onsdag 30 december 2009

Happy New Year!

Jag sitter uppe hos mor och har en mycket dålig inernetuppkoppling! Jag har inte hunnit skriva färdigt min 2009-lista heller så allt sånt får komma till helgen när vi är hemma igen.

Jag vill bara önska er ett underbart nyår,hoppas ni får en underbar kväll!

GOTT NYTT ÅR!



måndag 28 december 2009

My Year part.2

April

I april så fick jag jaga ena katten som höll på att ta livet av grannens katt.. och det slutade i en mosad tumme, som tur var överlevde den ;-)

Vi firade påsk hos mor och jag fick min lilla möhippa som jag och min ena vän hade ,-) Vi spelade bowling och åt god lunch på stan!

Vi sålde grejer på marknaden i Backamo, svinkallt var det! Vi stod i ett skugghål och frös fötterna av oss! Men vi fick in en liten slant iaf!

Foto099 DSC03372

Maj

Ja sköna maj! Det var en hektisk månad! Vi åkte mopedrally och förberedde oss på vårt bröllop! Jag gick på en bekants bröllop och vi hade en underbar tid efter bröllopet, med utflykter och annat trevligt. Vi var på cruising där tyvärr vi blev påkörda…

DSC04160 DSC03384 DSC04118 DSC04126 DSC04133

DSC04066 DSC03867 DSC03897 DSC04043

DSC04059

 

Juni

Juni var blöt. Det regnade och regnade så jag trodde vi skulle flyta bort, fast det blev ju värre i juli och  augusti.. Vi var i dalarna på midsommar och på träff i Nossebro..Det var rock i Allmagsparken  och vi åkte ut till vänner till deras sommarställe och njöt av vacker sommarkväll..

DSC04411 DSC04245 DSC04296 DSC04317 DSC04367 DSC04373 DSC04395

onsdag 23 december 2009

Psst..

Jag glömde nämna att imorgon, julafton, Kl 20:50 på svt2, är det “husmodersfilmer från 1954”

Iaf ett måste i min tablå!

 

God Jul!

The day before The Day

Ja så är julen alldeles på tröskeln!

Mycket trevliga saker har hänt de senaste dagarna och nu är vi redo för julen! Alla klappar klara och jag ska iväg nu på morgonen för att handla sista maten.

Ikväll blir det uppesittarkväll med bingolotto och massa gott :-)

Imorgon äter vi en mysfrukost med gröt och skinkmacka hemma men sen åker vi ut till T’s föräldrar och ska fira där ute! Ska bli supermysigt!

God jul till alla er!!

måndag 21 december 2009

My Year part.1

Ja jag gör en “året som gick-lista” Som Devil Doll!

Januari

Då kom det lite snö faktiskt, det var trevligt! Var en rätt kall månad, ovanligt kall för att vara här nere. Vi köpte oss en ny laptop och vi hade besök av min mor med sambo.

 

DSC02907

Februari 

I februari var vi på Carinas på lite rock! Då var det Domestic Bumblebees, de var bra som alltid!

Jag Fortsatte på min praktik som jag var så otroligt nöjd med! Väldigt kallt då också nån vecka! Vi gjorde inbjudningarna till bröllopet och bokade lokalen, maten o.s.v

Kaminen sköt glaset och och det var rock på Stala bygdegård. Sen var vi på Wild Goners i Uddevalla.DSC02911DSC03061DSC00297

DSC02953DSC03162 DSC03089

Mars   

Jag slutade på praktiken, mycket trist..Vi provkörde en bil från Thommys jobb och vårtecknen dök upp! Vi såg även Larz Kristerz på torget i Stenungsund.

DSC03204DSC03210DSC03233

Alla bilder tagna av mig och jag vill helst ha dem för mig själv.

söndag 20 december 2009

The Birthday

Idag har vi varit hos svärmor och firat hennes 60årsdag! Blev massa god tårta och kaffe, det var gott!

Annars har helgen varit lugn, varit hemma mestadels. Väntar fortfarande på snö, men man får väl se, kunde komma på julafton, men då skulle det vara 2+ och regnblandat, så då vet man ju hur det blir. Skönt att man ska till min mamma över nyår så man får se lite snö!

