tisdag 30 juni 2009

10.000

Wow, snart har jag 10.000 st besökare på min sida! Skojigt! Undrar vilka som läser, för jag ser ju att räknaren ökar ständigt!

Är det nån som inte känner mig som brukar att läsa, nån som vill veta nåt mer om mig..? Har sett att många nu ber sina besökare att ställa frågor, men jag vet inte om jag har besökare nog att göra det, men jag testar väl; Vad vill ni veta om mig eller nåt annat jag kanske kan svara på? *hoppas på massor av frågor, hehe*





Shop til’ you drop..

Ja jag skulle vilja ha en liten shoppingrunda nu, men plånboken skriker förtvivlat; “neeeej!”, så jag får väl hejda mig… Är så sugen på att åka på loppsrunda, det får vi nog ta ett par på semestern!

Idag har jag bakat bröd, i denna värmen, jättesmart, jag känner mig ännu svalare nu ;-) , eller inte..

---

I helgen ska vi kanske åka på backamo  classiccar-utställning /hanterksmässan, få se vad vi orkar,eller hinner med. Men vi var där förra året och det var trevligt, köpte lite gott bröd, och god sylt, hehe man tittar bara på maten ;-)

Annars är det lugnt här hemma, ska jobba nu ons-tors, men det går nog bra, det ska ju bli lite svalare nu.

Lite skön musik får det bli, ska röja undan lite här hemma och poppa stereon så man får lite fart, är ju lite seg såhär i värmen.

See ya!

 

måndag 29 juni 2009

Summer heat

 

Ligger i hängmattan i skuggan och diggar musik, så härligt. Men mellan varven så stänger jag av för att bara lyssna på fåglar, dofta på blommorna i luften och dricka lite citronvatten. Ahh.. livet är bra härligt ibland…

 

Wonderful..

 

Ja vilket väder! Underbart när det fläktar lite svagt och man kan sitta i skuggan.. Inte kul när man sitter i en bil utan Ac och har 31,5 på utsidan *puh*…

---

I fredags satt vi hemma på verandan och åt glass och jordgubbar samt tog oss en kall öl =P det var så varmt och skönt!

DSC04400

Helgen spenderades på en underbart fin plats ute här på västkusten, väldigt vacker solnedgång som man fick beskåda i totalt kavlugn! Vi satt ute med tända ljus där ute på kvällen, och det är nog inte ofta man kan ha det alldeles vid havet!

Trevligt sällskap hade vi med, så det blev en lyckad helg!

DSC04412DSC04416DSC04440   DSC04433

-----

Idag har de lovat lika hett väder så jag ska hålla mig i skuggan och försöka att inte bli överhettad, får väl i värsta fall ställa mig i duschen i kallvatten! ;-)

Nä nu ska jag ta och vila lite till, har en söt misse i knät som vill gosa! So long!

torsdag 25 juni 2009

HOT HOT HOT

Varför kan det aldrig vara lagom? varför 30 och klarblå himmel, eller 10 och regn?
*puh* är så varmt, man blir ju helt utslagen. Sen är jag väl lite extra känslig i.o.m min sjukdom men endå, det är för varmt! Och det ska bli ÄNNU varmare i helgen!

Katterna ligger helt utslagna på verandan, vill inte äta, bara dricka..lite.
Iofs är det ganska bra, de är alla lite för runda, hehe.

Just nu står en laxpaj i ugnen och jag väntar på gubben som ska komma hem efter att ha skruvat bil i ett svalt garage..lyckosten ;-)

Lite skön musik!



Nu ska jag slänga mig i hängmattan och kanske somna..hehe...


tisdag 23 juni 2009

Finally home!

Ja vad skönt det var att komma hem igår! Vi var så himla trötta och vi somnade gott, utan problem ;-)

Midsommarhelgen var så trevlig! Massa mat, mygg och sol! Vi hade sån tur med vädret, kom bara en liiiten skvätt på midsommaraftons dag, men sen var det nästan sol hela tiden! Kunde kanske ha varit varmare, men det var så bra det som blev!

