lördag 30 maj 2009

HOT

Ja tänka sig, här går man hela vintern och klagar på kylan och längtar till den sköna sommaren! Så kommer den, och det enda man gör är att klaga! "fy vad varmt" "Usch jag svettas". hahaha, man är helt otrolig alltså!
Jag har bestämt mig för att vara nöjd nu, även fast jag sitter här, illröd som en liten gris. Det är varmt, jag slipper frysa!!

Nu ska vi grilla lite karré, ha ugnsbakade sötpotatisar och så har jag gjort 2 röror, en avocadokräm och en fetaoströra med vitlök! Till det en stor god sallad!
Det vankas kalla öl också, inte fel!

Ha en underbar lördag! So long! SKÅL!

fredag 29 maj 2009

MS

Ja för nån dag sen var det stora MSdagen, firades inte här hemma, inte för att jag är bitter, men för att jag undrar över alla dessa "dagar" som bildas.

Jag pratar inte mycket om min sjukdom, jag vill inte vara deppig, vill inte klaga i onödan, men nån kanske undrar varför jag springer på toaletten HELA tiden eller varför jag går konstigt ibland, eller varför man väljer att åka hem tidigt från en fest. Hur säger man det då? Nja jag brukar slinka in det när man börjar prata om ämnen där man bara måste säga att man inte har samma förutsättningar som andra, tex när man pratar träning, eller blodgivning! Då säger jag det bara rätt ut; "ja men jag har MS så jag kan inte det". Sen får deras ansiktutryck leda mig till resten ;-)

Jag är trött ofta, men inte överdrivet, men det tär på en att jobba eller vara ute bland folk. Jag har domningar på nästan hela kroppen, som gör sig mer eller mindre påminda, beroende på dag och tillfälle. Jag ser dåligt när jag är trött, liksom svarta fläckar, som gör att jag inte ser detaljer. Jag har dåligt minne, som lagts på min annars så förvirrade personlighet, ni kan ju tänka er ;-)
Vad är det mer då..hm.. jo jag har en del förlamningssymptom, har haft svårt att gå periodvis. Lite klen i händerna.. kalla fötter och ibland irriterad blåsa som gör att jag är kissnödig typ jämt. Ja..det var nog allt.

Men jag tror att allt har sin mening, och att jag fick detta, kanske leder till nåt annat gott! Att bli deprimerad hjälper ingen, positivitet hjälper alla!



Flowers

Ja jag fick en underbar orkidé av min brukare, som grattis till bröllopet! Hon är för go! Den är helt ljuvlig, ska försöka att vårda den så gott jag kan! Har fått inbokade dagar hela juni och juli där också, det känns jättebra! Enda stället jag känner 100% för.

----

En underbar låt får det bli i detta ljuvliga väder!

 

 

-----

Idag har jag hängt en massa tvätt ute, måste passa på när det är så skönt, och kläderna blir så härliga när de får hänga ute!

Idag ska jobba kväll inne i den stora staden, det är väl ok, hatar bara att jag måste åka in lagom till rusningstrafik, mindre skoj.

----

 

I helgen blir det nog bara lugnt, nån påhälsning blir det nog, och så blir det nog att fira svärmor på söndag!

Nä nu måste jag äta nåt! So long!

torsdag 28 maj 2009

Tainted Love

"Tainted Love", är ju en ganska bra låt som ganska många har gjort cover på, allt från Marilyn Manson till Go Getters, så man har ju hört den i lite olika konstellationer. Men jag tror detta kan vara originalet, om inte annat, tipsa mig om vad som är det! Bra är det iaf!



------------




onsdag 27 maj 2009

Windy

Ja lite blåsigt är det minsann ;-) Inatt blåste det så att jag trodde taket skulle flyga av! Min lilla bil for som en vante efter vägen till och från jobbet också..mindre skoj.
Fick massa tider nu i juni, så det känns jättebra! Sådär lagom många också, så att jag känner mig bra till mods, och inte behöver överanstränga mig. Jippiie =P

-----

Undrar vilka som läser bloggen igen, kanske har det tillkommit nån som inte tillkännagett sig? Alltid kul att få höra vilka som läser, om än inte alltids, men som kanske kikar in ibland, eller kanske bara råkar läsa just detta?