Kör lite skön musik och hoppas på en god vecka!

Blackout, det hette de innan Kent & Uno blev Jack Baymoore & The bandits. Detta är en superskiva faktiskt!

lördag 19 december 2009

The Winners!

Playtones vann Dansbandskampen! YES!

Så skönt att ännu ett originellt band vann!

Jag är mest förtjust i musik/band/artister som kör egna grejer, som är lite unika eller som har nåt speciellt. Låter det som allt annat blir det tråkigt, oavsett musikgenre!

Men nu vann de och GRATTIS till dem!

fredag 18 december 2009

End Of Week

Ja så var fredag här igen! Känns skönt även om man är hemma, för nu får jag  ju vara med mina älskade man lite mer och kanske man kommer ut genom dörrarna också ;-)

Svärmor fyller år på söndag, så det blir väl att man åker ut och säger grattis i helgen!

Annars blir det mest lite pysslande med matrummet, bara bröstlisterna kvar nu!

 

DSC05879

Så här ser matrummet ut nu..

Sen är jag så besviken på snön, t.o.m i skåne har man haft snökaos och här har det knappt kommit nåt, på sin höjd en centimeter… Jag vill också ha snö i jul! Det visade snö till måndag natt, men så ska det vara plusgrader på tisdag! Som vanligt! Men jag fotade iaf den lilla snön som kom..

 DSC05875

Nä nu ska jag fortsätta städningen och förbereda maten, blir tacos idag! Ha det gott och ha en trevlig helg! Avslutar med en av mina jul-favoriter!

torsdag 17 december 2009

One Week!

Bara en vecka kvar till jul! Spännande! Lite stressigt endå på nåt vis, fastän alla klappar är klara. Ska väl baka nåt kanske men inga stora  grejer. Längtar, jag älskar jul!

Nä jag har egentligen inte tid att sitta här, har lite att uträtta och göra idag! Ha det gott!

 

 

onsdag 16 december 2009

Trying so Share

 

Här finns min jullista på spotify på massa roliga och bra jullåtar! Nu får vi se om länken fungerar!

Idag ska vi iväg och köpa bröstlist till matrummet! Plus lite hallmöbler! Hatthylla, skoställ och nån bra anslagstavla ska det bli! Kanske en matta också! Så kul! Den kvinnliga genen kommer när man får shoppa, haha!

Det är en del roliga rocktillställningar lite nu och då över jul, men vi har inget planerat alls tyvärr. Vi vill bli färdiga med så mycket som möjligt på huset innan jul här och sen åker vi bort till min mor över nyår.

Nu har det kommit lite snö här och det är så kul! Kanske på sin höjd nån centimeter, men det är iaf vitt! Det är inte alltid man får det här! Kul att det är minus och verkar vilja vara nån vecka nu, så man hoppas det blir en vit julhelg!

Ska även göra en “2009-lista” om året som gått, men det krävs lite tänkande! Tar den från förra året och jobbar på den! Har ni tänkt på att det är även ett nytt decennium?

Ha det gott så länge!

måndag 14 december 2009

Not so much!

Nej mitt bloggande har slackat efter lite, vad det beror på kommer att komma senare,just nu är det mycket.

I helgen var det ju dansbandkampen! Åh vad jag älskar Playtones! Jag var orolig över hur de skulle låta när jag hörde låtar på hemsidan, men live låter de ju underbart! Trodde de hade gått och blivit tråkiga, men där fick jag!

Låten “Fairytale”, ja ni vet radioplågan sen Schlagerfestivalen, har jag verkligen bara hatat, gillar den INTE! Så när de fick den låten att göra om, slog jag mig för pannan och sa “nu blir det fiasko eller succé” Och succe blev det! Fan va bra det blev!

Vi ringde 5ggr haha!

------------------------

Nu ska jag börja med maten, blir köttfärssoppa idag! ha det gott!

lördag 12 december 2009

Saturday

Det är ju endå lördag idag, så måste ju posta en skön låt!

Idag har det snöat!! Och det är minusgrader! Helt otroligt! Fast det blir plusgrader redan imorgon har de sagt så det går nog fort bort, men man kan ju njuta så länge det varar!

Ha det gott!

Hasil Adkins-Ha ha (no more hot dogs)

I Wonder..