Midsommardagen i Vintjärn blev också toppen, massa sol och mycket folk! Tyvärr hade det ju regnat massor innan så marken var helt sur, det var kaskader av vatten från bilarna som åkte runt på gräsmattan, och när jag gick barfota sipprade det vatten upp på fötterna.

På vägen hem fick vi punktering på husvagnen, det var mindre skoj, men vi åkte sakta vidare med reservhjulet, så fick vi lägga om det riktigt efter ett gummiverkstads-besök dan efter.

Lite bilder;

 DSC04339 DSC04349 DSC04358 DSC04367 DSC04376 DSC04386 DSC04388 DSC04390

------------

torsdag 18 juni 2009

psst..

Måste bara tipsa om Zizzis helt underbara tävling! Gillar du att pyssla ska du gå dit och titta!


onsdag 17 juni 2009

Midsummer

Ja det är snart midsommar, och alla krav man kan ha på den.. Det ska vara vackert väder, alla man ska umgås med ska vara glada och partysugna och maten ska vara det godaste på hela sommaren ;-)

Jag längtar till att få äta färskpotatis och lax, gubbröra och matjesillstårta…mmmm…..

Men så kommer det nog bli en och annan skur, det får man leva med! Och jag kommer att frysa i husvagnen, även om jag har 3 tröjor, vintertäcket och filt , men det ska bli skoj! Dels att få umgås med mor och hennes sambo igen, dels få se lite välkända ansikten i Vintjärn, men också att få lyssna på lite goa rockabillyband i folkparken där.. Det kommer att bli toppen!

Kom att tänka på en låt som är med på ett av de bästa banden i chevan;

 

 

-------

Kommer nog kanske inte hinna skriva mer innan helgen, så jag hoppas att ni får en underbar helg med bra väder, gott sällskap och smaskig mat!

Shoes

 

Ja jag fick hemma mina fina skor från Ellos häromdagen! Är så nöjd, ett par finskor och ett par vardagsskor, inte för att jag direkt behövde dem, men för att de var fina, haha ;-)

DSC04313 DSC04311--------------------------

tisdag 16 juni 2009

Crazy Goverment

Jo, kom ju på att jag blev så vansinnig över nåt jag hört nu på det sista! Att man inte ska få plugga upp sina betyg på komvux!!

Vad är detta för sjuka ideer??? Om man alltså inte har ångan uppe och kanske är skoltrött, och detta resulterar i enbart G-betyg och man ett par år senare kanske mår bättre/har fått lusten tillbaka, då ska man alltså inte kunna få göra det?? Vad ska detta skapa för stress hos eleverna?? Måste man då se till att få MVG i alla ämnen för att kunna ha chansen till att bli det man vill bli? Tänk om man är riktigt skoltrött eller kanske nöjer sig med att få G, för att man tänkt bli nåt som det bara behövs G till, och så ett par år senare vill man byta inriktning, och det kanske krävs bättre betyg?? Hur gör man då?? Eller en dyslektiker som kanske får kämpa med det mesta för att få ett G? Ska vi inte kunna komma vidare i livet, byta yrke eller komma upp oss i samhället? Måste vi vara på samma nivå som när vi var 18 år?

Jag själv var djup deprimerad under gymnasietiden, vilket resulterade i halvkassa betyg, och detta ska man nu få sota för? Tydligen tror regeringen att det bara beror på lathet att få G.
Detta lät så sjukt i mina öron, trodde inte det var sant.



1 month

Idag har vi firat en månad som gifta =P Blev kinamat ute, och lite glass och jordgubbar hemma, gott gott =P


The weekend

Hej igen!
Helgen var jättetrevlig! Vi hade tur med vädret, det duggade liiite grand på lördag, på dan, men sen blev det soligt och fint! Tror det var rätt mycket folk på Allmagsparken, det var ganska mycket bilar iaf!

På söndag hälsade vi på lite folk och där blev vi kvar halva dagen ;-) Kvällen blev tidig, vi var rätt trötta får jag säga ;-)

Igår jobbade jag och somnade t.o.m, haha. Hade liten rast och satt i solen på verandan..och nickade till, så då var det bäst att börja jobba igen!