------------

Längtar til midsommarhelgen nu, och till Vintjärn! Det ska bli så kul! En av de underbaraste träffarna på året! Lenåsen är en underbar plats!
Vi ska ha våran lilla "honeymoon", då vi tar med oss husvagn och bor uppe i mellansverige ett par dagar.

Nä nu ska jag fixa färdigt maten - kyckling med bulgur och gräddsås!

See ya for a while..


tisdag 26 maj 2009

Dumb Head

Ville bara posta en underbar låt som går varmt här hemma =P



--

Summer

Ja nu får man väl säga att det är försommar iaf! Syrénen är i full blom här, har nog blommat över snart också, och alla de andra försommarblommorna i trädgården står i full prakt. Detta är absolut den bästa tiden på året, då fåglarna kvittrar som högst, blommorna är som flest och det doftar som sötast i luften!
Jag kan sitta på verandan och bara andas, dofta och lyssna, bara vara. Allt blir bara så lyckligt =P Mycket därför vi ville gifta oss i maj också, vi gillar båda denna tiden på året.

Men nu är ju även bil-säsongen här! Alla roliga träffar och spelningar, man får klä sig snyggt i klänning och allt känns friare och lättare.
Lukten av varm asfalt och avgaser på cruising, eller musiksorl i bakgrunden och en engångsgrill utanför en folkpark..aaaah..det är livet..

Fotade lite vackert i trädgården igår...

DSC04194DSC04198DSC04204DSC04213

-----------------------------

Livet e’ gött!   



måndag 25 maj 2009

Crash


Ja helgen blev trevlig, till viss del. Vi började lördagen med mysig picnic i fästningsparken. Vi hade mousserande jordgubbsvin, choklad, jordgubbar och cheesecake som vi gottade oss med ;-) Solen var framme och det var riktigt gott, nu när vi firade 1 vecka som gifta ;-) Vi fick superfina champagneglas av T's jobb, så vi hade dem med oss, Vi fick även en fin flaska champagne, men den spar vi till 1 månadsfirandet! Eller nåt annat jubileum framöver...

DSC04126



Sen åkte vi ut på cruisingen, fick chaufför och allt! Det blev jättehärligt väder, men kön i kortegen var väl mindre rolig och i en nedförsbacke fick bakomvarande bromsproblem och körde  rätt..in..i..våran..bil. BRAK sa det och en kraftig smäll i häcken. Intryckt lykta och en hel del bulor,mindre skoj. Som tur var så var det en bra kille och de skrev skaderapport på en gång (min redige man hade såklart såna papper i bilen).

DSC04160
Efter det tråkiga bestämde vi oss för att dricka lite öl ;-) Vi snurrade runt och kom hem 03:30, så vi var rätt möra igår!

Igår var vi bara hemma på dan, jag sov till typ 12, sen tyckte T jag skulle gå upp ;-) På kvällen åkte vi till hans bror och hjälpte honom med de nya sofforna!
Väl hemma blev det te och smörgås, det var gott. Jag blir ju så jäklarns hungrig dan efter.

----

Idag blir det slapp på hög nivå, ligger just nu med laptopen i knät i sängen!

So long!

Cheesecake

Jag gjorde en god cheesecake i helgen som jag tänkte dela med mig utav! Det blir tyvärr ingen hälsovarient direkt, då vi hade svullvecka, hehe.

12 digestivekex
50g hasselnötter
100g smör

200g färskost
2 ägg
1 gelatinblad
1/2 dl grädde
2tsk vanillinsocker
1tsk ingefära
1 rejäl msk honung
1dl socker
ca 6st jordgubbar

Krossa kex och hacka nötterna fint. Blanda det med det smälta smöret. Lägg i botten på form med löstagbar botten. Grädda i ugnen i 225grader i 5 min. Lägg under tiden gelatinet i blöt i 5 min, sen smält det på låg värme med grädden, och blanda sen smeten (förutom jordgubbarna). Se till att hälla i gelatinet under omrörning så det inte klumpar sig.

