lördag 31 oktober 2009

Happy Halloween

 

 

What now??

Nu har hela min lista med bloggar jag följer försvunnit!!! Är det nån mer som har råkat ut för detta??


torsdag 29 oktober 2009

Tired..

Ja jag är vansinnigt trött. Har ont i min vänstra arm också, klen är den med, Hoppas inte på ett nytt skov, vill bara inte! Få se om det går över,annars får man väl ringa läkaren..

Lugnt i veckan annars, jobbade igår, imorgon med.

Helgen blir lugn, ska bara vara hemma och slappa, kanske äta nån god mat och titta på tv.

Skön låt får det bli, nu ska jag fortsätta med storstädningen av sovrummet!

tisdag 27 oktober 2009

A Nice One

Väldigt läcker klänning på Sivletto! Inget jag kanske skulle ha varje fest, men som nu till Halloween vore den toppen!

Good Cause!

Ja jag måste hylla City Gross lite för att de kör en kampanj för Äkta vara, mat utan tillsatser! Att de i huvudtaget gör en stor grej av detta, och har lyssnat på folks önskemål och gör det som första kedja i Sverige är beundransvärd! Sen hur många varor som egentligen ingår i detta, och hur länge det håller i sig, får man väl se! Men tanken är mycket god!

 

Another Week

Ja nu äntligen har man vaknat ur helgkoman och ska starta veckan.. Gårdagen försvann bara i en dimma, och jag satt bara vid datorn och tv-apparaten. Sov till 11 och sen vandrade jag bara runt här som en och annan zombie…

Idag ska jag försöka att göra nåt vettigt, kanske städa lite, kanske diska. Eller så gör jag samma som igår. Ingenting.

Nästa planerade nöje är Rockabilly Extravaganza #6 på Forshälla Bygdegård den 28:e November. Wild Wax Combo och Green Kryptonite spelar. Kan nog bli en trevlig kväll! Vi kommer nog bara ta tråkbilen dit och lyssna lite på musiken och träffa lite folk, tråkiga som vi är ;-)

Annars är det en lugn månad, ska väl mest koncentrera oss på bygget, med slipning och tapetsering =P Vi hoppas på att få matrummet färdigt till jul, men det ska inte vara några problem, om vi bara prioriterar det nu ett tag.

Vi ska kanske försöka dra ihop nåt litet kalas i december, lite glöggfest :-)

Nä nu måste jag ta tag i disk, och kanske lite tvätt också..

måndag 26 oktober 2009

Fun Game

Hittade en lite skoj "lek" man kan göra på nätet om man som jag, har skittråkigt.
Man googlar sitt förnamn +är. Då får man fram saker man inte visste om sig själv ;-)
Jag är alltså;

*redo för revansch
*en person som har förmågan att entusiasmera andra
*på G
*hemma
*snygg
*söt
*kär
*företräderskan för moderna kvinnor


Lite skoj var det ;-)


söndag 25 oktober 2009

Tiger Hunt

Hittade ett klipp med Mora träsk.. då fick jag fina minnen från min barndom! Hade ett band med dessa, med bl.a denna låt.. Herregud… Nån mer som kommer ihåg detta?

So It’s Over..

Ja så var kalaset över! Jag stressade halva dagen med tårtorna, även fast jag hade mycket tid, så stressade jag. Jag blir alltid stressad över såna här saker, blir väl lite prestationsångest eller nåt.. dumt jag vet.

Men det lät som att de var uppskattade och det var ju bra! När folket hade åkt satt vi uppe en liten stund, men sen blev det sängen. När man vaknade tänkte man att man vaknade i bra tid, men sen kom man ju på att klockan skulle ställas om :-) Så då vard et lite tidigare plötsligt. men det var ju bra, fick man en timme extra att göra nåt vettigt på.

Jag har tvättat lite, men sen har jag bara surfat och läst bloggar. T , han snickrar =P

Återkommer kanske senare, är så jäklarns trött…

 

(rösta i den lilla omröstningen jag har där i högerspalten!)

torsdag 22 oktober 2009

Some light

Idag åkte vi efter jobbet iväg för att köpa en spotlight till hallen! Vi skulle ju ha köpt den redan i helgen, men då var den slut.. och nu när vi kom fanns ett enda ex. kvar! Vilken tur! Sen har mannen nu börjat att lägga mattan i matrummet! Så spännande! I helgen kommer ju hans familj hit på middag, och vi tänkte att vi skulle kunna sitta där inne och äta, så vi slipper sitta med tallriken i knät i soffan igen.. Huvudsaker är ju att mattan är där, så ingen spiller på spånskivan..