-------

Ja midsommar.. hur ska det gå? Vi har funderingar på att skippa våran husvagnssemester..inte kul att sova ute i 4 dagar i spöregn och kalla nätter..
Vi kommer nog att åka upp till min mor, och sen bara göra en dagsutflykt till Vintjärn och rocken, det får nog bli så.. Det tristaste av allt är att det ska bli helt ok väder här nere, medan det ska regna som attan där uppe...jaja..

-----------------

Idag står handling och städning på schemat, jippiiie ;-)

Nä nu ska jag starta stereon, och poppa lite, så man kommer igång! See Ya!




fredag 12 juni 2009

When it rains it really pours..

Ja hualigen vad det regnat idag! Grått, trist och blåsigt också.. HALLÅ SOMMAREN, VART ÄR DU??

Är helt slut i dag, trött som attan, men har köpt med lite glass hem idag, Oatlys vaniljglass, har inte testat den förut, så det skall göras ikväll!

Imorgon bär det av till Allmagsparken på lite bilutställning och rock på kvällen! Vi drar med oss husvagnen så kan vi ta oss nån öl båda två, det blir trevligt! Hoppas på bra väder nu då så att det kommer lite folk!!

Ha en trevlig helg nu alla, see you on Sunday!





onsdag 10 juni 2009

Niiice...

Min käre man kom hem med en underbar present häromdagen... en massagedyna som jag suktat efter ett tag, då svärmor hade köpt en!
Så kom han med den, I love him!




Kan sitta hur länge som helst och bara njuuuta.....


Looky looky

Lady thirty har en trevlig tävling igen, man man vinna ett porträtt! Hur coolt som helst!


tisdag 9 juni 2009

When I’m at it..

Då kan jag även tipsa om ett par gosa muffins jag gjorde också häromdagen! Jag äter dem inte själv p.g.a vetemjölet, men de fick mer än godkänt av mannen ;-)

12 st ljuvliga muffins;

2ägg

1/2 dl socker

1stor matsked honung

3,5 dl vetemjöl

2tsk vanillinsocker

2tsk bakpulver

75 g smält smör

0,5 dl havremjölk

en liten klick drottningsylt i mitten på varje.

Blanda socker och ägg tills det blir riktigt fluffigt. Tillsätt honungen och vispa tills det löst sig ordentligt. Ha sedan i mjöl, vanillin och bakpulver. Blanda havremjölken med det smälta smöret och häll i. Häll det i formarna och klicka sist i sylten i mitten.

Grädda i 185 grader i ca 15min, tills de fått fin färg..

DSC04259

Gooood

Jag gjorde en jättegod gryta igår!

4st portionsbitar lax skurna i bitar
en halv kålrot
1 palsternacka
2stora morötter
5 sparrisar
100g räkor
1 halv paprika
1tsk riven färsk ingefära
chilipulver
vitlökspulver
 
örtsalt
pepparmix
1 st grönsaksbuljongtärning


Skär rotfrukterna i bitar, de kan vara rätt stora, det beror på hur länge man vill koka..jag kokade mina i 50 min,med alla kryddorna och buljong, sedan hade jag i sparrisarna som jag skurit i små slantar. Lät det koka i 5 min, sedan hade jag i paprikan. Efter 5 min hade jag i laxen och lät det koka försiktigt i 10 min, då hällde jag i räkorna och stängde av värmen.
Färdigt!
DSC04260




Australia

Ja vi såg den filmen häromdagen, den var faktiskt rätt bra! Lite vääl mycket drama för min del, men helt ok! Fina miljöer och lite annorlunda ljussättning på filmen än vad man är van vid. En vacker film!




----------------

Nästa film som ska ses är Revolutionary Road..


måndag 8 juni 2009

Roy Orbison

Jag tycker Mr Orbison var en riktigt bra artist, och ännu mer faschinerad är jag av hans historia.. eller eg hans tragiska histora.. hans första fru dog i motorcykelolycka och två av hans barn dog i husbrand. Hur kan man reparera sig efter nåt sånt? Hualigen. Men han gifte sig igen och fick 2 söner, och visste ni att en av dem bor i Sverige?
Roy dog -88 hemma hos sin mor av hjärtattack.
Lite favoritlåtar...









hm...