Häll smeten i formen och skiva jordgubbarna och lägg överst i formen.

Grädda i 175 grader i ca 35-40 min.

GÖTT.

---

Återkommer med en rapport om helgen…

See Ya!

fredag 22 maj 2009

So it happened again..

 

Gårdagen spenderades en del ute hos svärisarna och en del hos vänner och det gick i en hel del kaffe, vilket visade sig när man skulle sova, både jag och T sov dåligt, vaknade och vred sig.

Hade en sån flaschback igen på mitt gamla liv, och är så glad över det underbara som händer mig nu! Det finns vänner som säger att de vill träffas, men gör allt för att undvika det, och nu inte ens kunnat gratta för giftemålet.. tråkigt! Varför är vissa så missunsamma och avundsjuka (eller vad det nu kan vara..)

Man ska vara glad och se till det roliga som händer, även för andra! Jag hörde ett jättebra ordspråk förut;

“Att vara bitter är som att själv dricka giftet och tro att fienden ska dö”. Haha och det är ju så rätt!! Det är bara en själv som mår dåligt, den man är bitter på mår ju lika gött endå ;-)

----------------

Vad händer mer i dag då..jaa.. får nog elda lite, för det kyler lite nu när det är mulet. Solen tittar väl ut ibland, men det är ganska kyligt! Annars blir det lugnt, blir väl lite god mat ikväll, har just lagt in revbensklubbor i marinad som ska ligga till kvällen!

Ska se reprisen på Pistvakt som startar ikväll, haha, diggar den serien. Få se om den är lika bra nu som då!

Det doftar ljuvligt här hemma av alla blommor vi fått! Tänkte ta in lite syrén, men då får man nog huvudvärk av allt!

Nej, nu lämnar jag detta med en god bit, och ska städa lite här hemma! So long!

onsdag 20 maj 2009

Challenge

Jag har blivit utmanad av Vifsla och alla frågorna är på eneglska, men jag prövar mig på att översätta och svara…
Reglerna är;
1. Svara på frågorna på bloggen
2. Ta bort en fråga och lägg till en egen
3. Utmana 8 personer

1.Vilken parfym använder du? Just nu är det Moschino – Happy Fizz.
2. Dagens låtGinny ArnellMarried to you
3. Vad blir det för middag idag? Det blir nog bovetepannkakor!

4. Dagens höjdpunkt? Det är nog att sitta med en kopp te ensam och titta på bröllopskort =P
5Vad skulle du verkligen vilja lära dig ? Tålamod, och att göra snygga håruppsättningar ;-)

6. Vad är det senaste du köpte? Hm, det var nog en banan på Ica ;-)
7. Vilket är ditt favoritdjur? Katt! Jag älskar deras intelligens, smidighet och pondus.
8. Vad är ditt viktigaste mål just nu? Att få ett jobb jag trivs med och att få huset färdigbyggt!
9. Vad tycker du om personen som utmanade dig? Jag känner henne inte, men verkar vara en tjej med skinn på näsan!
10. Vilken färg har du på ögonen?Blå när jag är blond, men går åt grönt när jag färgar rött!!
11. Om du kunde ändra nånting med dig själv, vad skulle det vara? Jag skulle nog vilja ha lite snyggare ben, ett stötte tålamod och bättre fantasi!
12. Om du kunde vara varsomhelst i världen inom en timme, vart skulle du vara?  Med min man på en öde ö ;-)
13. Vad tycker du är viktigast med dina vänner? Att man ska kunna vara sig själv, och ha roligt!
14. Vem skulle du vilja träffa? Nån som kunde berätta för mig när jag vinner den där miljonen ;-)
15. Vilket är ditt drömjobb? Ett jobb där jag får vara nära djur och natur.
16. Vilket är ditt favoritplagg i garderoben? Den underbara underkjolen från vivien of holloway!
17. Vilka egenskaper hos folk hatar du mest? Arrogans, och bristen på empati.
18. 3 saker som får dig att le? Min mans dåliga skämt, djurbäbisar och komplimanger..
19. Vilken är din favoritlåt för tillfället? Jello Sal med Benny Ingram.
20.Vilken är din favorit tv-serie? Ser sällan serier, men kanske My name is Earl.
21. Vad har du på dig just nu? Gråa joggingbyxor, brun bomullströja och en lååång stickad tröja.
22. Vilket är ditt favoritgodis?  Åh vad svårt, är en riktig godis-sucker, men nåt med mint.
23. Vilken är din stilikon? Har nog ingen, men glamorkändisar från 40-50talet är vackra.

