lördag 31 januari 2009

Party

Igår var vi en sväng till ett par kompisar och Thommy tog sig ett par öl och vi lyssnade på massa god musik, och jag fick en skiva med massor av musik, som jag just nu sitter och lyssnar igenom! Massa härliga rockers, och goda svenska klassiker =P Skojigt att lyssna på, för det finns en heeel del jag inte hört förut, som nu kommer att gå varmt här hemma =P

Vi kom hem i skaplig tid, men vi startade stereon här hemma också, och höll låda till 03 i natt =P Men det var ju så svårt att stänga av den goda musiken ;)

Idag är min käre sambo inte så pigg, hehe. Skallebank och magplågor.. stackaren..*fniss*

----------------

Idag ska jag iväg och fika med lite vänner, och sen blir det middag hos sambons bror vars tjej fyller år =P Blir nog trevligt!

---------------------

Lite svenskt får det bli idag.. =P







fredag 30 januari 2009

Time

Jag har haft lite svårt att få tid att blogga, även om datorn har varit väldigt intressant nu de senaste dagarna ;)

Allt rullar på som vanligt, men tror tyvärr ett nytt skov är på väg.. mina skinkor har domnat, känns lite lustigt att sitta måste jag säga. Sen kan det ju vara det som spökar, med tanke på att jag varit lite trött på det sista..

---------------

En bra låt får det bli....


-----------------------




torsdag 29 januari 2009

onsdag 28 januari 2009

Happy!!

Joohooo vad jag är glad!! Idag köpte vi oss en ny dator, och det är jätte bra! En ny fin laptop, och det är så mycket plats här i datarummet :)

-----------------

Igår så kom en kär vän på besök! Hon stannade tyvärr inte så länge, men det var skoj att se henne, och få prata lite bröllop ;) stackaren fick lyssna på mitt pladder i 3 timmmar, haha. Hon ska sy in min klänning och fixa med min bukett på bröllopet. Min ängel!

----------------------

Nu ska jag sätta mig i soffan och glo på TV med en god kopp te!

So long!

måndag 26 januari 2009

Crazy Drivers!

Ååååh vad irriterad jag blir på alla bilister som inte kan köra som folk! Sen jag flyttade ner hit, så råkar jag ut för dem hela tiden!

Som i morse när jag skulle till praktiken, då ligger det en *censur* rätt bak i mina baklyktor och trycker för att han vill att jag ska gå åt sidan. Jag lovar att hade han kommit 1 cm närmre så hade jag haft honom i skuffen. Så det var ju bara att gå åt sidan. Och så kommer han en bil längre fram. *suck* Va f.a.n kan de inte vänta och hålla tempot som alla andra??

Sen när jag skulle hem körde en om mig i en kurva, i säkert 80, och in i 50-zon och bara gasar iväg. GAAAH!!

------------

Helgen var trevlig, mamma var här på besök och vi åt lite mat och tog oss nån grogg på fredag, sen var de iväg på loppis på lördag när vi var och kollade in festlokalen lite mer. Vi ställde upp borden som de ska vara, kollade så allt glas fanns o.s.v. Det gjorde det, så nu är man lugn på den fronten iaf.
På lördagkväll var vi hem till Thommys bror och hans tjej, som fyllt år. Massa god mat, men vi åkte hem i bra tid, spelade lite sällskapsspel och nattade i god tid så de skulle orka upp på söndag.

-------------------------------

Idag var det ny vecka.. *gäsp* trött och seg, men jag hoppas denna veckan blir lite bättre än förra, då var jag så himla trött.

----------------------------------------





------------------

Nä nu ska jag förbereda middagen! So Long!


torsdag 22 januari 2009

Old Times








Ja jag har letat upp i datorn, mina gamla inscannade släktbilder, så jag slapp göra om det. Jag gjorde det för flera år sen, så det fanns ett gäng iaf som jag tänkte visa.
Helt underbara bilder, och bilden på hästlasset, skickade släktingar hem till Sverige från USA! Samma med kärleksparet i månen, också från Amerika.
På vissa av korten står det namn, och hälsingar till den som fått kortet. Jätteskoj!

onsdag 21 januari 2009

Tired

Ja idag var en seg dag.. Jag satt nästan och sov på morgonrasten, det var svårt att koncentrera sig på nåt faktiskt...