Jag är ittiterad över valet. Hur kan man rösta på ett parti som bara har en enda viktig fråga, bara en enda inställning? Är det så jäkla viktigt att få fildela att de glömmer alla andra frågor som är viktiga i samhället och för Sverige? Jag blev hel stum när jag läste resultatet idag... Är inte miljö, djurhållningfrågor, bidrag, eurofråga o.s.v viktig? Så länge man får fildela så gör det inget med vad som händer med Sverige?

Jag gjorde en liten test på nätet igår om vad jag hade för åsikter kontra partierna.. på piratpartiet stog det på alla frågor; ingen åsikt eller neutral. Jaja men va bra då, de kommer säkert jobba med viktiga frågor där borta...

Hoppas vid min gud att de inte vinner det riktiga valet här hemma nästa år..

söndag 7 juni 2009

Nossebro

Ja jag får nog säga att detta första besök på denna träffen var lite utav en besvikelse… Jag fick höra att det varit bättre, och det får man väl hoppas på..

Vi  hade tur med vädret på förmiddagen, soligt och lagom temperatur för marknadstittande. Men vilket marknad sen, till 80 % bara skit, dvs solglasögon, t-shirtar, kepsar och godis. På en sån träff ska det nästan uteslutande vara bilgrejer och relaterat till det, anser ju jag då… Sen var det inte mycket säljare heller, trodde det skulle vara mycket, mycket mer! Men sen kom regnet och alla fick panik därifrån, så det blev massor av köer ut..

Men besöksantalet var det inget fel på, massor av folk och bilar var det!

DSC04243DSC04251  DSC04245 DSC04246 DSC04247

---------------------------

Annars var det en trevlig dag ;-) 

----------

fredag 5 juni 2009

3weeks

Japp, då hart vi varit gifta i 3 veckor i helgen =P Tiden går så fort, man hinner inte med!

Idag har jag jobbat, var lite trött på slutet, men blev piggare bara jag kom hem, som vanligt! Jag blir alltid på bra humör när jag kommer hem, det ör så fint här nu, alla blommor och lummiga träd och buskar...
-------------
Idag fyller T's bror år! Grattis till honom!
----

Imorgon bär det av till Nossebro! Ska bli kul att komma ut lite och se lite folk, hoppas på massa fina bilar att fota ;-) Lägger ut nån bild sen om jag hittade nåt ;-)

------------------

Ikväll är T och skruvar bil igen, lite trist, men när han kommer så ska vi ta oss en grogg och mysa, hehe.
Blir nog inget blogga i helgen så jag får väl säga; På Återseende!

Men såklart blir det bra musik, hehe. Här kommer tre skitbra låtar som ska spelas medan jag städar lite!








onsdag 3 juni 2009

Bread

Bakat bröd idag;

Degspad 37grader så klart...;

2dl vatten
2,5dl havremjölk
25g jäst
1/2dl rapsolja

Sedan;

2dl kruskakli
1/2dl kokt rågkross(Glöm inte att kyla av det..)
1/2dl kokt havrekross(samma här..)
1dl hela linfrön
1/2dl vetemjöl
2dl grovt rågmjöl
Resten Dinkelmjöl fullkorn tills det blivit en lite kladdig deg, den ska alltå inte vara lika fast som en vetedeg..
Låt jäsa i 40 min, gör sedan 12 st bullar, strö phsyllumfrön på och grädda i 225 grader i 20 min.


Take care

Nåt som ligger mig varmt om hjärtat är ju mat och hälsa och jag tycker att människor idag måste verkligen tänka sig för innan de stoppar maten i munnen! Idag proppas ju maten full med socker och andra tillsatser, och man måste börja lära sig att läsa på förpackningar och kräva en förändring!

