måndag 30 november 2009

haha!

Ja det var så som jag sagt hela tiden! Angående massvaccinationen, så verkar WHO's chef inblandad i läkemedelsindustrin och kommiten som hon får råd från är hemlig..

Ja det sitter alltid i pengar och jag hoppas nu verkligen inte detta vaccin är så farligt som det låter. Att deras pengakåta hjärnor glömt empatin för världens befolkning.

Jag har nu läst om ansiktsförlamningar, missfall, koma och andra otäckheter. De stora effekterna kommer att visa sig inom några år...


söndag 29 november 2009

hm..

Nån som har live writer och bloggar i? Nån som vet varför man måste lägga ut sin video på youtube för att kunna visa den? Jag ville lägga upp en video från min dator men det alternativet finns inte! Bara genom tuben alltså. Så då försöker jag ladda upp via bloggen men det har laddat i 10 min nu utan att det händer nåt..*suck*

The gig

Ja igår var vi ju på spelningen på Forshälla bygdegård! Jäklar vilket drag! Jättemycket folk och två av de bästa banden som finns ;-) Mycket trevligt, även om vi var nyktra, städade och mest satt vid ett bord ;-)



Green Kryptonite


Wild Wax Combo

lördag 28 november 2009

Fun day

Ja idag blir förhoppningsvis en riktigt trevlig dag! Vi har tapetserat lite här på dan, jag har pyntat lite till och så ska vi äta lite nu bara, sen ska vi väl börja att göra oss färdiga inför kvällen! Jag har ingen aaaaning om vad jag ska ha på mig! Allt ligger ju i kartonger och det känns lite motigt ska jag säga. Vill ha kjol, men det är nog lite kallt nu.

Apropå väder, vi såg himlen nån timme på dan idag! det var längesen! Men nu är det mulet igen.

Ha en trevlig lördag!

 

 

fredag 27 november 2009

A Music List

Jag kommer inte ihåg vems blogg jag inne på som hade en sån rolig lista! Om du läser detta får du ge dig till känna så du får credden ;-)

Det är alltså en lista med musik som skapat minnen i ens liv. Det behöver inte vara bra låtar, eller ens låtar som man har lust att lyssna på mer än nödvändigt, men de har satt spår! Jag tänkte jag skulle testa!

Life Is Life – Ungdomsdisco på folkan i Söderhamn. Insmugglad sprit och spyor i handfaten..aaah..tider det ;)

Om du var här; Tonårsrummet. Lite ångest, lite kul. Första pojkvännen, de första festerna..

When a blind man cries- Ungdomskärlek. Otrohet. Smygande. Intriger.

Dancing shoes- Vinterrock. Amazon. Skratt. Kallt. Värmande grogg..

Sudda sudda – Mamma önskade den i radion till mig när jag var liten…

Big Hunk of love- När jag satt inne på mitt rum och spelade tyst så tyst och njöt av fulla drag.

 

Det får räcka tror jag :-)

Wonder Friday

Ja helt underbar fredag blev det! Nu kan man blicka lite framåt och vara glad ett tag! Skönt superskönt!

Jaghar nyss gjort kola, en choklad/apelsin och en pepparkaka/vanilj. Recept kommer..

Nu kommer en lite fredagsmix! Håll till godo och ha en underbar helg alla läsare! Hoppas ni ska göra nåt skoj! Kramar!!!

 

YES YES YES

För de av mina bekanta som vet att jag gått och väntat på ett roligt besked, så har jag fått det nu! SÅ glad!

torsdag 26 november 2009

Modcloth

hittade en massa snyggt på modcloth.com..dyrt som fan, speciellt om man ska räkna med frakt, men drömma ska man väl få göra..?

 

A liiittle bit early..

Ja jag tjuvstartade julen igår hehe. Jag gjorde egen glögg och så satte jag upp lite julpynt och en julgardin :-)

Nu mitt i röran så kan jag ju inte pynta allt och hur som helst, men det som går är snart fixat, ska stryka ett par gardiner och nån duk idag, samt, om jag orkar, baka nåt mer till fikat i helgen. Annars får jag orka imorgon och handla lite..få se vad som blir..