------------------

Idag ska jag tipsa om Mike Ness, jo han som sjöng i Social Destortion förut. Han har gjort en hel del bra låtar på egen hand, t. ex denna;



------------------------------------------

Idag blir det en lugn dag, funderar på att sova lite middag faktiskt, för att orka med eftermiddagen. Det är himla skönt att lägga sig i sängen med värmedynan, en god bok och lura till lite ;-)

----------

So Long!

tisdag 20 januari 2009

Stormy indeed!!

Åh jösses vilket väder! Det har regnat och blåst hela dagen och det har liksom krypt in i märgen på en... brrrr. Inte kul att gå med hundarna i detta! Men det är det underbaraste jobbet i världen endå! När man är riktigt kall och kan gå in till nån av missarna och gosa, så värms man upp innifrån!

-----------

Idag har jag gjort min goda zucchinigratäng, och jag tänkte tipsa om det, var ju ett tag sen jag tipsade om mat!

2 zucchini
2 små burkar tonfisk i vatten
1 vitlöksklyfta
2,5 dl creme fraiche
1msk tomatpure
Chilipulvet
salt peppar

Riv zucchinin i mixern, på rivjärnet, till tunna skivor, går för hand med, men då tar det längre tid.
Smörj en form lite lätt, mixa ihop creme fraichen med kryddor och pressad vitlök.
Lägg ett lager zucchini i botten ett lager smet, ett sista lager zucchini och den sista smeten överst.
In i ugnen i 225 grader i 40 min, sen kan man strö över lite ost, som får fin färg de sista 10 minuterna.


-------------------------

I helgen lyssnade jag lite på gamla Elvisskivor också! Att man inte lyssnar oftare eg, han var ju faktiskt väldigt bra!
Jag gillar verkligen denna låten;



---------------------------------------------

Jag tog hem mina gamla släktkort ifrån stället jag har alla andra mina grejer, för jag ville ha dem här hemma och titta på dem.
Ska nog scanna in ett par och visa, de är otroligt vackra, och eftersom jag inte vet nåt om dem alls, så skapar det ju en hel del funderingar, och fantasin drar iväg!!

--------------

Nu ska jag nog fortsätta poppa lite Elvis!

So Long!

måndag 19 januari 2009

Rock it!

I helgen så var vi och hälsade på en av sambons arbetskamrater och fick se hur de bodde. Det var ett jättetrevligt hus och låg bra till, även om det var lite väl off ;-)

På lördagskväll så satt vi bara här hemma och lyssnade på god musik och drack en varsin välförtjänt grogg =P Letade upp lite skivor igen som inte gått så mycket sista tiden. Så jag letade fram min skiva, där det finns en underbar låt med, och tänkte jag skulle dela med mig utav detta underverk!! Så härlig låt, och vilket riv hon har!!



----------------------

Har lite planer också här framme i vår, som är hemliga för min käre sambo =P . Vi bröllopstjejer ska ut på bus och det får vara hemligt ända tills den stora dagen!
Jag som har så himla svårt att ha hemlisar..hoppas jag kan hålla tyst bara!

------------

Idag gick det bra på praktiken, kändes väldigt bra och jag var pigg i kroppen! Lite seg efter lunchrasten, men det gick bra endå.
Måste bara se till att sköta maten, att äta ordentligt nu när jag rör på mig så mycket mer...

-----------------------


Nu ska jag städa lite igen! So Long!




fredag 16 januari 2009

Friday!!

Äntligen fredag. Jag har varit på praktiken i tre dagar och redan har jag kännt längtan till helgen ;.)

---------------



Ikväll på svt är det dokumentär om Brigitte Bardot, kan vara lite intressant..






-----------

Ikväll blir det bara lugnt, kanske gör en efterrätt! Ska kolla in om det är nån bra film också, men det är det ju sällan!

Jag börjar nog bli förkyld, väldigt tät i näsan, och nyser konstant. Jag hade ju detta lite före jul också, men det gav sig, men det är tydligen tillbaka..

Nu ska jag äta lite lunch!
So long!



torsdag 15 januari 2009

Award


Jag glömde att jag fick en fin utmärkelse av min vän Jesa, tack för den!