Folk idag verkar bara häva i sig socker och kolhydratrik kost, det är skrämmande! Hörde på nyheterna att barndiabetes kommer att öka med 70% de närmaste åren, just p.g.a denna sjuka kost. Föräldrar som ger sina småbarn godis och läsk och snabbmat redan före 1 års ålder och nästan samma mängd som de själva vid 3 års ålder. Vad ska göras för att dessa föräldrar ska vakna? Jag vet inte, men jag vet vad jag ska göra, jag ska verkligen vara mån om mina barns matvanor när det är dags!
Nu är vi väldigt noga med vår mat från början, så det är inga problem eg, men jag tänker t.o.m göra egen barnmat så långt det går. För redan i den färdiga barnmaten är det intryckt socker och E-ämnen.

---

En liten matlåt ;-)



---

So long!






tisdag 2 juni 2009

Rhythm n' blues Revue

Finns ett gäng fina videos att se på youtube! Sök på rhythm n blues revue! Tror det är 10 st filmer med massor av godis!

Bla med Ruth Brown, underbar kvinna!







Visitors

Japp idag får vi lite besök av bekanta, T ska laga deras bil, och då får man naturligtvis bjuda på lite fika, så det blir den goda morotskakan jag brukar att göra! Har lagt ut receptet förut, men här kommer det igen!

3 äggulor
2 dl socker
250g hasselnötter
3tsk bakpulver
3hg rårivna morötter


Vispa äggulorna och sockret kraftigt, mal hasselnötterna, blanda ner bakpulvret i det malda och sedan häll i det i äggsmeten. Blanda väl, och häll sedan i morötterna.
Häll smeten i en smord och bröad form, gärna med löstagbar kant. Grädda i 175 grader i ca 45-50 min.
Om man vill kan man breda på vispad grädde på den när det kallnat,och dekorera tex med riven choklad eller rivet citronskal, eller ha den bredvid. Jag brukar ha den bredvid.

------

Har varit ute på lite ärenden idag och handlat lite, var skönt faktiskt ute idag! Soligt genom nån slags dis, och kanske en 18 grader, alldeles lagom! Fast nu ser det ut att bli liite mörkare ute, få se vad vädret blir till kvällen.

Lyssnade som en tok på en låt i bilen idag, om och om igen,haha! Ibland så vill man höra en viss låt 100 gånger, man tröttnar aldrig! Men så är jag lite knasig också ;-)

 

------------------

Nä nu ska jag städa undan lite, och äta lite lunch! See Ya!

måndag 1 juni 2009

Connection

Ja det fanns inget internet igår eftermiddag kväll märkte jag. Tillslut ringde jag upp Telia och fick prata med deras automatiska telefonröst som ska guida en rätt. När jag sagt “internet” typ 7ggr och rösten sagt “jag uppfattade inte, upprepa” Så fick jag tillslut knappa in vad jag ville, och fick på så sätt reda på att det var fel på linjen här ute. Så det var inte mycket att göra än att vänta.

Men nu är det fart igen, tur är väl det, vad hade jag gjort utan det?? Städat? Diskat? Eller gud förbjude, nåt annat vettigt? ;-)

 

-----------------------------

Idag blir det en lugn dag, eftersom min kropp bara vill bli sämre just nu. Är så himla domnad, evtte sjutton vad det beror på. Det är bara gamla problem, och det ska inte vara nåt nytt skov. Jag är väl bara trött antar jag, det tog hårt med bröllopet!

----

Jag letar nån snygg klänning att ha i sommar, nån som inte är så tight, och som är lite längre.. Det är svårt att hitta en klänning som är lite längre, men som endå är i sån stil jag vill ha den i. Men jakten går vidare, har endå hittat massa annot godis jag vill ha;

Denna snygga kappa på Sivletto går inte av för hackor!

--

Eller de söta skorna på Ellos…

 

--------------------------------------------------------------------------------

Igår tog jag iaf fram mina sommarskor, och hittade ett par jag helt hade glömt bort! Det var skoj! Hittade även 2 par ballerina, de är så sköna att gå i, speciellt eftersom min balans är kass.

--

En skön låt får det bli innan jag går ut och äter frukost på verandan, med en god bok och frukost! Ska lyssna på fåglarna och njuta av alla dofter!

So long!