I helgen blir det rock på Forshälla bygdegård! Hoppas verkligen jag orkar, är lite seg nu. Har förresten sjukskrivit mig till på måndag iaf, för då skulle jag få träffa en läkare, så får väl se vad denne säger då.

Nä jag ska ta tag i de där gardinerna nu, ha det gott!

Min önskeklapp i år (och alla andra år), give me please!

onsdag 25 november 2009

Birthday

Ja igår så fyllde jag år! Det började fint då min käre man väckte mig och sa grattis =P Han frågade om jag ville ha min present, och det ville jag ju ;-) Så då fick jag slita presentpapper där i sängen hehe! Jag fick en jättefin bok jag önskat mig ett tag!

 

Sen hade vi långfrukost med nypressad juice. Sen åkte vi på en lanthandel och köpte en ekologisk kyckling för dyra pengar, men man gör ju inte sånt varje dag ;-) Sen handlade vi lister och sånt till huset på Bauhaus. Till middag blev det plommonspäckad karré med pepparsås och potatis. Till efterrätt hade vi en varsin moccabakelse som var supergod!

DSC05747

 

Kvällen avslutades med räkor! Supergott var det!

En skön dag helt enkelt!

måndag 23 november 2009

Maybe a change..?

Jag är en mycket raslös person som måste ha förändring och nya saker planerat hela tiden. Hatar rutiner och vana.

Så nu tycker ju jag att jag haft samma blogg-utseende alldeles för länge.. men frågan är vad man ska byta till? Har så svårt att hitta snygga mallar ute på nätet, och jag har inte varken kunskap eller program att göra nåt sånt själv.. för jag vill endå att det ska vara fint, inte bara enkelt.

Kan nån ge mig tips? På sidor, färger whatever! Nåt bara som kan förändra..eller ska jag behålla den som den är?

Married

Visst ja, det har jag inte nämnt! Min svåger..(tror jag att det blir..)d.v.s min mans bror och hans tjej har gift sig! De smög med det de uslingarna! ;-) Och svärmor lyckades att hålla sig när vi frågade bara dan innan om de visste när de skulle gifta sig, haha.

De slog till snabbt inne på rådhuset med hans föräldrar som vittnen och åt god middag. Enkelt och skönt kan jag tänka mig!

Det var mycket att tänka på när vi gifte oss, fastän det var så litet. Själv måste jag ha ett projekt i hjärnan för att fungera, men alla vill inte ha det så.

Grattis till dem!!!

A gift

Ja jag har försökt att köpa lite julklappar i tid i år, och försökt hitta på nåt skoj men min fantasi ska jag inte säga är den största , men en av klapparna jag har inhandlat är inspelningsbara cd-skivor. Inte sådär jätteskoj kanske men dessa är riktigt snygga, speciellt om man villa lägga om sina lpskivor till just cd!

Finns bla här.

Sleepy..

Ja jag vaknade 11:25 idag! Det var rätt bra gjort ;-) Men kändes bra, känner mig utvilad faktiskt! men jag skulle ju ha ringt läkare och så idag, men missade telefontiden, så jag får ta nya tag då. Jag fyller förresten år imorogn, och vill helst inte sitta i ett väntrum då, men men det ska väl gå det med.

Min älskade man har tagit ledigt för att kunna vara hemma och fira mig! Han är så underbar! Jag fyller inte ens jämt, men han tycker väl att jag haft det lite kämpigt det sista så då ville han få mig lite gladare och det lyckas han med!

På söndag är det första advent! Längtar så efter att få pynta! Ska börja att baka lite i veckan också, för vi ska ha lite fika på söndag för familjen, iom min födelsedag. Så det blir en liten adventsfika! Så himla mysigt!

Nu ska jag göra nåt vettigt här hemma, ska tex äta nånting! Det ska jag börja med! Lyssna på god musik och vattna lite blommor sen  ;-)

Videon har man ingen anledning att se uppenbarligen, men lyssna går ju bra!

Reverend Horton Heat; Slow      

söndag 22 november 2009

Should I stay or should I go..

