lördag 30 januari 2010

Movies

Ja idag har varit en rätt lugn dag men  har iaf varit och storhandlat det behövdes verkligen!

Jag har pepparrotskött på spisen, blir en sen middag idag!

Ikväll blir det film, ska se Number 23 med Jim Carrey på tv4 21:25, jag har inte sett den.

Men såg även att filmen om Tina Turner, What´s love got to do with it, gick på tv3 21:30 också! den är bra, och hemsk.

Ha en fortsatt fin lördag!

fredag 29 januari 2010

The Weekend

Ja så var det fredag igen! veckorna går rätt fort här, jag är ju sjukskriven och hemma, så jag gör ju inte många knop.

Går mest och lallar och nöter på golvet..

Idag blir det köttfärsbiffar på rådjursfärs! Till det ugnspotatis och gräddsås med kantareller.

Blir nog en liten städ-fredag, har mycket som ligger efter här hemma när jag är så dålig, ska försöka att dammsuga lite iaf.

Tänkte spela en låt, men så kom jag inte på om jag redan haft den här eller inte..jag börjar nog bli senil. Jag brukar ha bra koll på vad jag postar, men på det sista har jag ingen aning..

Bra låt är det vilket som,och den ska få starta igång mitt städande!

Ha en trevlig helg!

tisdag 26 januari 2010

Another Soup

Ja det var ett tag sen jag skrev om nån mat jag lagat så jag kan ju tipsa om en soppa jag gjorde idag! Jag är som sagt rätt dålig och den mesta maten finns i frysen i garaget och jag orkade inte halka iväg dit så jag rensade kylskåpet i jakt på middag!

Så här kommer min “man tager vad man haver-soppa

0,5l vatten, 2 morötter, 1 palsternacka, en liten kålrot eller en bit av en stor..,2 små potatisar, 1 liten burk majs, en burk champinjoner,1tsk riven färsk ingefära, salt,körvel, cayennepeppar.2dl grädde samt 300g räkor.

Jag slantade upp rotfrukterna och potatisen och kokade dem i 45 min, med kryddorna. Sen hade jag i majsen och lät dem koka med i 5 min. Sen mixade jag alltihop med stavmixern och spädde med grädden. Sist hade jag i champinjonerna och räkorna, som bara ska bli varma, sen ska det ätas! Smaka av med salt.

Pregnancy

Ja mycket i mitt liv kretsar kring graviditeten just nu, av förklariga skäl, men jag ska försöka att lämna det åt sidan här i bloggen, tror inte alla vill höra om mina kräkningar, ömma bröst och mamma-hormoner ;-)

Det enda jag efterlyser i denna stund är om det finns nån som vet om det finns gravidkläder i lite mer 40-50´s stil, lite rockabilly, ja ni vet.. Nu när inte kläderna sitter som de ska längre, och inte alls längre fram, så undrar man ju vad man ska ha på sig. hemma kan man alltid springa i mjukisbrallor, men inte gärna ute på rock ;-)

Helgen var rätt ok, var på ett jättekalas, gogetters spelade, de är  ju som vanligt, bra men tråkiga.. har hört dem för ofta tror jag. Jag var trött och less på alla dynga människor så vi åkte hem tidigt, och jag slocknade som en klubbad säl i sängen..

Annars händer inte så mycket mer i mitt liv just nu, skrotar ju mest runt här hemma och pysslar. Håller  på med att slipa och ska tapetsera i ett av rummen just nu, ska väl bli klar nu nån vecka. Mor med sambo kommer ju på besök så då ska det vara klart så de har nånstans att sova ;-)

Nej lite musik till städningen behövs! Detta är en låt som jag bara äälskar, så jäkla bra, ryser i hela kroppen!!

 

So long!

fredag 22 januari 2010

Thank You All

Tack för alla fina grattis! Roligt med reaktioner :-)

Jag har mått riktigt dåligt den sista tiden, var förlamande trött, mått illa dygnen runt, känns som att jag har haft konstant magsjuka/influensa sen strax före jul.. Har ju även fått problem med ryggen och mina ben krånglar, så jag har mest suttit hemma och surfat eller glott på burken…inget roligt alls.

Så jag har därför inte orkat blogga alls.. gör det egentligen inte nu heller, för jag har kräkan i halsen, men kände att jag var tvungen att tacka!

Jag spelar lite go musik nu som jag mår gott av. Har postat även detta tidigare, då jag skrev om en av mina nyare musikupptäckter; Seasick Steve!