Alla bloggar jag läser regelbundet får den utav mig, men jag tänker inte "utmana" eller "nominera" vidare utan den får vara öppen till dem som känner att jag menar just dem =P

Before & After

Ja jag har suttit idag och funderat på hur mycket jag gått ner i vikt. Jag har så länge jag kan minnas haft ångest över min kropp och min vikt. Även när jag var 10 år och och en speta.. men det har suttit i min hjärna och efterhand så misshandlade jag min kropp med att äta massa onyttigt och festa en massa. "det var ju endå ingen mening med att hålla en ful kropp i trim". Ja sjukt, men så har jag varit.

Om man älskar sig själv, äter man automatiskt bättre, och framförallt så utstrålar man det! Man blir en mer hälsosam människa. Jag har försökt med detta, men min kära sambo får ibland ruska om mig när jag står framför spegeln och ojjar mig.

Men, då brukar jag ta fram bilder på hur jag såg ut för ca 3-4 år sedan och då blir jag gladare. Jag duger som jag är, och jag har gjort en ruskigt lång resa, både viktmässigt och mentalt!

Så nu ska jag bjuda på de bilder jag pratar om!

Före alltså, ca 85kg


Och efter, 60kg



-------------------------------------

Nu ska det här poppas en riktigt bra låt!!





-------------------------------

See Ya!

tisdag 13 januari 2009

Wonderful!

Åh underkjolen var underbar! Den satt jättefint under klänningen och jag testade hela min "outfit", och jag kände mig såå fin!
Jag har gått och poppat stereo och varit på toppen humör hela dagen!

Så nu blir det en låt som man verkligen inte kan ha tråkigt till!


Clothing

Nu har jag massa på önskelistan igen! Det finns inte bara ett plagg jag skulle vilja förskönade min garderob!


Dessa underbara shorts!! Skulle vilja ha ett par till sommaren!!


Eller vad sägs om denna söta saken? Skulle vara underbart att få bära denna..

Båda finns hos Sivletto...


Den här kjolen gillar jag, och skulle vilja ha såklart..Finns på HM.


--------------------------


Skojigt också att The Puppini Sisters var på Guldbaggegalan igår! När de kom upp på scen så blev jag glatt överraskad! "men det där är ju..!" Så det var ruskigt trevligt!



-------------------------


Idag så ska jag ta bort det sista av julen, det är ju faktiskt tjugondaknut idag!
Två ljusstakar och 3 dukar släpar kvar framme, så de ska jag ta bort, och fram med lite nytt, i nån annan färg =P Julen i all ära, men efter nyår känns den överspelad...

-----------

Nu ska jag äta lite frukost! Gick upp tidigt idag för att få ordning på dygnet, nu när jag ska upp till praktiken imorgon!

So Long!

måndag 12 januari 2009

My precious


Åh vad jag älskar den nya dammsugaren! Vi hittade en till skapligt pris, och den är verkligen prisvärd! Sen kanske det bara är en relativitetsfråga då den gamle var värdelös ;-)
Men den är ursöt, lite retromodell, med tygslang och allt =P
Så nu har vi ett nystädat hem med helt dammfria golv ;-)

Jag har städat bort julen nu, bara lite dukar som ska bort och ner i tvättkorgen. Sen ska jag försöka att rensa ut alla juldukar ur skåpet, de kan lika gärna ligga med julpyntet, de tar bara plats i skåpet resten av året. Fattar inte att jag inte tänkt på det innan..


---------------------

Nu ska jag fortsätta med maten, blir lite rester sen helgen; nötstek med brunsås och bulgur =P

So long!

söndag 11 januari 2009

Rockin' Sunday

Igår åkte vi hem till ett par kompisar och fikade, snackade skit och jag fick ett par öl och ett par strumpor =P Det var ett par strumpor med tår, såna som man ser ut som en chimpans i ;) De var faktiskt sköna, tro det eller ej.. Det ser helt galet ut, men skönt =P

--

Idag ska vi ut och köpa dammsugare! Ja inte ofta man gör sånt, men den vi har är från -92 och håller på att falla isär, och det finns inte längre påsar till den. Så nä, nu får det bli en ny!
Bänkdiskmaskinen dog igår också.. *suck* , så det ska vi försöka att hitta en begagnad, för en ny behövs inte då vi ska bygga om köket nästa år, och då köper en stor... Undra vad som går sönder härnäst?