Ja jag velar lite om jag ska sjukskriva mig till veckan eller ej.. vill ju jobba och få mina stackars slantar som jag endå får, men känner samtidigt att lusten till det har vissnat lite på det sista i och med det som hänt. Känner samtidigt att jag behöver vila ordentligt och inte känna pressen att jag måste gå till jobbet fast jag har en dålig dag.. Jag har sammanlagt varit sjukskriven i 3 månader sen jag fick diagnosen och det är rätt lite med tanke på hur dålig jag varit. Men jag har haft turen att vara på såna ställen att jag inte haft så tungt arbete, sen har jag ju varit arbetslös också när jag har varit dålig nån sväng.. När jag har jobbat mer än ett par dagar i veckan har jag blivit dålig, och det värsta skovet fick jag när jag jobbade heltid. Och efter det har inget varit detsamma.

Jag kan känna sorgen ibland över att jag inte längre kan ta långpromenader eller springa,att ständigt vara styrd av min blåsa och att alltid vara en robot på mornarna… att inte ha känsel på alla mina kroppsdelar och att bli yr så fort jag anstränger mig..

MEN! Jag har en underbar man, söta missar, en fint hus och trevliga vänner! Jag kan laga mycket sorters mat och tar en och annan fin bild med min kamera! Jag kan fortfarande göra allt annat, med viss måtta dock.

Man måste se till det fina i livet annars går man under, och det gäller ju alla, sjuka eller friska. Man måste uppskatta känslan i en god kopp te på kvällen med mannen till en bra film, eller när man åker jänkare en varm sommarnatt, eller kanske när man får höra att man gjort nån glad! Njuta i de ögonblicken och ha den känslan i magen när det blir kämpigt!

Nyss gjorde jag en pizza åt oss som blev riktigt god, och jag försökte njuta av varje tugga, att känna alla smaker och dofter, att se på min man som är så jäkla snygg att man blir knäsvag och tänka, “detta är mitt”!

Det är mitt liv, mina upplevelser!  

Livet blir det man gör det till!

lördag 21 november 2009

Hasil Adkins

En figur jag verkligen diggar är ju Hasil. Jag har inte vetat så mycket om honom alls, förutom att han var en lite udda typ som aldrig riktigt fick bli känd. The Cramps gjorde en cover på en av hans låtar, och genom det fick han lite erkännande. Vissa anser att han var grundare av punken!

Han föddes 1937 (vad man tror, det är inte säkert..)i fattigaste USA och spelade in sina skivor hemma i sovrummet.

Han var ett enmansband, spelade gitarr, trummor och munspel själv medans han sjöng. Folk har försökt genom tiderna spelat med honom, men det har inte fungerat alls. När de frågat i vilket tempo eller tonart låten gått i har han bara vrålat rätt ut och börjat spela själv. Han är tydligen ett mycket mytisk person som har många historier om sig och kring sig, och tydligen ska många vara sanna…

Han dog faktisk 2005!

 

 

 

Christmas Table

Ja igår var jag på julbordet med jobbet! Det var trevligt och väldigt mycket mat åkte ner i min stackars mage..mycket som jag inte ska äta, så idag har man lite ont i magen..MEN DET VAR DET VÄRT.  Hehe.

Idag ska vi bara göra lite ärenden , men ikväll vet jag inte vad vi ska hitta på, blir väl tv antar jag. Måste snickra lite här hemma också, så det blir färdigt nån gång! Det går väldigt segt just nu.

Nä, nu ska jag spela en bra låt, sen ska vi bege oss!

Ha en skön dag!

torsdag 19 november 2009

I Want It!

Jag skulle vilja ha Tv7!! De sänder ofta filmer som utspelar sig på 40-50-60-talet! Ser tablån och blir lika arg varje gång.

Har du tv7 så titta till den då och då!!

It’s OK

Jodå det gick ok på jobbet idag, fast jag retade upp mig på en grej dock. De hade åkt och hämtat spannen för att visa mig hur den såg ut. Jaha. Kul. Vad ska man säga?

Så imorgon jobbar jag med, och hänger med på jobbets julbord på kvällen. Utnyttjar att man blir bjuden på tjusigt ställe. Så ska jag ringa läkaren på måndag.. Känner endå att kroppen inte orkar just nu, hoppas på att mina andra planer också går i stöpet denna månad.