Har varit förkyld i ett par dagar, känt mig redigt sjuk, även fast jag inte haft feber! Helmysko! Näsan har runnit och jag har nästan känt mig bakis, sådär illamående och snurrig i huvudet, ingen ork alls.. Men under dagen idag rättade det till sig och nu känns det nog bättre att sova i natt. Denna natten sov jag nog bara 2-3 timmar. Jag får såna nätter ibland, speciellt om jag planerar nåt, nu i detta fallet en smörgåstårta, haha.

Lite skön musik såhär på torsdagskvällen! Imorgon är det fredag igen! Jösses säger jag bara! Är det nån mer än jag som inte hinner med?

onsdag 21 oktober 2009

Sweet Memories

Åh, kommer ni ihåg denna? Den underbara snutten före reklamen innan filmen skulle börja! Jag blev så himla ledsen när de slutade med den!

Ray Collins..

Ett av mina favoritband är Ray Collins Hot Club. De är så grymt *censur* bra! Såg dem första gången på Bergs festplats, på Old style weekend, 2001 tror jag. Hörde dem först när de soundcheckade på dagen, och jag bara stannade upp och tänkte; “vad är detta!?” När de sen spelade blev jag kär! I hela konceptet, stilen och musiken. När de äntligen spelade i Sverige igen, på  ett ställe som inte var i Lund /(tydligen de enda som bokar dem.) så var det på a-bombers fest igen men då var vi upptagna på annat håll, på ett bröllop. Hoppas vid min gud att nån bokar dem igen snart, och nånstans i mitten av Sverige så att fler kan se dem..

Sleep nice..

 

haha, hittade detta snygga bäddset på Trailer Träsh! Coolt, skulle nog ligga fint i min säng ;-) De hade ett par coola set faktiskt..

A shoe..

MM.. såg en ny sko på Daddyos, var ju en tid sen jag var inne sist! Hittade denna, som jag tyckte var läcker;

               Riktig cooling!

tisdag 20 oktober 2009

Sooo goood

Jag bara älskar dem! Synd bara att de kuskar runt i alla länder utom Sverige just nu, och spelar de här hemma, är det i Stockholm.. *suck* Vill se dem!

Happy Birthday!

Ja idag fyller min käre make år! Jag visste att jag inte skulle orka gå upp före honom, så jag köpte hem massa god frukost han kunde ha imorse.. så romantisk är jag, hehe! Men man måste iaf göra det man kan! Så han fick äta sin goda frukost ensam…

Toppen på det var att inatt blev jag störtförkyld och snorade och nös halva natten, så han fick lägga sig på soffan med missarna…

Men ikväll ska vi iallafall ut och äta lite gott, och så ska han få sina otroligt fina presenter ;-)

På lördag blir det lite familjemiddag här hemma, och jag ska göra en smörgåstårta! Lite orolig, då jag aldrig gjort nån sån förut, men det ska väl gå! Ska ju även göra en vanlig tårta, så jag hoppas det inte blir “tårta på tårta” i fel bemärkelse..

Nu ska jag lyssna på lite god musik och börja städa!

måndag 19 oktober 2009

Tomorrow..

Ja imorgon så är det makens födelsedag! Jag ska göra av en storstädning här hemma iaf, sen på kvällen ska vi ut och äta nånstans! Har köpt ett par enkla presenter, har inte hunnit med att köpa nåt speciellt fantasifullt..

Idag så var elektrikern här och gjorde det sista det var skönt! Så nu kan vi sätta upp lampor i alla rum så att man ser något ;-)

Måste införskaffa mig ett par vinterskor,springer i mina stackars gympadojjor jag, hehe. Måste ha låga skor, blir för vingligt för mig annars..

Nu ska jag hoppa upp i soffan innan det blir läggdags..

söndag 18 oktober 2009

Sunday Sound

Ja så var helgen över lika fort som den kom! men vi har haft en väldigt trevlig helg! I Fredags var vi bara hemma och tog det lugnt, tittade på tv och åt nötter ;-)

Igår var vi iväg och köpte hall- och matrumsmatta! Såå skönt att ha dem hemma och idag har vi satt hallmattan! Ser jättebra ut och det är ett steg i rätt riktning känner man..

På kvällen åkte vi till ett par goda vänner och åt lite mat och snackade lite skit =P

Nu sitter jag och väntar på att oxbringan ska koka färdigt! Har gjort en pepparrotssås och sen ska jag göra en ostkaka, som det blir hjortronsylt till! Mumma!