-------

Nu måste jag muntra upp mig med en riktig rykare jag hörde igår! Har inte hört den förr, så det blev en skoj upptäckt!



--------------

See Ya!

lördag 10 januari 2009

Andrew Sisters




Lite trevligt såhär på lördag =P

fredag 9 januari 2009

Nobody?

Ingen som ville ta åt sig Utmaningen? Tyckte det var en intressant utmaning då man kanske få se nån annan typ av bild än det man brukar lägga upp.. nån annan som läser som kännEr sig manad då?

Kommentera då gärna så jag kan smyga in ocg titta =p

Money money money


Ja idag köpte jag underkjolen till klänningen på Vivien of Holloway. Dyr var den, men hittar inga andra underkjolar, så det var lika bra. Nu vet jag ju att den passar till just den klänningen också. Så nu hoppas jag på att jag blir en riktig pingla ;-)



Idag vaknade jag 11:30, så jag har inte fått i mig frukost än, men ska göra det så snart jag bloggat klart. Jag har förresten redan gått ner 3 kg sen förra veckan, 1kg sen igår! Min kropp är helt galen, som vanligt. Upp flera kg p.g.a att jag ätit en grej jag inte brukar, men som tur är verkar jag ju kunna gå ner lätt igen bara jag äter som jag brukar.

---

Ska äta tacos idag, det ska bli gott. Ja jag äter ju aldrig brödet eller chipsen, men gott med köttfärsen och alla grönsakerna.
Ikväll blir det nog bara en bra film och slappande där i soffan, imorgon ska vi väl hälsa på lite folk om vi orkar =P Vi är som två degklumpar båda två, haha. Lika trötta och sega. Jag har ju turen att vara hemma just nu på det sättet, vila ut ordenligt efter helgerna. Men på onsdag börjar praktiken!!

----



---------------------


torsdag 8 januari 2009

The 4th in the 4th



Jag har blivit utmanad av Grandprix63, att visa min 4 bild i min 4 mapp i bilder i datorn! Man ska alltså lägga upp bilden och berätta nånting om den. Så jag letade i den fjärde mappen och tittade på den fjärde bilden alltså, och där hittade jag min högst konstnärliga bild på min Husqvarna-moped från -62, tagen i april förra året.

Jag utmanar;

DevilDoll
Zizzi
Betty Lou
Angelica

Men frivilligt ;-)

The Blues

Jag älskar blues, och kan ha en slapp-kväll och bara lyssna och njuta. Men som alltid är jag kräsen, så allt funkar ju inte ;-)
Så nu kommer en hel radda med bra, härlig blues!







onsdag 7 januari 2009

Good or bad music

Ja alla har vi så olika smak.. men jag kan lyssna på det mesta men det finns gränser. Jag klarar inte opera, smördansband från 80-90talet eller hiphop/rnb/rap. Det sistnämna är jag allergisk emot.

Det är ju en låt nu som går på radio och som det talas om på bloggarna, men jag tål inte låten! De har blandat in en snygg stil och coola dansare i en musikstil som absolut inte har med det att göra. Första gången jag hörde låten höll jag på att kräkas. Men jag kan titta på videon om jag kan stänga av ljudet. Eller ja det är två låtar som jag har hört nu. Lika dåliga båda två.

Denna alltså...
och denna

----------------------

Nä dags för lite BRA musik! ;-)


LaVern Baker - Jim Dandy & Tra la la


--------------------

Igår kom sambons bror och tjej över för att titta på datorn. Den bråkar en hel del med mig och vi försökte scanna efter virus men hittade inget, sen uppdaterade vi XP, till Sp2, och det blev ju bättre..eller inte. Den har hängt sig så många gånger idag att jag har lust att skrika nåt riktigt riktigt fult...

---

Idag har jag skrivit ut Hinderprövningen och namnändringblanketten på skatteverket! Nu känns det verkligt!! Hua, ska försöka ringa frissan också.. fast det blir nog imorgon..eller nåt ;-)

---------

See Ya!



måndag 5 januari 2009

The Cramps

Jag diggar The Cramps. Långt ifrån alla låtar, men många är bra. Dock hittade jag inte nån utav de bästa på youtube, men denna får duga, och lite trevligt att titta på också ;-)

It's Cold Outside

Brrr.. imorse var det -18 ute när sambon åkte.. nu när jag gick up för ett tag sen så var det bara -16 ;-)
Inne var det +15, så det var ju bara att börja elda!