Vilket väder det har varit då! Igår blåste det och regnade som attan, och inte var det bättre idag, riktigt regntungt och disigt och spöregn på det..brrr….

Men så skulle vi ju på party på Forshälla bygdegård den 28:e men det sket sig, Thommy fick andra planer han inte kunde tacka nej till.. så det blir att sitta hemma framför TVn ensam ist. Då ska jag köpa massa godis och sura, hehe.

Igår bakade jag mitt havrebröd, med hirs, pumpafrön och tranbär i. Göttigt blev det!

Nu strax så ska det snickras lite, ska få sätta klart  brädor runt fönster och dörrhål…

Ha en go’ kväll!

onsdag 18 november 2009

Another complaint..

Ja jag mejlade min mottagning för att få en teletid med min läkare för att få en sjukskrivning, men då fick jag till svar att han är ledig till januari! Så jag får vända mig till en vårdcentral för detta ärende..

Kan jag verkligen få en sjukskrivning för min MS på 100% av en At-läkare? Känns inte som att försäkringskassan kommer att ta det på samma sätt då, att jag blir nekad…

Jag får ringa imorgon, så får man väl se..

Beautiful dresses..

Nu har jag suttit och drömt om vackra klänningar inne på poshgirl vintage..

Could it be soon?

Ja nu vill jag ha helg, och låta arbetsdagarna gå över i ett svep. Jag ska gå till jobbet imorgon och då får man väl ta tjuren vid hornen, och verkligen fråga hur de vill ha det. Vill de bli av med mig får de bli det. De har haft assvårt med vikarier, och jag får knappt ringa mig sjuk kvällen innan, för det är för sent, så hur de ska lösa detta ska bli kul att se. På fredag är det julbord med jobbet, känns inte lika roligt längre..

I helgen ska vi snickra lite, det ska iaf bli kul! Få lite framsteg i bygget! Och sen fyller jag år på tisdag :-) Ska kanske har lite fika här hemma på söndag nästa vecka, det ska bli trevligt i så fall, blir ju lite adventsfika! Ska bjuda på glögg och pepparkakor, ska göra en pepparkakstryffel också! Men vi har inte bjudit nån än ;-)

I helgen när vi åkte massa bil spelades denna mycket;

--------------------

Idag tänkte jag eventuellt baka lite! Få se hur mycket jag orkar, måste vila och vara tipp topp på jobbet så de inte kan klaga på nåt. Men när jag blir lite stressad sover jag dåligt, och jag hade haft 2 såna nätter förra veckan så jag var ju inte mitt bästa, men tydligen får man inte ha dåliga dagar, för då ska man inte jobba i huvudtaget..(jag, bitter? Näää)

Ha det gott alla!

tisdag 17 november 2009

Angry as hell..

Nu är jag  både arg, sur, rädd och orolig..

Min arbetsplats ringde och frågade hur det var med mig..och om jag orkade jobba verkligen. Anledningen till detta är att i fredags så när vi var ute och åkte så körde jag på en spann med bilen. Vi låg bakom en lastbil som vejade sent för nåt grått jag såg på vägen och jag vejade åt andra hållet, men tog den under bilen ist för med däcket, för jag trodde det bara var nån grå liten grej. Men då var ju bilen lite låg så det fastnade under bilen såklart.. men släppte efter några meter. Så det var en platt plåtspann. Och det såg den andre personen i bilen och tyckte det var konstigt att jag inte såg vad det var. Nähe, en miss ok då. Nä så då kom det haglande om allt annat jag missar i dammsugning etc, och då ifrågasattes min syn. Fan vem som helst kan väl missa nån lite skitgrej när man dammsuger? Nej nu analyseras allt och min arbetsförmåga är nu väldigt ifrågasatt. Om de ska hålla på såhär så ser jag till att bli sjukskriven på heltid, då ska jag fan inte jobba. Jag försöker faktiskt det bästa jag kan!

Men jag tänker ju- vad är det jag nu missar hela tiden?? Hade det varit en frisk person som kört på spannen  hade det nog inte blivit detta tjat.

Men jag är väl oduglig då, sjuk och halvblind.

Home

Ja så är man hemma igen! Kom hem igår kväll efter några dagar uppe hos min mor.