Ha en bra söndag och må veckan behandla er väl ;-)

lördag 17 oktober 2009

The Hair

Försökte mig på ett kort, men nja, gillar inte att vara med på kort alls egentligen.. så det får bli detta….

DSC05349

Lemon Cake

Nu kommer receptet på citronkakan..

3ägg, 1dl socker, 0,5 dl sirap, 1krm salt, 1citron(saft och skal),2rejäla matskedar creme fraiche,  1dl majsmjöl, 0,5dl bovetemjöl, 1tsk bakpulver.

Glasyr; Resten av creme fraichen(från en 2,5dl burk..), 2-4 msk florsocker, lite citronsaft.

Vispa ägg, socker och sirap kraftig till pösig smet. Häll i skal och ett par msk saft från citronen, salt, mjöl och bakpulver, sist creme fraichen.

Häll i en form med löstagbar botten och grädda i 15 min i 200 grader.

Låt den kallna och gör sedan glasyren och häll den på, eller ha den bredvid när den äts….

DSC05275

fredag 16 oktober 2009

Did you know?

Jag läste att de gör vaccinet för svininfluensan på hajolja. Utrotningshotade arter som det inte finns många kvar av idag. Hajen plågas väldigt mycket av fiske och många arter som funnits är långt borta.

Hur fan tänkte de?

torsdag 15 oktober 2009

New Haircut..

Jo jag var ju hos frissan idag! Tänkte bara klippa det lite, men samtidigt ville jag ha lite förändring, och så blev fallet! Det blev lugg och blonda slingor! Så nu är jag nästan helt blond, eller ja, lite sådär morotsblond ;-)

Some Work

Ja jag har fått jobba lite i veckan här, därav den tysta bloggen.. Jag är så slut när jag kommer hem så jag har ingen inspiration alls..

Annars har det inte hänt så mycket här hemma, har dock fått utebelysning :-) Har varit becksvart ute på trappan sen vi byggde om, men nu äntligen fick vi det inkopplat!

I helgen blir det lugnt tror jag,ska försöka att köpa den där hallmattan vi tänkt köpa i 3 veckor nu, haha.

Har haft en olidlig huvudvärk i flera veckor nu, och samtidigt en molande, svidande magsmärta.. men det är bara att stå ut, jag tror jag vet var det beror på, men ska försöka att lyssna på kroppen lite och varva ner så blir det nog bra!

Ha  det gott så länge!

onsdag 14 oktober 2009

I'm Here..

Har fått jobba igår och idag, samt på fredag ska det bli.. Ärs å trött med en elak huvudvärk som inte vill ge sig...Så bloggandet får stå åt sidan just nu.. kommer tillbaka imorgon!

måndag 12 oktober 2009

Another test..

Gjorde ett personlighetstest på denna sidan.

Resultatet;

Du finner din energi i den inre världen och gillar att tänka på saker (utan att nödvändigtvis tala om dem). Du anstränger dig att förstå andra människor.

Du flyter med strömmen och tar beslut i sista stund - ibland låter du t.o.m. andra personer fatta dina beslut åt dig. Du är en mycket flexibel person, som trivs med fria ramar och lösa avtal.

Du fokuserar på "the big picture" och tycker om att teoretisera över VARFÖR saker fungerar som de gör (medan du inte bekymrar dig så mycket om detaljerna). Du är en kreativ person, som gillar att experimentera.

Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.

Stämmer väldigt bra!

söndag 11 oktober 2009

Frequency

En rätt bra film på tv3 ikväll Kl 22:50!

“När John en kväll hittar sin fars gamla komradio, kommer han i kontakt med en man i sin egen ålder. När de sedan börjar diskutera årtal, kommer han på att det otroligt nog är sin egen far han pratar med... fast för 30 år sedan!”

Låter skumt, men filmen är faktiskt bra!

Here again

Ja jag har inte vart så aktiv på det sista, vet inte varför det inte blivit av att skriva, men har väl haft nåt annat mycket viktigt för mig ;-)

Helgen har avlöpt fint, mest tagit det lugnt, inget mattköp denna helgen heller, fanns ingen tid, men vi har fått hämtat hem Chevan iaf, så nu står den hemma i garaget och trängs! Sen har vi fortsatt vårt spacklande och imorgon kommer elektrikern så vi får lite belysning! Element också för den delen!

I veckan ska jag jobba tisdag och fredag , så det känns bra. Denna veckan SKA jag klippa mig också, tror jag vet hur nu iaf. Blir inga stora förändringar dock..som vanligt, hehe.

Gjorde en kanongod kaka, recept kommer imorgon!

