fredag 12 mars 2010

Clubin’

 

På G i GBG;

Klub Kontiki, slottskogen 13/3 21:00

50 pix

Ska inte gå själv men nån annan kanske vill.. ;-)

And So Again

Ja ännu en fredag då! Även fast jag är hemma hela veckorna så är det nåt speciellt med fredagar! Då äter man nåt lite gottigare, kanske lite god frukt vid tvn och kanske en film. sen har jag ju min man hemma hela helgen ;-)

Imorgon så har vi bjudit hem T’s bror med  familj på lite hemmapizza. Det ska bli gott! Min mage blir inte glad men man får offra sig ;-)

Blir väl att se melodifestivalen också. Det är lite trist nu när man sett alla bidragen 711ggr, tappar lite av tjusningen nu tycker jag. Även om jag tycker de flesta bidragen är ren skit endå ;-)

Idag blir det sötpotatis till middag! Vet inte riktigt vad jag vill göra med dem än, troligen blir de grillade i ugnen bara, men de är goda som det mesta, underbar knöl det där!

Nu sparkar jag igång helgen med en riktig partylåt, och ska tag i lite städning här hemma! So Long!

torsdag 11 mars 2010

A New Energy

Ja jag har fått ny energi i kroppen! Tror detta solljus har gjort sitt nu, verkligen! Just nu står ett par limpor i ugnen och jag ska ta och städa lite hade jag tänkt! WOW! Såhär har jag inte känt på länge nu! Trött är jag men kroppen vill lite mer än vad den velat på ett tag.

Promenad är inte att tänka på, är så isigt ute nu och mina höfter känns som på en bräcklig 90åring..

Veckan här har bara rusat fram redan torsdag  ju! men jag lyssnar på god musik här hemma och bara slappar, dricker gott te och göder min mage ;-) kanske inte är så dumt att vara hemma på heltid endå ;-) Fattas bara liite mer ork till att röja undan och storstäda här hemma.

Kan spela en låt som gått varm idag!

tisdag 9 mars 2010

Nice Weekend

Ja det blev en trevlig helg! I lördags så var vi  till vänner och åt gott och åt massa godis ;-) Blev en hel del barnsnack också, de har ju 2 st. Fick ett par tröjor bl.a av L, jättefina, tackar för det!

I söndags så var vi iväg till Ikea, men jösses vad folk det var, åker aldrig dit en söndag igen. Men vi köpte iaf en garderob till gästrummet/blivande barnrum. Sen blev det ett par överdrag till ett par kuddar jag har på kökssoffan. Jättefint blev det :-) Nu fattas bara tyg till att klä om sitsen och till stolarna. Sen ska det upp lite tavlor på väggarna, ser lite kalt ut än så länge..

Igår så var vi på ultraljud! Gick jättebra, mer om det på den andra bloggen!

Inne på andra veckan nu med skönt väder! Snön smälter och fåglarna kvittrar, så underbart. Längtar tills vi kan börja att bygga verandan!

Nej, lite skön musik och så får ni ha en skön dag!

fredag 5 mars 2010

Errol

Igår kom mina  beställda filmer med posten! Köpte en western med Elvis, Macken-serien (NOSTALGII) samt den nya dokumentären om Errol Nordstedt aca Eddie Meduza.

DSC06463

I helgen blir det nog bara slapp och mys :-) Ska se lite filmer (såklart) och bara ha det bra. kanske ska hälsa på lite vänner och äta middag på lördag, det blir bestämt ikväll..

Igår åkte vi och storhandlade,*puh* vilken pärs. Är ju rätt klen i kroppen nu så det blir så kämpigt, men orkade hela turen, det var en vinst!

Köpte den fina koftan från HM igår, blev lite käris i den, hoppas den är lika fin i verkligheten!

Lyssnar mycket på musik på dagarna, har ett sånt behov av “måbra-hormoner” nu. Har märkt att man lätt blir deppig av att vara gravid. Fattar inte varför. men det är ju så mycket som händer i kroppen..