Här kommer bl.a de två låtar som får mig att leva upp lite dessa tider! Hoppas på att få se honom live nån dag! Första gången jag hörde detta spreds sig en obeskrivlig eufori genom kroppen, kan inte beskriva det, måste bara lyssnas på ;-)

 

Ha en underbar helg!

torsdag 21 januari 2010

A Lot of News

Ja idag är det mycket nyheter ;-) Iaf 2!

Nr1.

Ny MS-medicin har kommit! Min läkare pratade om dem redan förra året, men nu verkar de komma på marknaden redan i år! De skyddar upp till 55% jämfört med 30% som dagens sprutor gör.

Så det blir nog den för mig sen!

Nr2.

Jag har en bulle i ugnen, är på smällen, gravid alltså :-) Har gått in i v13 nu och känner mig lite säkrare. Hade ett missfall i höstas, men det orkade jag inte skriva om då, det var lite jobbigt. men vill endå säga det. Jag trodde det var bara jag i hela världen som fått missfall, men när man pratar med folk visar det sig att väldigt många haft det, men ingen vågar prata om det. Det är lite synd faktiskt. Var tredje graviditet slutar faktiskt i missfall, för att prata om statistik..

Men nu ska vi alltså ha ett litet mirakel första veckan i augusti!

tisdag 19 januari 2010

A Tip..

Så underbart med SVTplay! Så mycket man inte hinner se eller har lust med just då, kan man lätt bara gå in och se!

Vill tipsa om Molinska skönor;Tv-feber! Om när Tvn kom till sverige!

My Year part.4

Ja sådär, då kanske jag ska avsluta årskrönikan innan januari är slut ;-)

Oktober

Vi byggde mest och jag klippte och blekte håret =P Till lite mer av min naturliga hårfärg.. jag var på en underbar skogpromenad med min ena misse, jag ramlade och slog i knät illa..T fyllde och och vi hade middagsbjudning! Och jag gjorde smörgåstårta för första gången i mitt liv!

DSC05480 DSC05227 DSC05453 DSC05473

 

November

Då fortsatte bygget som vanligt ;-) Vi hälsade på min mamma och gick på ett 30+30kalas som slutade i bröllop :-) Jag fyllde år och vi var på rock på Forshälla bygdegård! Samt att vi fick en glad nyhet!

DSC05795 DSC05716

 

December

Vi fick klart köket! Vintern slog till rejält och vi fick både kallt och snöigt. Vi fick lite besök en kväll av vänner, och firade nyår hos min mamma och hennes sambo..

DSC05975 DSC05819 DSC05866 DSC05913 DSC05936 DSC05972

fredag 15 januari 2010

Beer!

Spendrups har ett öl i vår som är en begränsad upplaga men som jag kommer att leta efter mycket hårt!! Börjas att säljas i februari och tre månader framåt..

I’m Here

Jodå jag är här i krokarna, bara lite osynlig ;-) Jag mår som sagt inte tipp topp och har bara surfat på nätet, men inte orkat skriva eller letat musik, vilket jag gör varje dag annars…

Har problem med ryggen just nu så jag har vart hos läkare för det, samt ska om ett par veckor till min neurolog för ett möte ang. min hälsa.. så man får väl se hur det går!

I helgen är det fullt upp! Idag ska vi sätta upp hallmöbler vi köpt, eller ja det är hatthylla, skohylla och anslagstavla. Och så en lite matta ;-)

Ikväll blir det nån köttbit med sötpotatis i ugn, det ska bli sååå gott. Rekommenderar sötpotatis till er som inte provat, gudomligt är det!

På lördag ska vi hinna hälsa på lite vänner, samt att vi får T’s föräldrar på middag!

Och på söndag får vi fikagäst!

Nu får ni en skön låt som jag bara älskar, mår alltid bra av den. Tror jag har postat den innan, men den får gå igen för att den är så jäkla bra!

Ha en trevlig helg!

tisdag 12 januari 2010

A Place To Be

Vill tipsa om ett jättefint fik! Detta fik gick jag ofta på när jag bodde i den kommunen! Underbar miljö, man blir serverad av personalen (hoppas det är så fortfarande), och tydligen verkar de har sänkt priserna i det sista! Förr hade de även en jukebox man kunde spela på men det vet jag inte heller om den är kvar.

Men tipset är att om man är i mellansverige där i krokarna, då ska man ta sig en tur dit!