Nu är sommaren slut, med besked, usch. Känns nästan som vinter. Det fanns vinterdagar förra året som var varmare än detta..brrr…

Men då får det bli en trevlig låt om sommar ist.. =P

 

Ha det så gott, på återseende!

lördag 10 oktober 2009

This Is Me

Har haft lite stilltje här, men här kommer en sån här lång lista.. läs om du orkar eller skit i det och vänta på nåt roligare inlägg ;-)
Lär-känna-mig-mer-lista

Vilken svordom använder du mest? Helvete
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? 07:10 när jag ska jobba..
Hur många resväskor äger du? 2 gamla nötta väskor, men de är fulla med barndomsprylar.
Använder du flipflopps? Nej, usch, hatar när det “floppar”
Var köper du dina matvaror ifrån? Ica eller City Gross.
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Ja jag fotar helst.
Om du vann på lotto, vad gör du? Betala av studielånet, köpa min drömbil, bjuda vänner och familj på fest.
Har någon någonsin kallat dig lat? Haha, jodå.
Tar du någonsin medicin för att somna snabbare? Nej aldrig                                                                                                                     Vilken CD ligger i din CDspelare just nu? En blandskiva med både 70tals-rock och teenbeat.                                                                            Vilken är världens bästa artist just nu? Oj.. ja jag är inne i en Deep Purple-period just nu så det får väl bli dem då ;-)
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan? Nä       Vad åt du till middag senast? Sheperds’pie med sötpotatis
Kan du vissla? Japp
Vem var den senaste som ringde dig? Min pappa
Tittade du på tecknat när du var liten? Såklart
Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? Rätt litet om det räknas som ett köpcentrum.                                                                                      Hur många syskon har du? 2 halvbröder                                               När flög du senast? -94
Hur många stolar står kring ditt köksbord? 4
Diskar du din egen disk? Nä, det gör mannen ;-)
Har du en stationär dator eller en laptop? Laptop
Försöker du lära dig nya saker? Jodå, det gör jag.
Vill du göra några tatueringar/piercingar? Jepp, en inplanerad, men ej bokad.                                                                                              Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Nej, den som har bjudit ut får betala. Oavsätt kön.
Kan du kasta macka? Jo.. efter typ 10 försök, hehe
Vad har du med dig in på bion? Loka och naturgodis
Vem var din favoritlärare? Oj.. kommer inte håg det..
Vad har du för väder? Kallt och mulet.
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Kören var rätt skoj, och bild.
När sov du senast på golvet? Inte en susning..
Vilken är din favorit drink? Vet inte, men gillar sötslisk..
Gillar du din boendesituation? Ja det gör jag, avskilt i hus, passar bra.                                                                                                                    Vilken är din mammas hemstad? Oj, vet egentligen inte, de flyttade runt massor.
Din pappas hemstad? Kiruna (men bor i stockholm nu)
Hur många timmar måste du sova? Minst 10 tror jag
Är dina dagar fullbokade/stressiga? Nej, jag går upp när jag vaknar, äter frukost, surfar och slappar. När jag jobbar är dte väl lite stressigare..
Vilken är din favoritfrukt? Mango, när man lyckas hitta en lagomt mogen vill säga..
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Nej inte kalorier, men socker och tillsatser..
Hur gammal blir du nästa födelsedag? 27 år
Tror du på liv på andra planeter? Nja, vet inte, men inte helt omöjligt..                                                                                                          Vem gjorde dig arg sist? Ja dte brukar vara min mamma ;-) men kommer inte ihåg när jag var arg sist…
Tror du att Gud är man/kvinna? Tror inte på någon gud, tror på nåt helt annat. Tror på en makt, men inte fasiken är det den kristna guden.
Vad var det senaste du åt? Satsumas.
Hur valde dina föräldrar ditt namn? Ett infall bara antar jag. Är ju inte nåt ovanligt direkt…                                                                           Gillar du senap? Ja, men bara Johnny’s.
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? “Det blir bra. Allt ordnar sig”
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Nej, det vågar jag nog inte.
Tycker du om att krama folk? Ja, men bara såna jag känner väl.
Äger du en digitalkamera? Japp
Vilka böcker, om några har fått dig att gråta? Minns inte, men när nåt djur blir jag rörd.                                                                                                                       Vad är du allergisk mot? Idioter                                                                 Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Ja på ett vis, vill att djuren ska ha det bättre än vad de har det.. men äter endå..            Om du var av motsatt kön, vad hade du hetat? Jaa… nåt annat vanligt.. Johan kanske?

tisdag 6 oktober 2009

An Autumn Walk

Ja igår när jag bakat bröd, tog jag kameran med mig ut, och min ena misse, Charlie! Han älskar att få vara med mig när jag gör nåt ute så han hängde med ut i skogen! Här kommer ett urval av mina bilder!