Bjuder på en bra låt och hoppas ni får en underbar helg!

torsdag 4 mars 2010

Nice

HM har fina koftor just nu!

Denna finns även som leopardmönstrad…

Sen hittade jag en söt klänning, den såg så skön ut..

 

Denna såg ju inte allför pjåkig ut heller..

WHAT THE *PIIP*

Vad har hänt med youtube??? Man kan inte längre bädda in videos?? Eller har jag bara inte hittat vart? Detta är ju helt sjukt, varför har det tagit bort detta??

 

uppdatering; tydligen så går den vanliga adressen som vanligt att bädda in i Live Writer iaf, men den vanliga inbäddningsadressen är väck.skumt värre..

updatering nr2; Hittade den! Under videon står det “embed”. Skönt att det löste sig till slut. Men eftersom det har varit massa rättighetstjafs därså började man ju fundera om det var nåt steg i den riktningen.

A Treatment..

Ja jag har nyss läst om en annorlunda slags behandling för MS. Jag brukar få min svärmors gamla  Allers, för recept och korsord. I ett januarinummer står det om MS, och en kvinna som blivit betydligt bättre genom denna.

Det är läkaren Birgitta Brunes (som själv har MS) som har i ihop med sin make kommit fram till att en av anledningarna till MS är problem med signalsubstanserna i hjärnan, och om man kan balansera dessa kan man bli i stort sett symptomfri.

Detta lät ju helt underbart, och de har gett ut ett par böcker om detta; “Går signalen fram?” och “Från MS-diagnos till bättre hälsa” Jag gick in på deras hemsida och läste lite. De har en 10dagars kurs där man får lära sig allt om deras idéer och får pröva deras behandling.

Lät ju underbart. Kostnaden? 34000kr, sen 8000kr i halvåret för fortsatt behandling…

Så som vanligt måste man vara rik för att bli frisk. Vi fattiga vi får klara oss själva vi.

Men intressant lät det ju..

tisdag 2 mars 2010

Damaged

Ja jag har blivit skadad. Dansbandsskadad. Av min make. Jag trodde ALDRIG i mitt liv att jag skulle lyssna på det frivilligt. Men så är det ju eg. inte den dansbandsmusik som jag hatar. Jag hatar verkligen sån 80/90tals smör-hjärta-smärta-dansband.

Nej min make har fått mig att digga de där fåniga låtarna från 70talet. Där texten oftast inte säger nåt alls, mer än att det är en  kul låt. och ljudeffekterna sen, ja jösses.

Tänkte posta ett litet potpurri här med lite goa låtar, kanske ni mer blir skadade ;-)

 

 

 

måndag 1 mars 2010

Hey There!

hejsan hoppsan här är jag igen ;-)

Jag har verkligen ingen skrivarlust för tillfället.. vet inte vad jag ska skriva eller när.. jag har all tid i världen, men kommer mig verkligen inte för att skriva..

Min mor med sambo var här i helgen! Det var trevligt och jag fick lite hjälp med städningen och hon hängde med mig ner att handla lite proviant på torget ;-)

Lyssnar just nu på Larz Kristerz version på “Jackson” och den är riktigt trevlig! Finns på spotify om man vill höra den.. Gillar hela den nyaste skivan, likväl som den förra!

Lyssnade även på Playtones nya album “rock n’ roll danceparty”. men nej, inte riktigt min smak. Ska jag lyssna på rocknroll får det vara lite rivigare..  Allt blir lite för snällt, rocknroll för mig får inte bli snällt, då blir det trist..

Annars då jaa.. vi håller på och sätter upp lister och pysslar här, och nästa projekt på schemat blir att ta tag i vårt nya sovrum.. får hoppas att det blir klart innan det blir dags för veranda i vår..

Igår bakade jag drömmar, mumsigt värre! De blev jättefina.

Jag får återkomma..