Vi var på ett 30+30-kalas, och de slog även till och gifte sig till allas förvåning! Jag hade det nog på känn eftersom de hade ordnat så stort kalas och när vi skulle gå tipsrunda, och kom till vattnet där de stod med marschaller och hon hade en blomma i handen så var ju alla tvivel borta ;-) Det var jättefint, trots allt regn och blöta skor ;-)

Sen kom en vän och hälsade på mig på söndagen, som jag inte sett på över 2 år! Det var himla trevligt, ska försöka ses nån gång över nyår också, då vi åker upp igen.

I helgen blir det nog lugnt, mest hålla på med bygget tror jag.

Mår lite bättre tror jag, har inte tyngdkänslan i armarna tror jag, eller så har jag bara vant mig, men det känns iaf bättre ;-) Är lite trött dock, sov 11 timmar i natt ;-) Men det var skönt! Ska åka och handla lite strax, missarna har slut på sin mat.

Nu ska jag försöka äta lite frukost!

torsdag 12 november 2009

Travelling

Ja imorgon bär det av norrut! Då ska vi hälsa på min mor med sambo, samt åka på en trevlig 30+30 fest!

Tyvärr tror jag att jag fått ett nytt skov.. det surrar i ryggen och jag är dödstrött. Allt är tungt i kroppen och jag vill bara krypa ur skinnet och bli pigg igen.. hatar den känslan.

Men hoppas att det ska bli bra, men jag vet vart det brukar bära hän med denna känsla.. *suck*

Jag är helt utan bromsmedicin nu, därav skovet skulle jag tippa på, men jag mådde inget vidare med medicinen  heller, då kroppen bildade antikroppar mot den. Min kropp vill sköta sig själv helt enkelt.

Hoppas endå på en kul helg!

Har bränt en skiva med lite blandat godis som vi ska ha i bilen upp, det känns bra. Ska bara packa också, och städa lite så man slipper se röran när man kommer hem. Sen kanske jag får med mig en vän hem, det ska bli skoj om hon nu väljer att hänga med.

Sen ska jag få träffa en annan vän jag inte träffat på över 2 år! herregud vad tiden gått fort! Under tiden har hon både fått ett barn och är på g med en ny liten!

Idag jobbade jag  bara halvtid, för de skulle bort och då kunde jag åka hem, tack tack! Få se vad jag orkar imorgon, fortsätter det så här så blir det inget, åtminstone inte en hel dag…

Nä nu ska jag smälta maten och börja packa! Om jag inte hinner skriva mer så får ni ha en trevlig helg!

 

onsdag 11 november 2009

Overhaulin´

Jag och mannen brukar se detta program rätt ofta på Discovery! Tycker det är kul att se ett program där de gör om gamla bilar, i rätt stil. Eller ja, inte alla men det är mycket originalrenoveringar och snygga trix, inte massa tv-apparater och kjolpaket och skit. De är helt grymma på plåt, man blir väldigt imponerad av alla små justeringar som de verkligen lägger sin själ i..

Om du inte sett det så går det kl 18:00 varje vardag på Discovery!

Another shopping day

Jepp, idag ska det shoppas igen, kom inte iväg på allt jag skulle göra igår… Var så himla trött så jag orkade inte åka till det stället som låg längst bort.

Jag sitter på ett forum ibland, mest för att läsa inlägg och så, men ibland så skrivs det saker som man blir helt förstummad av. Folk idag verkar ha rätten att beklaga sig över andra människor utan hämningar!

Som serien Ullared! Det beklagas över “kvaliteten” på människorna som är med, att de är “whitetrash”, bonniga och jag vet inte allt. Vafan?? Folk är folk och såklart de tar med lite intressantare människor när det är tv, för vem vill se de riktiga Svenssons? nej det måste ju vara nåt som lockar folk att se, och då tar man med nån som sticker ut lite extra. Jag tycker serien är helskön på det viset, just för att det är så många härliga människor med.

Men i forumet verkar alla bara äckla sig över deras klädval och fula namn. Att de heter “Gittan”, är låginkomsttagare, och sitter på campingen och super sig full medans barnen springer runt. Helt otroligt. Var kommer denna äckliga ställning ifrån? Denna arrogans och översittarkänsla?