Rådhuskondis i Söderhamn

 

tack Angelica för att du skrev om stället, det väckte minnen! Bilden är från hennes blogg.

söndag 10 januari 2010




Cutie

JA min blogg får nu enm lite "sötare" framtoning, detta får duga sålänge! Bakgrunden jag har haft försvann bara sådär, så jag var tvungenatt hitta nåt nytt.. hoppas det duger och passar mig bara..


lördag 9 januari 2010

Oops

Nåt har blivit knas med min bakgrund, så det är tillfälligt svart just nu :-)


fredag 8 januari 2010

My Year part.3

Så där nu fortsätter jag min lite sena årskrönika ;-)

 

Juli

I Juli började vi bygga in vår veranda på huset! Vi åkte med några vänner på en spontanåkning i den enes Cadillac.. Vi åkte på utflykt till Nossebro där vi gick på marknad, åt på café och tittade på en gammal mack..och så åkte vi på bilutställning..

DSC04657 DSC04461 DSC04502 DSC04648

Augusti

Vi byggde en massa på huset, var på Old style weekend, var på en bilutflykt med lekar, party i Regementsparken och jag fick en jätte-zucchini..

DSC04886 DSC04844DSC04709  DSC04865 DSC04873

September

Bygget fortsatte, vi var på Bondens dag, vi hade lite fest hemma, hade mor med sambo på besök och plockade massor av bär..

DSC05138 DSC04908 DSC04911 DSC04924 DSC05084 DSC05118

onsdag 6 januari 2010

Sorry..

Jag mår lite dåligt just nu och har verkligen ingen inspiration till att blogga, men det kommer! Ska försöka att göra klart min “my year”-lista iaf! Lite skön musik får ni! (nu är jag så trött så jag vet inte ens om jag postat den innan eller ej, jaja den tål att upprepas ;) )

 

måndag 4 januari 2010

2009

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja jag gifte mig!                                                                                                     2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag lade inga löften, brukar ytters sällan göra det. Men lovade en vikt inför bröllopet och det höll jag!
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja faktiskt, ett par!
4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, som tur var..                                                                                                 5. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
Ja att hälsan skulle ha vart bättre, men det kommer!
6. Vad från år 2009 kommer du alltid att minnas?
Bröllopet!                                                                                                                7. Vad var din största framgång 2009?
Jag utvecklades ännu ett steg och vissa drömmar uppfylldes!        8. Största misstaget?
Att jag ständigt försöker hålla kontakten med vänner som inte bryr sig.                                                                                                                   9. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jo sjuk har jag ju varit, och haft de sedvanliga vurporna med lårkakor ;-)                                                                                                          10. Bästa köpet?
Hm, det var en svår en.. Vet inte faktiskt!                                              11. Vad spenderade du mest pengar på?
Det var nog bröllopet fast det inte blev så blodigt..                            12. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja det var några st! Bl.a min man som svarade ja ;-)
13. Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2008?
De vi hade under vigseln..
14. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare!                                                                                                                      15. Vad önskar du att du gjort mer?
Glömt gammalt skit och inte engagerat mig i folk som endå inte bryr sig.
16. Vad önskar du att du gjort mindre?
Tänkt negativa tankar..                                                                                       Var tillbringade du julen?
Hos svärföräldrarna.                                                                                   Bästa boken du läste i år? 
Svenska Ödehus
19. Största musikaliska upptäckten?
Seasick Steve
20. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Mannen tog ledigt och vi spenderade dagen ihop.                             21. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ja om jag blivit helt frisk eller vunnit storvinsten ;-)                          22. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Som året innan, lite mer min stil.
23. Vad fick dig att må bra 2009?
Vänner, familj och maken!
24. De bästa nya människorna du träffade?
Har nog inte träffat så mycket nytt i år..
25. Vilket råd vill du dela med dig till nästa år?
Ta vara på stunden.  Det som var igår har redan hänt och det som är imorgon, det kommer.

söndag 3 januari 2010

The Holidays

Ja sådär, nu är man hemma igen! Igår kom vi hem, efter 8 timmar i bilen! Tog extra lång tid då det var typ snöoväder i hela Sverige, ja förutom här nere där vi bor ;-) Här såg det lika trist ut som när vi åkte! Dock var det –17 imorse, så det är fint och gnistrande ute! Tror det var flera dm snö ända tills vi kom in i vår kommun då minskade det drastiskt och det blev mörkt och skitigt på vägen…

Vilka fina julklappar man fick i år! Fick nyaste Seasick Steve-skivan! Underbart! Sen fick vi whiskeyglas, det var roligt! För jag har typ hur mycket porslin och glas som helst, men inte just det! Fick även en härlig pyjamas, söt mortel och  lite annat smått och gott! En trevlig jul och nyårshelg blev det! Förutom att jag inte mår så bra just nu, men man får se till det bra!

Kommer att skriva min 2009-lista och fortsätta med årskrönikan de närmsta dagarna, men som sagt, jag har mått lite dåligt sista tiden, så jag orkar inte riktigt engagera mig i saker just nu, men det kommer!

God fortsättning!