Ja jag funderar över den här nya mallen, några av er har sagt att texten inte syns, men det enda som är för mig, är att det finns en blomma längst upp i vänstra hörnet och sen längst ner i högra. Det går en liten slinga över texten just där vid blomman, men man läser ju texten på mitten man läser ju aldrig nåt i sidorna, man scrollar ju alltid. Så jag funderar om sidan syns annorlunda för er, om det är nåt strular för bara er? Kan ni förklara lite tydligare hur problemet är, för jag förstår det inte?

-----------------------------------

Idag ska det köpas panel och lister till matrummet! Det ska bli så fint! Så ikväll ska vi börja att sätta upp den!

Sen ska jag göra lite julmat! Ska bli mumsigt! Lite glögg blir dt ikväll också! Mumsisch ;-)

Har fått en inbjudan till spotify också, så nu har jag haft det igång och letat lite kul musik! Har hittat en hel del rolig julmusik faktiskt!

Nä nu ska jag göra skinkan! Ha det så gott!

fredag 11 december 2009

New Look

Jag funderade på jultema, men struntade i det.. tror ni detta fungerar eller ska jag byta tillbaka? Ge mig åsikter i massor!

torsdag 10 december 2009

New treatment

Ja idag på efter tio, så pratar de om MS och nya stamcellsbehandlingen! Jätteintressant! En tjej som fått denna behandling är idag helt frisk!

De behandlas med cellgifter och slår ut immunförsvaret, sen odlar de på ens stamceller som de sen sätter in igen i kroppen, och läkning påbörjas. Så man “startar om” kroppens immunförsvarsprogram.

Vilka grejer de kommer på! Detta är egentligen den vanliga behandlingen på leukemi, men nu har det visat sig vara ett utmärkt sätt till även MS.

Det får en att känna mer hopp ifall man skulle bli mycket sämre! Vissa dagar kan man känna sig värdelös som människa, men man måste ju endå se det man klarar och som faktiskt fungerar fortfarande ;-)

Jag håller ju på mycket med alternativmedicin, och jag har utvecklats mycket mentalt av det, men problemet med det är ju att man läker inifrån och ut, och allt det dåliga pressat utåt, och hamnar ju då i kroppen. Nu ska det ju även lämna kroppen när det är dags, men ibland orkar man inte vänta, man vill bara må bra, bara fungera nu nu nu!

Ja nu ska jag återgå till tvn en stund, de ska strax prata mer om detta, sen blir det storstädning!

Ha en bra dag!

måndag 7 december 2009

Just a good one

Har inget att blogga om idag. Är lite dålig just nu och har ingen ork, men en bra låt ska ni få!

 

söndag 6 december 2009

Wow

Kafferepet har en helt underbar liten tävling! Man kan vinna jättefina saker!

Ten things

Ja jag fick en liten utmaning av underbara messan! Jag ska alltså berätta 10 saker om mig själv!

1. Jag är 167cm lång och väger 62 kg. Mest för att göra en uppfattning om hur jag ser ut. Allt extra sitter på mage och lår, hehe.

2. När jag var lite ville jag bli arkeolog. Och logoped. Och inredningsarkitekt. Och veterinär. Och författare.

3. Jag har svårt att bli arg. När jag blir arg blir jag ledsen, och då blir jag ännu ledsnare för att jag inte kunde bli arg..

4. Jag har fått möta mycket människor i mitt liv som utnyttjat mig, trampat på mig och behandlat mig som skit. men jag lärde mig mycket om mig själv på den resan också. Att säga nej när man behöver det. Fast jag skulle behöva det oftare en då..

5. Min första egna bil var en Ford Taunus 17M –72. Härligt brun med svart vinyltak. Den var jag så nöjd med att jag voltade med den en vinter när det var underkylt regn. Hamnade på taket och fick krypa ut. Fick inte ett blåmärke!

6. Min favoriträtt är stuvad lever med ris.

7. När jag var liten hade jag ett gosedjur, en bäver som hette Bengan.

8. Jag är otroligt rastlös och kan inte ha rutiner.  Jag kan inte ens äta mat på samma tid 2 dagar i rad,allt ändras ständigt.