---
Igår satt vi och tittade på gamla super8-filmer som sambons mor fixat på dvd! Han hade inte sett dem än på dvd, så vi lånade dem av hans bror och så blev det hela kvällen med det =P Var skoj att se! Älskar att titta på såna filmer, vi ska t.o.m kolla om vi kan få nån att filma oss lite grann med det på bröllopsdagen =P

--------



------------------

Idag är jag ensam då min karl jobbar =P Ska tvätta en massa som ligger på hög.. vi började igår, men sen så blev det ju film, hehe. Så nu har jag börjat igen. Sen ska jag göra en stek idag, det ska bli gott. Det är ju endå Trettondagsafton =P
Men inga andra planer. Händer inget speciellt skoj. Blir lite rock i Uddevalla, men ingen annan skulle dit så, vi får bli hemma.

--------

Nä nu måste jag få i mig frukost, nu har jag startat om min mat-läggning, 4-5 kg ska bort till maj. Ska eg. inte bli nåt problem, men eftersom vikten svajat nu sista tiden så är man ju lite orolig.

Ex på frukost;

Omelett med svamp
el.
Kokt ägg med kräftskjärtar och röra gjord på cremefraiche
el.
Stekt ägg och bacon

Ex på Lunch;

Kokt kycklingfile med en klick cremefraiche smaksatt med färsk basilika och peppar.
Kikärtor och vitkål till
el
Tomatsoppa (egengjord såklart, inget färdigt när man vill gå ner i vikt)


Ex på middag;
Eg vilken mat som hellst, men skippa tillbehöret, dvs pastan, potatisen o.s.v. Ha ist en god sallad gjord på tex vitkål, rädisor, svarta bönor, alfagroddar och solrosskott! Det viktigaste är att skippa alla halvfabrikat och absolut ingen snabbmat!

Ex på Mellanmål
En frukt (ej ananas, vindruvor eller banan)
el.
En näve naturella nötter

Inget socker, och inget mjöl!

---------------------



Nu ska jag göra mig lite morotsjuice med äpple! So Long!

lördag 3 januari 2009


Alice Babs & Titti - Droppen Dripp och Droppen Drapp

Chicago

Filmen Chicago gick ju på Tv häromdagen, jag har sett den förut, men denna gången gillade jag den ännu mer =P Ja, den är lite flummig och alla skådespelarinsatser är inte de bästa, heller inte manuset, men jag gillar musiken, speciellt denna;



------------------------

Igår var vi hem till ett par bekanta, T tog en öl och vi spelade sällskapsspel =p Det var mycket trevligt, kom hem efter 01 =P
Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, Jag sitter ensam just nu, då min bättre häft är i garaget och fixar med Chevan. Han kommer väl framåt kvällen, så då blir det väl middag, och kanske nån film.

Sen skulle ju mor med sambo ha kommit förbi idag, men de skippar det och kommer om ett par veckor ist, blir ju lite tätt nu mellan jul och trettonhelg. Eftersom vi inte träffas så ofta är det ju bättre att man sprider ut det ;-)

Nä nu ska jag nog hitta mig nåt i kylen att äta till lunch!

So long!

fredag 2 januari 2009

The New Year

Ja så är det 2009 då! Jag trodde inte det skulle komma så snart!! Jösses vad tiden springer!

På nyårsafton så var vi bara hemma och åt trerätters, drack nån öl, och skumpa till skålen vid tolvslaget! Det var en underbar kväll och vi är så nöjda att vi stannade hemma och allena! Riktigt mysigt!

Förrätten gjorde Thommy; Sallad, avocadoröra, räkor och räddisa på mörkt bröd.
Huvudrätten gjorde jag, det blev feta- och ädelost gratinerad fläskfile med klyftpotatis och lök.
Efterrätten fixade jag till, det blev Vit choklads-panacotta!
Kvällen avslutades med fyverkerier =P













----------------------------

Hm undra vilka nya musikupptäckter man kommer att få under 2009? Jag fick ju ett par under 2008, så jag hoppas det nya året ger mig ännu mer!

------



---

So long!