24. Ditt bästa köp? Hm… kanske var det min bröllopsklänning!

Jag utmanar; Bettan, Jenny, Angelica, Sandy, Sandy, Jesa, Elina och Kenny

Married Life

Ja starten har varit underbar ;-) Vi har suttit med vin, ost & kex, varit och strövat på Naturhistoriska museet och ätit på restaurang =P
Men idag återgick T till arbetet så nu sitter jag hemma i ett litet vacuum. Jag har suttit med bröllopsplanering i ett år, och nu finns det inget kvar, dagen var över så vansinnigt fort! Men nu har vi ju faktiskt inbyggnationen av altanen kvar, kök och badrum att planera! Och när det är klart blir det nog planer på att tillverka en liten skrutt ;-) Så vi har nog att göra endå!

Måste spela en låt som vi hade med på partyt, som jag bara avgudar, som blev lite utav en minneslåt, även om vi dansade till en helt annan ;-)



----

Nu ska jag återgå till att försöka få i mig lite frukost ;-)

So Long!


måndag 18 maj 2009

Newlyweds

Ja då var man gift då! Vilken underbar dag!!! Dagarna innan var stressiga men på ett roligt sätt, mina älskade tjejer kom nån dag innan så vi hann stressa lite ihop ;-) Hade lite svårt att hitta de blommor jag ville ha, men det löste sig till slut!

Bröllopsdagen började med god frukost hemma med tjejerna, sen skjutsade mor mig och den ena vännen till frissan, och där blev vi assnygga ;-) När vi kom ut från frissan tjoade folk och grattade, det var riktigt skojigt!

Vi blev hämtade av chauffören för dagen i fina chevan och vi åkte för att träffa min blivande man, och fotografen!

Min käre T blev alldeles till sig och han tyckte att jag var strålande vacker ;-)

Sen efter en del fotograferande var det då dags för vigseln, vi var gömde en bit bakom , och när musiken gick igång, hoppade hjärtat till och jag började nästan gråta redan där! Men jag klarade det, och vigseln blev jättefin, och som planerat!

Efter så skålade vi och åt snittar, samt kramades en HEL DEL ;-)

Sen fotades vi lite till, och sedan åkte vi en vända medans gästerna tog sig till festen för bål och tipsrunda.

Sen kom vi och gick in för att äta buffé!

Maten var underbar, tårtan likaså, och vi fick en massa fina tal från nära och kära!

Dansen var mysig, kände mig så varm och trygg i min makes famn…

Natten spenderades på hotell, så morgonen blev med hotellfrukost och bubbelbad :-)

Sen åkte vi till bygdegården igen för att träffa min familj och mina tjejer som var där och städade, och åt lite fest-rester med dem innan de skulle åka hem.

På kvällen kollade vi igenom alla fina kort, blommor och läste i gästboken med ett glas vin! Mysigt som attsingen ;-)

I natt sov vi 10 timmar, haha och lika trött idag!

Lite bilder;DSC03874

DSC03877 DSC03898 

--------------------------

Tackar alla underbara vänner, speciellt mina två tjejer, som är det bästa jag har! Förutom min man då ;-)

fredag 15 maj 2009

Mrs

IMORGON BLIR JAG FRU!


onsdag 13 maj 2009

At home

Japp jag fick sjukskriva mig idag! Det går inte detta, jag måste vila! Bara pressen ensam av att gifta sig, den är stor! Det är en härlig känsla, men samtidigt vill man att allt ska gå precis så som man tänkt sig! Sen tilkommer ju stressen av allt som ska göras.. Nej jag ringde och sa att jag inte var kry, så jag hoppas det löste sig. Det är också därför jag inte vill jobba som assistent mer, för jag kan inte vara på en arbetsplats där det står och faller med mig, för jag måste ju få stanna hemma när jag känner att jag behöver, annars barkar det helt åt fel håll. Men det kommer väl!