Hade de gjort en serie om Stureplan så hade man ju haft åsikter om det, jag hade absolut tyckt de var drygarslen, men jag hade inte sett dem som sämre människor eller sett ner på dem.

OCH jag hade inte startat en tråd om det på ett forum.

tisdag 10 november 2009

Photofunia

Det finns en rolig sida på nätet; PhotoFunia , där man kan sätta sin bild på lite olika miljöer, ett exempel får ni av mig, min käre man får ni! Fast bara att titta på … ;-)

PhotoFunia-1be6170

The Christmas list

Skulle du kunna tänka dig att jobba på julafton?
Nej jag vill inte men i år måste jag..
Bakar du något till jul? vad?
O ja! Julgodis, bullar och massa mat..
Vilket föredrar du, lussekatter med eller utan russin?
Med
Vill du ha egenproducerat julgodis eller köpt?
Helst eget, men en del köpt, som alladinsasken tex ;-)
Knäck eller ischoklad?
Knäck, om den är lite mjuk..
Hur ser din adventsljusstake (den man tänder varje söndag) ut?
Ja, det är inte alltid jaghar en sån som man tänder på advent, men tänder jag den är det en 50tals i typ teak och koppar.                   Fönsterprydnad stjärna eller elljusstake?
Både och!                                                                                                            Vill du ha julkort med brevbäraren eller som e-post?
Med posten gärna, men tanken räknas, så får jag ett mejl blir jag lika glad!
Vilka färger har ni till jul? Klassiskt röd/grön/vit? Guld/isblå?…?
Klassiska färger, men i år blir det lite mer grå/vit /röd.
När julpyntar du hemma?
Första advent! Sen får det sitta till efter trettonhelgen..
Har varje julprydnad sin bestämda plats år ut och år in?
Nej, flyttar runt allt där det passar..
Vad bara MÅSTE hänga/finnas i granen?
Har ingen gran i år, men det som måste sitta är glitter och röda kulor..                                                                                                                          Har du ett färgtema i granen?
Nej, men det blir nog lätt silver och rött..
Levande gran eller plastgran?
Levande riktig gran som doftar kåda!
Hur ser din julfrukost ut?
Risgrynsgröt, skinkmacka och ägg..
Brukar du göra något aktivitet på julafton, t.ex. gå en promenad, spela sällskapsspel osv.?
Ja det brukar bli nån promenad efter maten, så man orkar allt godis ;-) Sen spelar vi en massa sällskapsspel och dricker snaps ;-)
Dricker ni köpeglögg eller hemmagjord?
Både och! Ibland gör jag egen, men oftast blir det nog köpes.
Vilken glögg brukar du dricka på jul om ni köper den?
Blossa eller Duvfenkrooks (eller hur det stavas)
Vad av dessa saker brukar ni ha i glöggen, mandel, hasselnötter eller russin?
Russin & mandel, men dricker utan med…
Finns det någon frukt som är ett MÅSTE till jul?
Clementiner så klart!
Vilken är din favoritjulskiva?
Gamla klassiska låtar, men även Lars Vegas Trio’s julskiva!
Vilken är din favoritjullåt?
Oj det vet jag inte.. nån av de gamla klassikerna iaf..
Vad skulle du inte vilja vara utan på julbordet, vad är ett absolut måste?
Leverkorv och den stuvade grönkålen!!
Nämn tre rätter du lagar helt själv till julbordet?
Sill, köttbullar, grönkål..
Föredrar du vörtbröd med russin eller utan?
Med!!!
Risgrynsgröt eller Ris à la malta?
Gröten!! Hatar maltan…
Vill du ha dopp i grytan eller inte på julbordet?
Vi har aldrig haft det i min familj så jag vet inte..
Dricker du julmust eller mumma till julbordet?
Julmust, gillar inte mumma… Men det måste vara Vasas special julmust!
Vilket är ditt bästa julrecept som du har fått av din mamma eller svärmor?
Det är nog grönkålen!
Tittar du varje år på Kalle´s julafton?
Ja, och även om jag inte aktivt tittar så står det alltid på i bakgrunden..
Vilken snutt är favoritsnutten ur Kalle´s julafton?
Svårt att säga, men de gamla snuttarna är de bästa..
Har du sett Karl-Bertil Jonsson´s jul?
Ja! Den är så bra! Men ser den nog inte varje år..
Har ni tomte hemma?
Nej, förr när man var liten kanske, men har inte firat med små barn sen man själv var liten så nej…
Köper du julklappar till många?
Nej det blir inte så många personer, men vill köpa många klappar till dem!
Tycker du att det skall vara julklappar till alla eller bara barnen?
Tycker nog de vuxna ska få med, men såklart att det blir fokus på barn om de är med..
Tycker du att julklapparna skall vara inslagna i affären eller vill du göra det själv?
Det är kul att slå in, men om jag vill ha ett snyggt paket får de gärna slå in på affären, haha.
Enfärgat julklappspapper?
Ja det kan bli jättesnyggt med ett fint band..                                       Roligast att få i sin julklapp?
Alla klappar mottages! ;-)                                                                            Vad skulle den ultimata julklappen vara till dig i år?
En sak som jag inte tänker skriva ut faktiskt!