DSC05254 DSC05183 DSC05187 DSC05192 DSC05193 DSC05202 DSC05209 DSC05240 DSC05242 DSC05246 DSC05251

Our Daily Bread

Ja jag skulle ju lämna ut receptet på brödet jag gjorde igår! Här kommer det! Jag gjorde det i sån stor matberedare eller bakmaskin eller vad man nu ska kalla det. Men det går naturligtvis lika bra för hand..

5dl vatten, 4dl fiberhavregryn, 1dl kruskakli

50g jäst, 4dl vatten, 1dl brödsirap, 1/2 dl rapsolja, 3tsk örtsalt, 4dl fint rågmjöl, ca 12 dl vetemjöl.

Pensling; Naturell yoghurt och havregryn

Koka först upp vattnet med gryn och kli till en gröt, låt det sedan svalna i bunken till 37 grader. Då smular du ner jästen och häller på vattnet i samma temperatur. Rör runt det tills jästen löst sig och det är en fin jämn smet. Tillsätt sirap, oljan, saltet och rågmjölet och arbeta det väl. Sedan häller du på halva mängden vetemjölet och arbetar det ett litet tag. Tillsätt sedan resten och arbeta det i 5-10 min.

Låt degen jäsa i en timme under bakduk.

Ta upp degen och knåda den väl i lite mjöl. Dela den i 2-3 delar (beroende på vad du har för form. Räcker till 3 små limpor eller 2 stora…) Forma till avlånga limpor och lägg ner dem i smörjda formar. Låt jäsa 30 min till.

Pensla på bröden med yoghurt (eller fil om man har det hemma) och strössla över havregryn.

In i ugnen i 175 grader i 45-60 min beroende på storlek på limporna. Om de skulle bli mörka mot slutet kan man bara slänga över dem lite folie sista tiden.

Låt svalna på galler under bakduk.

DSC05257

måndag 5 oktober 2009

Give me some help!

Jag funderar på att ta en tur till frissan i veckan, och be om en helt ny frisyr! Men jag vet inte vad jag ska ha! Håret ser för jäkligt ut nu, och det är utväxt och matt. Jag har fruktansvärt tunt hår, och klarar inte vilken frilla som helst…

Funderar på lugg igen,, men jag vill ha lite tips! Man fastnar så lätt i gamla spår!

Så låt er fantasi sprudla och ge mig frisyrtips!

I can smell..

..bröd som står i ugnen =P Har just ställt in ett par limpor med gott havrebröd! Inte till mig, har gjort dem till maken. Det är vetemjöl i och det funkar inte för mig. God fru som man är så gör man ju sånt som bara han kan äta också ibland ;-) Recept kommer!

I helgen var det rätt lugnt, på lördagen var vi bara hemma och slappade, åt god mat och njöt av varandras sällskap…

Igår söndag åkte vi för att tömma vårat “förråd” vi har på en övervåning, men det skulle hyras ut nu så vi fick gott flytta det till mina svärföräldrar ist, tack gode gud för det! De tömde ett rum åt oss så vi fick ställa allt där. Jag har ju stort sett hela min lägenhet nedpackad där, så det är en hel del. Som tur är ska en massa hit hem sen när vi har byggt färdigt!

Jag hade även med mig den goda butterkakan jag gjorde förra veckan, den var uppskattad! Jag åt ju inget så jag får ju gå på omdömen från andra ;-)

Har hittat en låt som jag letat i flera år nu! Jag har letat en skiva med den här låten, men inte hittat nånsatns.. och såklart fanns den på youtube när man letat lite.. vad finns INTE där??

 

Ha en underbar måndag i detta soliga väder!

torsdag 1 oktober 2009

The Fish Goes Nuts!

Testade ett nytt fiskrecept i veckan, som jag måste tipsa om. Som vanligt när jag hittar ett färdigt recept, så ändrar jag lite,hehe. Kan bara inte låta det vara....

3 filèer hajmal
50g smör
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl hackade cashewnötter, naturella
1/2 dl sönderhackade havregryn(körda med nötterna)
1 tsk sambal oelek
Salt
Pressad citron


Smält smöret och häll sedan i hacket av havregryn och nötter, Pressa i vitlöken, ha i sambalen, pressa över lite citronsaft och lite salt. Bred röran över den tinade fisken och in i ugnen i 225 grader i 20 min! Man kan lägga i körsbärstomater, broccoli eller nåt annat gott brevid/runt om man vill..
Serveras med ris, mathavre, eller nåt annat av tycke..

Mums!!