Så idag ska jag vila ut, äta bra och bara skriva ut festhäftena..128sidor..
Bränna skivor måste jag också göra..och städa...och...

--------------

Bra musik så jag blir mer positiv!



---------------------------------------

So long!




tisdag 12 maj 2009

Short

Jag är dödstrött av all stress och min kropp säger stopp då domningarna har smugit sig på igen..inte bra.
Gick bra hos frissan, jättefin färg blev det!


Nu ska jag bara längta efter gubben som hämtar finbilen, dricka te och lyssna på en av låtarna vi ska ha på vigseln...

måndag 11 maj 2009

So Close!

Ja nu är det nära! Nerverna är på spänn, men nu har vi koll på det mesta, det enda som är kvar nu är att fotografmötet vi ska ha idag, för att pricka av vad vi vill ha fotat, imorgon blir det frissan och så ska det inhandlas lite satinband till klänningen och buketten.
På torsdag ska det köpas alkohol och mat/snacks/dricka. På torsdag kommer även en av mina vänner, som även ska hänga med mig att köpa blommor, eftersom hon ska göra min bukett =P

Ska be nån fota med min kamera, så kan jag lägga ut lite bilder fort här sen =P

Annars är det lugnt, om man nu kan kalla det så, för det är ett fullspäckat schema för hela veckan nu!

--------------

Igår var sambons familj här så vi fick planera in det sista och dela ut lite uppgifter, och det kändes bra! De gillade min mat också, det är ett plus ;-)
Jag gjorde lasagne på fullkornsplattor, samt gjorde ostsåsen på bovetemjöl ist för vetemjöl. Sen blev det en marängrulle med grädde, mörk choklad och passionsfrukt!

-------------------------

Nä nu ska jag byta om och åka in på arbetsförmedlingen på jobbsökarkurs! Tycker snarare det är ett forum för onödigt vetande, men man måste ju..

So long!







lördag 9 maj 2009

Copycat

Har ni förresten sett Belgiens bidrag i eurovision?

 

Vad säger man..?

Some Sun

Ja solen lyser igenom molnen idag! Har varit ute och planterat mina nya hängamplar samt rensat i rabatten lite! Ser mycket bättre ut nu. Den jäklarns kirschkålen tar ju över allt!

Igår så jobbade jag hela dagen, men när jag kom hem lagade jag sesampanerad pangasius med blomkål och en egenhändigt gjord typ remouladsås, blev rätt god! GÖTT!

---------------------

Idag har vi tagit långfrukost och försökte oss på melodikrysset som vanligt, men då dök sambons bror upp så vi tog oss en fika ist och nu kapar de ved =P
Ska väl till att grilla senare idag!

-----

Jag är så kär i min vigselring! Den är så fiiin =P

 

 

DSC03748

----------

Lite skön musik får man ju bjuda på =P

 

 

--

 

Nä nu ska jag förbereda lunchen! So long!

torsdag 7 maj 2009

Problem

Är det nån mer än jag som har problem med youtube idag?

--

Nu äntligen har jag fått min klänning! prövade den och den satt jättemycket bättre! Hade kunnat vara ännu lite mindre, men det duger! Kände mig jättefin! Svärmor sa att det såg ut som att den var sydd för just mig :)

Beställde en bolero idag också! Punden står rätt lågt nu så jag slog till! det blev en vit med svarta prickar!

Sen försökte jag beställa blommor, men de kunde inte lova att det skulle komma exakt såna rosor jag ville ha! Jag var på Plantagen, och förra veckan hade det 20pack med preciiis såna rosor jag vill ha, och nu frågade jag dem om de inte kunde beställa hem såna till nästa vecka, men det gick inte! De beställde bara massa 10 - 20 pack utan att ha makt över vilka färger som kommer. Sjukt. Så nu vet jag inte hur jag ska göra, nu får jag bara hoppas, och åka runt annars till massa blomsteraffärer och köpa det som finns nästa vecka..suck. Men det löser sig! Jag tror på att den perfekta rosen dyker upp nästa vecka, så därför kan jag inte beställa nu! :)

------

Idag blir det stekt kalvlever med champinjoner och lök! GÖTT!