Shopping

I veckan har jag fått hem lite prylar jag beställt från nätet! Jag har börjat med alla julklappar, det känns väldigt bra! Alltid är jag ute i sista stund, men förhoppningsvis ska jag vara klar i tid detta år!

I år har jag t.o.m chans att shoppa en del julklappar på mellandagsrean, för vi ska ju upp till min mor på nyår! Så där kommer vi fira en lite retroaktiv julafton ;-)

Idag hade jag tänkt åka iväg och köpa en födelsedagspresent till en vän som fyller år i december, men vars fest vi ska på i helgen! Hon och hennes sambo fyller jämt, så det är fint kalas ordnat. Sen så fyller mammas sambo också i dagarna här, så han ska också få nåt!

Jag skulle vilja ha nån ny outfit att ha på mig inför rocken den 28:e, men jag får nog nöja mig med det jag har, för jag har ju faktiskt en hel del.. Men kvinna som man är vill man gärna ha nått nytt….

Spelar en låt här rätt ofta nu.. den går varm, den är så jäkla bra.. fungerar bra när man städar och fejar!

 

Nu ska jag klä på mig och åka och shoppa!

måndag 9 november 2009

Testing

Ja jag hade lite tråkigt idag så jag testade att fixa i ordning håret lite nu efter att jag klippt det.. jag var rädd att jag inte skulle kunna göra nåt utav det som jag ville, men tyckte att det gick rätt bra. Jag brukar inte göra avancerade och perfekta pincurls eller rolls eller så, bara locka lite lätt och sätt upp med blommor, men nu när luggen blev lite annorlunda och mycket “smalare” än jagbrukar så var jag endå lite orolig…

Men jag fick knäppt några kort, bara för att se hur det blev, och tror jag ska överleva detta =p Fick bytt profilbild också, det var bra, nu när jag bytt hårfärg och allt…

DSC05589 - Kopia

söndag 8 november 2009

Cooking

 

Lite utdrag ur min favorit-kokbok!

DSC05441DSC05451  DSC05443 DSC05445 DSC05449

lördag 7 november 2009

Saturday Fun

Ja lite lördagsnöje har det varit idag ;-) Har storstädat och farit runt, så nu är benen nära att vika sig det känner jag, men ack så gott det luktar och fint det blir ;-)

Sen har vi börjat att tapetsera matrummet, det blir så fint! Dyra rullar var det, men vi ska ju ha bröstpanel, så det blir inte så många som tur är!

Annars blir det en lugn lördag, inga planer alls! Ska bara softa vid tvn och äta ananas =P

Det får bli en höjdarlåt såhär på lördag! Ha en trevlig helg!

Svordomsvisan med Magnus & Brasse =P en skojig liten bit!

Taskig video , men man kan ju bara lyssna..

fredag 6 november 2009

To See!!

Missa inte Purpurfärgen på kanal9 kl 21! Den är så himla bra!

 

torsdag 5 november 2009

Let's see..