9. En av mina drömmar som hänger kvar sen barndomen är att bli författare. Enda sen jag vann en novelltävling i skolan så brinner en författar-låga inom mig.

10. Jag är djupt troende. Alltså inte på Jesus eller Buddha, utan på en högre makt som styr jorden och våra liv. Jag tror på naturkrafter och lagar. Jag tror på livet efter döden, andar och övernaturliga fenomen. Jag är djup och konstig med andra ord!

Jag vill veta mer om alla er som läser min blogg! Kommentera gärna när ni gör detta, så ska jag rusa in och läsa!!

fredag 4 december 2009

Friday

Ja så var det helg igen då! Ja jösses man hinner inte med! Idag har jag iaf varit iväg och storhandlat och 3 till julklappar kom med posten! Så en bra dag! Fast kroppen inte riktigt orkade hela vägen idag så känns det bra. Det är så mycket andra bra saker som händer just nu så det kompenserar.

Nu får ni ha en bra helg!

torsdag 3 december 2009

Yummy toffee

 

50 g margarin
3/4 dl vetemjöl
3/4 dl sirap
1 1/4 dl strösocker
1 msk kakao                                                                                                     rivet skal av en apelsin                                                                                    3tsk vaniljarom

Lägg allt i en skål som går i micron. Ställ in den i 1 minut på högsta effekt och ta sedan ut den och blanda allt väl. kör 2-3 minuter till på högsta effekt. 2 min för en micro med hög effekt, 3 om man har en lite “sämre”. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och låt svalna kallt. Skär sedan ut bitar när den stelnat helt. Man kan vira in bitarna i bakplåtspapper/smörgåspapper så det blir fina godisar, eller annat fint papper.

(om man utesluter kakao och apelsinskal och ist har 1tsk pepparkakskryddor, får man annan god smak!)

Resting

Ja det har blivit en liten vila från bloggen, tydligen ;-) Jag hade ingen inspiration igår, visste inte vad jag skulle skriva alls!

Det vet jag i och för sig inte nu heller, men nåt ska man väl kunna plita ner..

Igår var en lugn dag,  men fick gå upp tidigt och passa sotaren för öppna spisen skulle få en större besiktning. Han lös uppifrån och inne i spisen sen var det klart. Jättestor besiktning alltså. Skulle inte förvåna mig om de tar dubbelt betalt för samma tid de sotar i vanliga fall.

I helgen blir det nog mest snickra av, ska köpa panel till matrummet. Men på söndag ska vi iallafall på julbord! det ska bli gott! Mitt andra för i år, hihi. men det är så gott och det är ju bara en period om året det blir sån mat, så det är bara att glufsa. Jag äter även hela årskonsumtionen av godis under 2 månader, haha. Man får akta sig så man inte blir rund om magen ;-)

Idag ska jag försöka att städa lite, behövs verkligen. Det blir så rörigt nu när det byggs.  Man lägger saker provisoriskt på alla möjliga platser hela tiden.

Återkommer senare med recept på kola..

tisdag 1 december 2009

Look at this..

Nån som har sett Åhléns julkollektion? Tjusigt värre!

De har mycket fint nu, synd att man inte har nåt åhlens nära här, då måste jag åka in till Göteborg, och det vill jag ju helst inte..

Yepp, that’s it

 

Hehe har hittat en gäng filmer med hur dte är att vara kattägare! Denna snutten visar i detalj hur det  faktiskt är!

December

Ja så var det december! Tiden går fort och snart är det jul!  Vädret ute har inte varit skoj, känns som det regnat konstant sen i sommar men nu idag var det –3 och sol! Bara sådär! Igår var det regn och typ +8! Det var skönt när jag gick ut en sväng att backen var lite hårdare, slapp halka runt på gräsmattan iaf.

Jul ja, jag snart är den här! Jag älskar jul! Dofterna, smakerna, stämningen, ljuden, ja allt! Julmusik är ett måste! Musik är ett måste i mitt liv i övrigt, jag måste ha det runt mig nästan hela tiden.

Favoritlåtar då..hm.. ja det finns ju både gamla klassiker som fungerar oavsätt, sen finns det mer udda varianter som skapar stämning också. Vilka är era favoriter? Kanske man kan få ett tips?

Här kommer 3 av mina favoriter;