---------------------------





onsdag 6 maj 2009

Rainy Days

Ja det har varit lite trist väder den sista tiden, men bara det kommer nu och inte nästa helg är jag glad =P

Då ska det vara strålande sol, 24 grader varmt och nåt enstaka stackmoln. Perfekt! ;)

Idag tänkte jag att jag skulle beställa mina blommor till buketten samt hämta klänningen, men så såg jag att de inte hade öppet nå länge hos sömmerskan, så det får nog bli imorgon, så jag skjuter upp de två sakerna tills dess. Bara onödigt att åka 2 ggr.

Ikväll ska vi på vigselsamtal! Jag är så nervös ifall vår vigselförrättare inte vill läsa de texter vi har som förslag.. Men det tror jag nog, han verkar väldigt tillmötesgående.

Sen har vi nog bestämt oss för 2 låtar under vigseln. Det fungerar nog som vi tänkt..hoppas vi.

Sen är det bara lite smått kvar, lite telefonsamtal,en provfotografering, och ett klart schema för bröllopsdagen, med klara uppgifter till de som ska hjälpa till. Sen måste jag iväg och köpa lite satinband till klänningen och buketten.

Sen kan man pusta lite..kanske. Jag kommer nog vara som en fiolsträng ända tills det är över. Hoppas att nära och kära har överseende med det när de är här och inte tycker att jag är dryg! hehe.

Har hittat lite mer hårinspirationsbilder! Jag funderar på rolls, det hade jag i tankarna när jag skulle ha utsläppt, men tänkte att det kanske inte fungerade med svinrygg, men så sa vifsla det också, och då tänkte jag, Jo fan, det vill jag ha! Men här är  lite av mina inspirationsbilder;

hår2 hår5 hår4 hår6hår7

--------------------------------------------------------------------------

Nä nu ska jag nog äta lite frukost!

See ya!

tisdag 5 maj 2009

Long time since

Ja usch vad jag varit dålig på att blogga! Men jag har haft rätt fullt upp får jag säga!

I fredags så var vi ju på mopedrally, och det var superkul, men det var lite för långt, ca 9 mil var turen och tog ca 6 timmar, med raster och en del problem med själva mopeden. Detta gör jag gärna om, men då får det bli en kortare tur!
Det roliga är eg att jag hade kört moped 3 ggr innan i hela mitt liv, för att ge mig ut på detta, vågat eller dumdristigt? jaja, jag vet inte, kul hade jag och jag klarade mig hem helskinnad, förutom ett par feta blåmärken efter en snärtande kick =P

Sen i lördags så blev Thommy hämtad för svensexa! Grabbarna hade med sig frukost så de satt här hemma först med gröt och ägg, men sen åkte de iväg i bilarna med öl =P
Thommy fick först ha på sig arbetsoverall och gammal mackkeps, men sen fick han en elvisdräkt och fick även ställa sig upp och sjunga med ett liveband =P Stackarn, hehe.

Jag fick hämta honom kl 06 på morgonen i sketen elvisdräkt, jättebrillor och frusen!

Jag själv var ju på bröllop i lördags! Jättevackert var det! Nu längtar jag ju som attans till vårat! Bröllopet var på samma plats med samma vigselförrättare som vi ska ha! Så det blev som ett litet genrep =P

Söndagen spenderades i soffan framför tvn! Han var jättebakis och jag hade ont i magen av all mat och tårta!

Igår var jag på seminarium på af, helt värdelöst. På kvällen tog jag på mig jobb, men det gick bra.

-----------------------------------

Måste posta en bra låt, måste vakna till lite med god musik! Ska åka till affären strax och köpa lite mat till mina skrikande missar =P

So long!



--


fredag 1 maj 2009

PAIN

Över 9 mil på moped. Aj. Ont ÖVERALLT. helt slut, men kul var det!

Imorrn blir det bröllop, ska bli kul!

Just nu påbörjat en grogg och ska sen sova =P

Trevlig helg!