Ja jag har varit bra skum i kroppen ett tag nu, vet inte vad det beror på riktigt, men jag har kört stenhårt med homeopatmedicinen nu, och idag började jag på ett nytt medel, och den går enligt beräkningarna, så jag har varit lite sämre idag, eller ja inte jättedålig, men jag har varit vääldigt trött, och mina fötter kallare än vanligt. Huvudvärken bultar som vanligt... Fast detta kommer ju att ge sig inom ett par dagar så då får man se hur jag mår.. ska bli spännande..

Imorgon är det fredag igen då! Helt galet, veckorna rusar värre är ett snälltåg.
Igår var vi och beställde våra tapeter, så vi ska få hämta dem imorgon! Så det står tapetsering på schemat i helgen!

Annars så blir det en lugn helg, det blir väl nån liten grogg kan tänkas, behöver en nu..

Idag snöade det också! Det var vitt på backen i en liten stund, bara jag hade åkt iväg till jobbet så var det borta..*suck* Tänk om man kunde få en vit jul??

 




tisdag 3 november 2009

Cherry

Ett band jag diggar är Cherry Casino & The Gamblers! Gillar inte alla deras låtar, de kan bli lite trista ibland, men hittade ett klipp med en låt jag gillar..

Interior Design

Ja man tittar mycket på tapeter, möbler, gardiner, och allt möjligt nu när man håller på att bygga nytt här hemma. I våran nya matplats är det lantligt som gäller… sen om det passar resten av vårat 70tals hus det struntar jag i ;-) Jag har alltid velat ha ett lantkök, så nu får det bli så! Vi ska ha gammeldags tapet, har fått hem en gammal  kökssoffa och i helgen köper vi bröstpanel! Var en snabbis på ikea härom helgen och hittade ett par kuddar som passar superperfekt! Tyvärr hittar jag dem inte på hemsidan, men hittade en grytvante i samma serie, så ni får en idé om hur kuddarna ser ut!

 

Så i köksdelen blir det lantligt, i vardagsrummet kommer det bli mer 50tal, lite som det är nu, fast kanske lite mer organiserat, hehe. Jag är ett fan av 17 olika stilar, så varje rum kommer få “sin” stil… Ja jag är konstig, men det har jag vetat länge ;-) Tur att jag har en man som gillar mina idéer och bara håller med, haha.

måndag 2 november 2009

If I Could..

 

Om jag kunde bära såna här klackar, hade jag köpt detta på momangen! Vilka dojjor! Vill ha! Finns på Ellos…

Amanda

Det märks att rockabillykulturen har blivit poppis, den är med i moderepotage, musikvideos och temafester…

Det stör mig en hel del att priserna på coola kläder och prylar går upp för att modenissarna är ute efter det, och pressar upp dem. Sen om nåt år när det är ute igen så kastas “skräpet” i soporna och vi som verkligen är intresserad får vara utan om vi inte har haft råd att vara med och dela på kakan.

Men kul är det med, man får chansen att faktiskt hitta lite roliga saker, eftersom utbudet blir större….

Inget problem har bara en sida, eller är enbart ett problem… “Inget ont som inte har nåt gott med sig” säger de…

Senaste videon med Amanda Jensen är ett exempel…

Muffin Day

Idag har jag bakat muffins.

125g smör. 2dl socker, 2 ägg, 2tsk vanillinsocker, 2tsk bakpulver, 3dl majsmjöl, 1,5 dl mjölk, 1,5dl riven kokos.

Rör smör och socker poröst, tillsätt sedan äggen, ett i sänder under omrörning. Häll sedan sakta i mjölken under fortsatt rörning. Häll sedan de torra ingredienserna i smeten. Blanda smeten väl.

Häll i 20 st formar till ca hälften. Grädda i 200 grader i 15 min. Kan behöva nån minut mer eller mindre, de ska ha en fin färg.

See This!

Jag glömde att nämna att idag kl 13:25 på svt1 är det “Mitt liv som hund”! Den är så underbar den filmen! Så om du läser detta och är hemma så hoppa upp i soffan och se den!

söndag 1 november 2009

So It Is!

Jag såg just att Playtones ska vara med i Dansbandskampen 5/12! Det har helt gått mig förbi! Alltså Boppin´ Steve’s  Playtones! Med Boppin Steve alltså! När blev de dansband då..?

Ska kolla in det, kan bli kul att se!